reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
a ja dzisiaj tez byłam u lekarza tyle , że okulisty. bardzo chciałabym móc rodzić naturalnie (chyba , że dziecie się źle ułoży, albo owinie pępowiną albo jakieś inne powikłania).
Natomiast mam wadę wzroku "minus" . Moja doktorowa powiedziała mi , abym po 30 tym tyg ciąży poszła do okulisty sprawdzić czy nie ma przeciwwskazań. Myślałam , że przeciwwskazania to sama wada wzroku, że przy porodzie może się powiększyć . Okazuje się , że nie chodzi o powiększenie się wady wzroku tylko o to, że osoby które mają taką wadę wzroku posiadają słabsza siatkówkę oka i przy porodzie może się odkleić do tego dochodzi ciśnienie wewnątrz gałkowe, które będąc nieprawidłowe w czasie ciąży przy porodzie może coś tam się wydarzyć .
Toteż dziś wizyta u okulisty i na szczęście przeciwwskazań nie ma , choć wiadomość średnia (taka dodatkowa) pogorszył mi się wzrok , po części w czasie ciąży . Toteż jak już hormony po urodzeniu dzidzi wrócą do normy trzeba będzie wybrać się do okulisty i zmienić szkła na inne .
W piątek mam wizytę u swojej gin to zapytam sie o te kłucia w pachwinach

NomiMalone mnie położna na temat tych kłuć mówiła że to normalne, że jest ucisk dziecka i cokolwiek teraz może boleć.
Dobrze, że nie ma przeciwwskazań do sn, też mam wadę wzroku ale póki co nie miało to wpływu na poprzednią ciążę i poród więc teraz też myślę że tak będzie.

o dobrze , że mi przypomniałaś , ja mam właśnie dzisiaj wizytę ze swoją położną na rejonie dokładnie za jakieś 20 minut (zaraz muszę się zbierać) to przy okazji tez podpytam sie o parę rzeczy , kłucia i inne dolegliwości, o i może o te żylaki tez podpytam

Ja też mam takie kłucia ale w środku w .. pochwie, ostatnio pytałam lekarkę i mówiła że to normalne, że raz może kłuć mniej raz bardziej i żeby się nie przestraszyć jak ból będzie bardzo przenikliwy bo pod koniec ciąży tak już może być.

a ja mam wizytę jutro i jestem bardzo ciekawa jaki mój maluszek jest już duży. A u Was jak było w 36 tyg?

abc24 zalezy od lekarza i pacjentki. ja chodze na ktg juz od kilku ladnych tyg.
Ale standardowo w szpitalach przyjmuja chyba na ktg od 38 tc

Ja mam wizytę w czwartek i zależy mi, żeby dotrwać w dwupaku, bo będę miała wyniki z posiewu, jestem ciekawa czy coś tam wyszło. O ktg też się spytam, czy mam sobie sama chodzić czy da mi jakieś skierowanie i dogadam się z nim odnośnie porodu, bo mam nadzieję, że jako lekarz prowadzący ciąże przyjedzie do mnie na poród:-) Zobaczymy;-)
Abc24 ja nie wiem ile moja córcia ważyła w 36 tygodniu, bo usg miałam w 32 tc. Ale moja koleżanka urodziła w 36 tygodniu pod koniec i synek ważył prawie 2,6 kg:-)

reklama
Ja po wizycie i wszystko pozamykane, rozwarcia brak :( pobrała mi wymaz na paciorkowca. następna wizyta 11.03. Przy okazji poszłam sobie na porodówkę i popytałam co i jak. I podkładów poporodowych nie muszę mieć swoich, koszuli do porodu też nie. Sale porodowe są jednoosobowe, może być cały czas osoba towarzysząca za darmo. :) ale ja sama będę :)

Do góry