reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

kurcze wlasnie odebralam wyniki na tylko i wylacznie toxoplazmoze - robione 3 razy (zawsze w pakiecie, tym razem jako jedyne). oczywiscie negatywny wynik, czy ja wygladam na kocia mame?! :confused2:
a swoja droga to rozwalajace sa tu te naklejeczki z labolatorium z wynikami, idealnie wielkoscia i ksztaltem pasujace do ksiazeczek zdrowia matki-dziecka. jak zwykle pomysleli o wszystkim ;-)

reklama
U mnie to badanie było może mało przyjemne, ale nie bolało.. Ja mam za to inny problem - zrobiony miałam wymaz jedynie z pochwy. Z okolic odbytu nic mi nie pobierał... Ciekawe, czy nie będę musiała zrobić dodatkowego badania w takim razie..:confused2:

Makunia - ja tak samo miałam wykonany wymaz i też się zastanawiam ... a głupio mi było lekarkę pytać dlaczego tylko stamtąd pobiera, nie chciałam żeby pomyślała że się wymądrzam albo coś ... czekam teraz na wynik, w tym tyg powinien być.
:-p

słuchajcie mam pytanie: czy wy tez tak macie ze przy badaniu ginekologicznym zwijacie sie z bólu. bo ja tak mam.:-(nawet nie chce aby ona mnei badała bo to jest az tak nie nieprzyjemne.

słuchajcie mam pytanie: czy wy tez tak macie ze przy badaniu ginekologicznym zwijacie sie z bólu. bo ja tak mam.:-(nawet nie chce aby ona mnei badała bo to jest az tak nie nieprzyjemne.

Ja mam tak od początku ciąży... Przedtem wszystko było ok, nawet pobieranie cytologii było dla mnie nieodczuwalne. A teraz mam jakąś nadwrażliwość...

powiem szczerze ze mnei to zdziwilo bo tak jest od polowy ciazy. mam wrazenie jakby to wszystko było opuchniete i w ogole. nie myslalam ze podczas badania a wczoraj mialam az 2:angry: poplakalam sie.bo tak bolalo..

Liscie kapusty dobre na mleczne zastoje. A wiecie, co u mnie bylo najlepsze? Przystawienie meza:-D Jak gdzies jakis kanalik mleczny sie zatkal i dziec go nie chcial oproznic, zamiast malego chlopca przystawialam duzego;-) Nie protestowal, a terapia byla skuteczna:-D

Marynka
, mam koty od zawsze i zero tokspolazmozy kiedykolwiek. Najczesciej do zakazenia dochodzi przez niedopieczone / niedosmazone mieso, niemyte warzywa. Wiec te badania maja duzy sens, bez wzgledu na to, czy ma sie koty czy nie.

Zuzkon
, mnie nic nie boli, chyba, ze wlasnie mam skurcz podczas badania

reklama
MAkunia - też miałam tylko z pochwy, a w laboratorium pytali czy z odbytu tez. no, ale z racji tego, że płace za te badania, a ginka nic nie mówiła o odbycie, to sobie podarowałam.

Kociatka - mój narzeczony już się na to szykuje, myślałam, że to trochę dziwne, ale widzę, że duzi chłopcy mają ochote na podpijanie ;)

Do góry