reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
hmmm, mi lekarz też zabronił nospy. Właściwie wszystkich leków, bo mam ciąże podwyższonego ryzyka, ze względu na wcześniejsze poronienie.
Wizyty co 2 tygodnie wykończą mnie finansowo, ale czego się nie robi dla Fasoli:)

P.S. na ostatnim USG kopał/a nogą ;)

Madziarra serdecznie gratuluję i cieszę się razem z Tobą.
Mój lekarz powiedział mi, żebym przy bólach brzucha brała nospę. W pierwszej ciąży też brałam i wszystko z syniem ok. Dużo moich koleżanek brało w ciąży właśnie Nospę i wcześniej nic nie słyszałam, żeby była szkodliwa. Aż dziwne, że takie sprzeczne opinie są wśród lekarzy, w końcu tu chodzi o zdrowie naszych dzieci.

Ja w pierwszej ciąży również brałam no-spe i to forte. A ile lekarzy tyle opinii, wiem, że w UK całkowicie zakazują no-spy, może dlatego nasi też zaczynają?

a ile można brać nospy dziennie? ja biorę jedną bo jednak brzuch mnie trochę boli a po nospie mniej. i zastanawiam się czy jak boli bardziej to można dwie dziennie?

Kinajaka, zwykłą nospę brałam do 6 dziennie (raz zdarzyło mi się wziąć 8), rozłożone w ciągu doby. Oczywiście to była sytuacja wyjątkowa - silne bóle brzucha i zagrażające poronienie.

Właśnie też się zastanawiałam ostatnio ile można brać tej nospy na dobę, bo w ulotce nie pisze, jak brać w ciąży. Do tej pory brałam góra 2, ale więcej w sumie nie potrzebowałam.

reklama
Do góry