reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Po wizycie - Gabrysia waży już 2780 g.
Szyjka skrócona ale twarda, zamknięta.
Wyniki gbs, toxo ujemne.
I teraz news dnia, wskazania mam do cc i pewnie tak mnie dr rozwiąże, chyba że wcześniej mnie nabierze. Jeśli do 25 tego nic się nie wydarzy to wtedy mam się stawić w szpitalu rano, a na drugi dzień jak to dr określił zrobimy harakiri. Muszę się z tym przespać, generalnie podjął za mnie decyzję, bo ja oczywiście się upierałam przy porodzie rodzinnym sn.

reklama
Abc24 ja też nie lubię wizyt w pośpiechu, bo na szybko to mi się wydaje, że nie dokładnie. Przykro mi, że będziesz sama przed porodem, ale w razie jak coś się będzie działo to możesz iść do szpitala się upewnić:tak:

Kania czekałam na wieści od Ciebie, dobrze że wyniki w porządku tylko się cieszyć, a co do porodu to niezłe zaskoczenie:-) Lekarz z pewnością wie, co robi, a Ty przynajmniej będziesz wiedziała, kiedy przytulisz córcię, a to już niedługo :tak:

kania skąd ta cesarka?
kociatka Twój synek pewnie koło 4 będzie ważył, dobrze że masz cesarke

ją mam problem z aplikacja tych cholernych globulek. były robione na zamówienie i mimo że trzymam je w lodówce to mają taka konsystencje że przy aplikacji marnuje chyba 1/3.. wrr

Kaniu, to niezłe zaskoczenie Cię spotkało... A jakie masz wskazania?? Za to termin cc już naprawdę blisko, jeszcze tylko kilka dni..
Betina, te robione globulki takie są, rozpływają się przy aplikacji...

kaniu- a czemu lekarz zlecil cc? 25 to juz w poniedzialek!!
A Gabi ladnie wazy- nie za duzo, nie za malo- w sam raz.

Cesarki nie sa zle i sa po to, by uniknac ewentualnych komplikacji. Skoro lekarz podjal taka decyzje, to dla Waszego dobra. Glowa do gory!Bedzie dobrze.

my wczoraj miałyśmy wizyte i mała waży już 3,5 kg :-):-) Jest tylko jedna rzecz ktora bardzo mnie zmartwiła, otóż lekarz stwierdził że mam stare łozysko (III stopnia) i za tydzień mam kolejną wizyte i ktg i usg zeby sprawdzić czy dalej jest wydolne, wiecie coś wiecej na ten temat? Lekarz mnie uspokajał że na razie małej nic nie jest i ma sie dobrze, ale mam pilnowac ruchów bo jak będzie ich mniej to mam dzwonić od razu....wizyte mam we wt

reklama
Wg mojego lekarza małowodzie i chory kręgosłup to wskazania do cc, Już z Oliwią jak byłam w ciąży chciał mi robić cc ale wtedy bardzo się uparłam na poród rodzinny, teraz upierać się nie będę bo wiem że mój kręgosłup może tego nie wytrzymać. Chyba że mnie wcześniej weźmie... 25 tego mam się stawić do szpitala, jeśli dalej będzie mało wód i kręgosłup będzie dokuczał, jak On to powiedział to rozwiążemy się w ten sposób.
Madzia21 skoro masz już łożysko III stopnia to dziwię się, że chce jeszcze czekać :-/ Ja się za bardzo na tym nie znam, ale wydaje mi się, że powinien dążyć do rozwiązania, w końcu ciąża już donoszona, ile będzie czekał?
Kociatka wydaje mi się, że moja nie taka duża, powiedział że za tydzień może do 3 kg dojdzie, choć w to wątpię.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry