reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Ja caly czas mowilam ze do marca nozki bede miala razem:tak:
Posiew z pochwy na paciorkowca to raczej trzeba zaznaczyc ze to ma byc na paciorki. Mi dzis pobrali material do badania:tak:

reklama
ewelinka a tu Ci nie zrobia? mnie udalo sie wymusic ostatnio, teraz tez na to licze...

anka fajnie ze wizyta sie udala, to najwazniejsze ze synek zdrowy. a o herbacie tez slyszalam, sprobuj. nie zaszkodzi. ja jeszcze nie wygladam jak shrek, ale ostatnio przy koncowce mnie dopadlo :baffled:

Wlasnie ja mialam to samo z Laura na koncowce przytylam zdecydowanie za duzo.
W sumie to potem sie cieszylam ze tak szybko mi kilogramy schodza no ale teraz wolalabym nie wygladac jak Shrek. Zostalo mi 4 tygodnie wiec ile jeszcze tych kilosow moze mi przybyc?

anka super ze wizyta udana
Ewelinka trzeba zaznaczyc ze to ma byc w kierunku paciorkowca, tak to Ci nie wyjdzie (tylko ew. jakies grzyby, bakterie..)

Ja dzis po kontrolnej wizycie u innej gin bo chcialam szybciej o tego paciorkowca zapytac.
Przy okazji posluchalam serduszka, sprawdzili mi cisnienie i szyjke - gin powiedziala ze wszystko pozamykane wiec (ku rozczarowaniu męża) nic na razie porodu nie zapowiada
W sb kolejne ktg, a w przyszlym tyg jeszcze na ostatnie usg pójdę. No ciekawa jestem jak to z tą terminowością mojego synka będzie..

Ewelinka mi lekarz każe robić posiew z pochwy bez zaznaczania, że o paciorkowca chodzi. I ostatnio mi wyszedł właśnie paciorkowiec i jeszcze gronkowiec więc myślę, że by posiew pokazał jakby coś było. Ja już po antybiotykach i w sobotę jadę powtórzyć czy się tego pozbyłam.

moj ginek dal mi skierowanie tylko na posiew.w szpitalu gbs zrobili od razu jak powiedzialam ze nie mam a osobno pobrali tez na posiew.wiec chyba to 2 rozne badania
aniu fajnie ze wizyta udana:)

betina te ktorym najbardziej sie spieszy, najdluzej czekaja :-) zycze Ci oczywiscie rozwiazania w terminie, ale pamietaj ze dziecko moze zechciec Cie opuscic pozniej

anka zalezy... jesli to sama woda to 2 kg na tydzien moze dojsc... po prostu zostawisz wszystko na porodowce... mnie spuchly wczoraj stopy :dry: wykrakalam

reklama
Do góry