reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

My już po usg:)) Maleńka została nadal maleńką na koniec tak się rozkraczyła, że już na spokojnie kupuje dziewczęce ubranka:D

Wymiarowo idealnie się wstrzela w termin tak więc mam nadzieję, że bardzo duża nie urośnie i tym razem uda nam się sn:-D Ma śliczny zadarty nosek i ja się zakochałam jeszcze mocniej:-):-) Waży już 713 gram:tak:

Gabryś średnio był zainteresowany siostrą tak więc Luka musiał z nim wyjść w połowie jeszcze chyba za mały żeby zrozumieć , że podglądamy Nelę. Jak mówiliśmy mu, że ją widać na ekranie to patrzył na mnie dziwny wzrokiem i pokazywał mój brzuch i mówił, że Nela jest tu:-)

reklama
ala gartuluje :) fajna reakcja syna :D dzieci tak różnie reagują na wiadomość że dzidzia jest w brzuszku :) Fajnie, że będziesz mieć parkę :) jeszcze raz gartuluje :)

Gratuluję pięknych wieści, zdjęć :D

Madziara córa ślicznie rośnie :)
Ala łał piękna waga, moja mała jeszcze do 300gr nie dobiła, no ale w końcu prawie miesiąc młodsza hehe
pochwal się zdjeciami :)

ja w ogóle muszę z D poważnie siąść nad imieniem:-p bo wy już tak ładnie dzieciaki nazywacie, a u nas skoro nie ma Michała, to trzeba dla córci imię znaleźć :-p
i jeszcze pare fotek, udało mi się z filmiku z usg połówkowego powycinać :)
Zobacz załącznik 514670
Zobacz załącznik 514671
Zobacz załącznik 514672
Zobacz załącznik 514673

ala- fajnie tak "rodzinką" na USG iść. Mam nadzieję, że za 3-4 lata pójdę na takie z moja córą ,która teraz fika w brzuchu :-)
truskafka- zdjęcia super, szczególnie tej uśmiechniętej buźki... ta fota mnie powaliła :tak::tak::-)

No i po wizycie

Badanie zaczeilsmy od badania moczu i krwi, wynik dobry. Potem cisnienie 100/60
CTG skurczy brak, tetno 140 uderzen na minute
Nastepnie zrobilismy ultradzwieki i bylam w szoku:szok:
Moj skarba wazy 570g i jest duzym chlopcem:tak:
Wedug badania 24,1tc a wiec o 1,5 tygodnia wiekszy. Wczesniej roznica byla 1 dzien a tu po 5 tygodniach niespodzianka:szok:
Tatus mega szczesliwy:tak:

Gratuluje potwierdzenia corke i synow, najwazniejsze ze dzieciaczki zdrowe.

Załączniki

• Nasz syn 22,4tc.jpg
    Nasz syn 22,4tc.jpg
    33,1 KB · Wyświetleń: 49
Ostatnia edycja:
Anka no w końcu :-) Czekałam na Twoje wiadomości od rana :tak: Gratuluję synka!! Zaraz dopisuje do tabelki :-p

Gratulacje potwierdzenia płci!!

Mnie czeka wizyta jutro :-)

Ala a jaki ma nick ta koleżanka?? Ona jest na BB??

Mam pytanie dziewczyny. Chce miec filmik z udziałem mojego Leona (usg 4d), a nie wiem kiedy jest najlepszy czas by na niego pójść. Chciałabym zrobic to przed świętami i zrobic taki mini prezent dla rodziny.

reklama
Mikowata ja byłam w 20 tyg. i słabo było widać. Z Tymkiem byłam w 30 tyg. i wszystko było widać rewelacyjnie, ale lekarz mówił, że na pomiary za duża dzidzia. Więc najlepiej, według mnie, tak między 22-28 tyg. :-)

Do góry