reklama
NomiMalone
Fanka BB :)
a ja dzisiaj tez byłam u lekarza tyle , że okulisty. bardzo chciałabym móc rodzić naturalnie (chyba , że dziecie się źle ułoży, albo owinie pępowiną albo jakieś inne powikłania).
Natomiast mam wadę wzroku "minus" . Moja doktorowa powiedziała mi , abym po 30 tym tyg ciąży poszła do okulisty sprawdzić czy nie ma przeciwwskazań. Myślałam , że przeciwwskazania to sama wada wzroku, że przy porodzie może się powiększyć . Okazuje się , że nie chodzi o powiększenie się wady wzroku tylko o to, że osoby które mają taką wadę wzroku posiadają słabsza siatkówkę oka i przy porodzie może się odkleić do tego dochodzi ciśnienie wewnątrz gałkowe, które będąc nieprawidłowe w czasie ciąży przy porodzie może coś tam się wydarzyć .
Toteż dziś wizyta u okulisty i na szczęście przeciwwskazań nie ma , choć wiadomość średnia (taka dodatkowa) pogorszył mi się wzrok , po części w czasie ciąży . Toteż jak już hormony po urodzeniu dzidzi wrócą do normy trzeba będzie wybrać się do okulisty i zmienić szkła na inne .
W piątek mam wizytę u swojej gin to zapytam sie o te kłucia w pachwinach
Natomiast mam wadę wzroku "minus" . Moja doktorowa powiedziała mi , abym po 30 tym tyg ciąży poszła do okulisty sprawdzić czy nie ma przeciwwskazań. Myślałam , że przeciwwskazania to sama wada wzroku, że przy porodzie może się powiększyć . Okazuje się , że nie chodzi o powiększenie się wady wzroku tylko o to, że osoby które mają taką wadę wzroku posiadają słabsza siatkówkę oka i przy porodzie może się odkleić do tego dochodzi ciśnienie wewnątrz gałkowe, które będąc nieprawidłowe w czasie ciąży przy porodzie może coś tam się wydarzyć .
Toteż dziś wizyta u okulisty i na szczęście przeciwwskazań nie ma , choć wiadomość średnia (taka dodatkowa) pogorszył mi się wzrok , po części w czasie ciąży . Toteż jak już hormony po urodzeniu dzidzi wrócą do normy trzeba będzie wybrać się do okulisty i zmienić szkła na inne .
W piątek mam wizytę u swojej gin to zapytam sie o te kłucia w pachwinach
Kania78
...
NomiMalone mnie położna na temat tych kłuć mówiła że to normalne, że jest ucisk dziecka i cokolwiek teraz może boleć.
Dobrze, że nie ma przeciwwskazań do sn, też mam wadę wzroku ale póki co nie miało to wpływu na poprzednią ciążę i poród więc teraz też myślę że tak będzie.
Dobrze, że nie ma przeciwwskazań do sn, też mam wadę wzroku ale póki co nie miało to wpływu na poprzednią ciążę i poród więc teraz też myślę że tak będzie.
NomiMalone
o dobrze , że mi przypomniałaś , ja mam właśnie dzisiaj wizytę ze swoją położną na rejonie dokładnie za jakieś 20 minut (zaraz muszę się zbierać) to przy okazji tez podpytam sie o parę rzeczy , kłucia i inne dolegliwości, o i może o te żylaki tez podpytam
03.2013
Ja też mam takie kłucia ale w środku w .. pochwie, ostatnio pytałam lekarkę i mówiła że to normalne, że raz może kłuć mniej raz bardziej i żeby się nie przestraszyć jak ból będzie bardzo przenikliwy bo pod koniec ciąży tak już może być.
roksaa
Ja mam wizytę w czwartek i zależy mi, żeby dotrwać w dwupaku, bo będę miała wyniki z posiewu, jestem ciekawa czy coś tam wyszło. O ktg też się spytam, czy mam sobie sama chodzić czy da mi jakieś skierowanie i dogadam się z nim odnośnie porodu, bo mam nadzieję, że jako lekarz prowadzący ciąże przyjedzie do mnie na poród:-) Zobaczymy;-)
Abc24 ja nie wiem ile moja córcia ważyła w 36 tygodniu, bo usg miałam w 32 tc. Ale moja koleżanka urodziła w 36 tygodniu pod koniec i synek ważył prawie 2,6 kg:-)
Abc24 ja nie wiem ile moja córcia ważyła w 36 tygodniu, bo usg miałam w 32 tc. Ale moja koleżanka urodziła w 36 tygodniu pod koniec i synek ważył prawie 2,6 kg:-)
reklama
Patrycja2810
Ja po wizycie i wszystko pozamykane, rozwarcia brak pobrała mi wymaz na paciorkowca. następna wizyta 11.03. Przy okazji poszłam sobie na porodówkę i popytałam co i jak. I podkładów poporodowych nie muszę mieć swoich, koszuli do porodu też nie. Sale porodowe są jednoosobowe, może być cały czas osoba towarzysząca za darmo. ale ja sama będę