reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Asinka nie ma jej tutaj, ja w pierwszej ciązy urzędowałam na gronie i tam poznałam dziewczyny:-D

Cieszę się, że takie fajne newsy a dzieci boskie:)) A poniżej link do mojego bloga i tam zdjęcie Nelki:)
Gabryniowy świat

reklama
Ala super, że po wizycie nie ma już żadnych wątpliwości i Nela zdrowiutka, reakcja Gabrysia świetna:-)Blog rzeczywiście fajny, super pamiątkę będą miały Dzieciaki, ogóle świetna z Was Rodzinka, widziałam fotki- super są!:-)

Truskafka zawsze może być Michalina:-D cieszę się, że i Ty zadowolona po wizycie:-)

Anka wielkie gratulacje małego Mężczyzny, śliczny jest ! no i najważniejsze, że zdrowy rośnie:-)

Dzięki wielkie za te miłe słowa kochane jesteście!!:-D

JA dziś po wizycie bez podglądania i generalnie ciągle coś z moczem nie tak, znowu dostałam globulki:/ A waga ruszyła 0,5 do przodu tak więc ten wynik jak dla mnie rewelacja:D

Ja dzisiaj po wizycie.
Na szczęście wszystko w porządku. Krwawienie nie wiadomo z czego się wzięło. Lekarka zrobiła mi 2 usg dokładne i na szczęście nic nie znalazła. Ale dostałam Duphaston. Wyniki z morfologii poleciały strasznie w dół i muszę brać żelazo. Ninka jak na razie nadal jest Ninką :-):tak: A 19.11. znowu do Katowic na prenatalne i do mojej lekarki :-)
W ogóle to nie pochwaliłam się Wam, że dostałam wezwanie do ZUSu, żeby się wytłumaczyć, tzw. komisja. Dostałam zaświadczenie od lekarki, że ciąża zagrożona poronieniem.

Ala te infekcje moga byc wkurzajace, ehhh oby globulki pomogly

Asinka wazne ze teraz wporzadku, krwanienia nie ma i to najwazniejsze. Nina jest Nina wiec wszystko na piateczke. KOmisja to chyba jak cie zobaczy to zapyta co tam robisz hihi

hej dziewczyny
:-)

asinka85
, całe szczęście, że to nic poważnego. od którego tygodnia na zwolnieniu jesteś? jak wygląda taka komisja? nie wyobrażam sobie, żeby jakiś zusowski lekarz chciał mi badać szyjkę :baffled: wydaje mi się, że w 6 miesiącu ciąży ciężko kwestionować zwolnienie. Mnie drugi tydzień brzuch twardnieje, mam brać nospę. nie chciałam iść jeszcze na zwolnienie lekarskie, ale cały dzień siedzę przy komputerze i zwyczajnie pod koniec dnia ten brzuch jest dognieciony. Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś to kwestionował. W styczniu poroniłam bardzo wczesną ciążę. Z tego też powodu za namowami lekarza rozważam L4 od grudnia. Jak mnie ZUS wezwie, to się wkurzę :wściekła/y:

reklama
Gnagna na szczęście ja muszę tylko odpowiedzieć listownie na pytania. Pracodawca musi się stawić przed komisją osobiście. Jestem od 11 września na zwolnieniu, ale ja miałam pracę stojącą i przy moich wymiotach nie dawałam rady :no:

Do góry