reklama
onesmile
Świat według Pafffcia
krolowa, makunia- oby nasze szyjki wytrzymaly tyle, ile trzeba!!
herbata - tak, dokladnie tydzien przed terminem:-) , bo mam na 7mego marca.
kania - a jak Wy sie trzymacie?
herbata - tak, dokladnie tydzien przed terminem:-) , bo mam na 7mego marca.
kania - a jak Wy sie trzymacie?
NomiMalone
Fanka BB :)
Nomi i co położna mówiła? Rozwiała wątpliwości?
Trochęrozwiała , o kłuciach mówiła to samo co wy pisałyście , że to norma, itd. Przy okazji poopowiadała o liściach kapusty na biust, wyciąganiu brodawek i jakichś innych dziwnych rzeczach Śmiać się z tego nie będę , bo w razie co to może i kapustą ratować się będę (skąd mam wiedzieć jak to będzie pierwszy poród i dziecie).
Ale najlepiej rozbroiła mnie dzisiaj położna na ćwiczeniach w szkole rodzenia
Powyższe emoty określają mimikę wszystkich zebranych na sali osób. Zapytałam sie jej o podawanie oxytocyny a później czy nie lepiej zanim oxytocyna to żel z prostaglandyną. Nie bardzo chyba wszyscy panią położną zrozumieli co chciała powiedzieć , albo wręcz odwrotnie , zrozumieliśmy dokładnie . Powiedziała "a po co jakieś żele jak wasi mężowie będą obok i oni w swoim nasieniu maja przecież prostaglandynę, musicie być blisko siebie i ważne by pośladki były wysoko" ------> starałam się opanować ze śmiechu, mnie się udało, mojemu mężowi nie bardzo i takiej parze również . Dodatkowo wcześniej pani położna powiedziała że dobrym sposobem na wydzielanie naturalnej oxytocyny jest ssanie przez partnera sutków, więc jak położna poleciała z tekstem o nasieniu to mój zapytał się czy jednocześnie ma ssać sutki
I dla takich ciekawych momentów warto urozmaicić sobie okres ciąży chodzeniem do szkoły rodzenia ;-)
onesmile
Świat według Pafffcia
nomi- ja bym sie z kapusty nie smiala, bo ona podczas nawalu pokarmu w piersiach ratuje zycie:-) Sama okaldalam sie chlodnymi liscmi kapusty podczas nawalu, podczas zapalenia piersi i podczas zastojow, ktore byly u mnie chlebem powszednim, niestety.
A mezowie sa po to, zeby nam w razie czego pomagac ;-)
A mezowie sa po to, zeby nam w razie czego pomagac ;-)
03.2013
Ja po wizycie i wszystko pozamykane, rozwarcia brak pobrała mi wymaz na paciorkowca. następna wizyta 11.03. Przy okazji poszłam sobie na porodówkę i popytałam co i jak. I podkładów poporodowych nie muszę mieć swoich, koszuli do porodu też nie. Sale porodowe są jednoosobowe, może być cały czas osoba towarzysząca za darmo. ale ja sama będę
Patrycja, a gdzie w Poznaniu będziesz rodzić ?
03.2013
Co do wymiarów moja mała w 35+3 miała 2500-2600g , kolejna wizyta po dwóch tygodniach czyli już w nast. czwartek
wtedy też będę miała zrobione KTG w gabinecie mojej Pani Dr + standardowe pomiary dzidzi
na ost wizycie wszystkie pomiary długości prawidłowo co do tyg ciąży (ewentualnie różnica mała kilku dni) oprócz nóg, one są większe, starsze od reszty o 2 tyg, czyli miały już ostatnio 37tydz to ok ?
Kolejna wizyta po kolejnych 2 tyg (jeśli dotrwam) i wtedy już samo KTG i badanie szyjki.
wtedy też będę miała zrobione KTG w gabinecie mojej Pani Dr + standardowe pomiary dzidzi
na ost wizycie wszystkie pomiary długości prawidłowo co do tyg ciąży (ewentualnie różnica mała kilku dni) oprócz nóg, one są większe, starsze od reszty o 2 tyg, czyli miały już ostatnio 37tydz to ok ?
Kolejna wizyta po kolejnych 2 tyg (jeśli dotrwam) i wtedy już samo KTG i badanie szyjki.
NomiMalone ja pewnie bym sie polozyla na podlodze i zaczela sie turlac ze smiechu, w takich sytuacjach maz sie umie lepiej ogarnac ;-)
onesmile mam nadzieje, ze znajde listki kapusty w rozmiarze cyca
onesmile mam nadzieje, ze znajde listki kapusty w rozmiarze cyca
reklama
Herbata
nomimalone polozna niezla :-) ale to co mowila to prawda, tarmoszenie sutkow i sperma przyczyniaja do skurczy macicy, a co za tym idzie przyspieszaja porod ;-) co prawda ja maltretowalam sutki dobre 2 tygodnie i nic, ale od czasu do czasu skurcz sie pojawil. no i to z kapusta tez ponoc super na laktacje dziala