reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Kobietki ale tu nie mierzą obwodu tylko jakby długość od spojenia łonowego czy wzgórka do góry .
Noelka daj znać po usg, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze w sumie 2cm to bardzo niewiele wystrczy, że poprzednio Synek był wypięty trochę a teraz zmienił pozycję no ale super, że robią dodatkowe usg przynajmniej będziesz wiedziała dokładnie co i jak
Co zaś się tyczy witamin, ja konsulotowałam z zaprzyjaźnionym pediatrom w PL i powiedział, że i tak lepiej podawać K+D, polecił jakiś preparat nawet, najpóźniej w sobotę będę miała więc jeśli chcesz mogę napisać co dokładnie

reklama
Przez weekend napatrzyłam się w szpitalu na kobietki które miały skurcze i spacerowały po korytarzach szpitala żeby skurcze podkręcić :) słyszałam nie raz jak lekarze do nich mówili że mają chodzić jak pingwiny żeby główka dziecka się dobrze wpasowała przed porodem, więc jakby co jak którejś z Was się spieszy to nic innego tylko iść na długi spacer ... i to jak pingwin :)

szczebiotka w sumie to brakuje mi ok 5cm do niby jakichs norm minimum. Bo 2 tyg temu troche niby brakiwalo a teraz sie jeszcze cofnal. No nic zobacze co usg wykarze. Wmawiam sobie ze wszystko jest ok i maly zmienil jakos pozycje:)

kupilam sobie w polskiej aptece internetowej kapsulki wit D na pierwszy mies zycia malego. Ale z checia sie dowiem nazwy tych twoich wit i kupie je na pozniejsze miesiace. Jak dlugo zamierzasz je podawac coreczce?

Mi też w szpitalu przed porodem kazali dużo chodzić i jak pingwin heh:-) Ale na mojego syna średnio wszystko działało. Mam nadzieję, że teraz córcia nie każe mi czekać aż tyle:dry:

Cześć babki:) wpadam żeby zdać relacje z dzisiejszej wizyty :)A mam się czym chwalić bo wszystko dobrze jest:) maluszek waży 3200kg, rozwarcie bez wielkich zmian jak na poprzedniej wizycie, ilość wód płodowych prawidłowa, łożysko też ok :) Ja czekam na ten 18 marzec więc dobrze,że maluszek narazie nie daje takich oznak na wyjście :) Dostaliśmy płytkę z filmem od doktorka (choć coś nie możemy go odtworzyć bo sam obraz sie pokazuje ale pracujemy nad tym)bo synuś ładnie buzkę pokazywał, mąż mówi że podobny do mnie, że nosek, bródka i policzki są moje :D hehe no ale to się jeszcze oceni później :)

Fajnie ze wszystko dobrze i byc moze uda ci sie zalapac na ten roczny maciezynski;-)
Moja corka jak sie urodzila to byla calym tata. Teraz mamusiowa coreczka. Ciekawa jestem jak bedzie z synem.
Trzymym kciuki za szybkie rozpracowanie plytki:happy2:

Co wy z tym pingwinem?:-D
Ja jak pojechalam rodzic z rozwarciem na 2 to z bolu caly czas lezalam.
Teraz bede madrzejsza i raczej wybiore chodzenie i lamanie sie w pol co by sobie ulzyc. Juz mezowi mowilam ze jak bede rodzic to ma mi odtwarzac piosenke weekend Ona tanczy dla mnie. Ethan jak ja slyszy to zawsze szaleje:-D wiec licze ze szybko wyskoczy:-D:-D

Basiatoja to super wieści!! U mnie waga Niny jakoś podobnie i w sumie żadnyxh oznak tak jak u Ciebie. Najgorsze jest, to że ja już żadnej wizyty nie mam... No 15go marca jakbym do twgo czasu nie urodziła i tak w sumie głupio, bo nie wiem czy się coś zaczyna. O ktg też mi nic nie powiedziała, ale jak pojadę po to ksero grupy krwi, to spytam się czy mi zrobią i zbadają. Z Tymkiem pod koniec ciąży, to chodziłam co 2 tyg.na wizytę, a teraz raz na miesiąc, no niecały.

No tak trochę bedziesz czuc się nie pewnie, rozumiem. Ja niby tez już wizyty nie planuję ale to KTG jeszcze mi zrobią i jak zrobię jeszcze ostatni raz mocz to właśnie tego dnia co KTG, lekarz sprawdzi czy wyniki oki. Chyba trzeba czekac poprostu na ten dzień! ;d

Z tą wagą to się bałam bo myslałam że bedzie większa, teraz przybrał ok 400g a wczesniej 900g przez 3 tyg.

anka dobre ! :D ja mam zamiar iść pieszo do szpitala żeby przyspieszyć akcję. Normalnym krokiem mam tak 7 do 10 min więc nie jest zbyt daleko ;) ale z tą piosenką mi się podoba :D
Ja mam plan. Z racji tego że w sobote wypada pierwszy termin będę łazić do upadłego :D

bastoja gratulacje udanej wizyty!
asinka dziwnę że nie masz żadnej wizyty :/ ja mam jeśli nie urodzę to przyjść 08.03 żeby sprawdzić drożność kanału (?) czy coś koło tego.

reklama
Nimitii ja mam wizytę, ale dopiero 15go marca, o ile wytrzymam. Dla mnie to strasznie długo, bo wcześniej miałam 20go lutego. Także nie pozoataje mi nic tylko czekać. A zaraz dzwonię do lekarza o wyniki z paciorkowca.

Do góry