reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
Mikowata , Królowa - gratuluje dobrych wieści potwierdzenia płci :-) Każda z nas przed badaniem ma stresa a po wszystkim taki luuuuzzzzz, widać to jak się czyta :-D

A co do tego, kto jeszcze nie wie o płci domownika brzuszka , to było by najlepiej zobaczyć na liście, która zrobiła Asinka , tylko nie wiem czy to jest aktualizowane na bierząco

Gratuluje wizyt, no i z coreczki synus sie zrobil :) Czasami tak sie dzieje dlatego moj gin nie mowi w 12tc bo to takie wrozenie;-)
Mam nadzieje ze dolacze do mamusiek ktore znaja plec juz w poniedzialek:tak:
Oby dzidzia chciala pokazac swoje przydatki

małe sprostowanie ;)
jeśli chodzi o płeć w 12-14 tygodniu, jest określana na podstawie wyrostka płciowego tzw. nub, bada się kąt jego ułożenia. To nie jest wróżenie, jeśli ginekolog ma dobry sprzęt, dzieciaczka uda sie złapać w odpowiednim ułożeniu i ginekolog zna się na wczesnym wykrywaniu płci, to skuteczność określania płci jest ponad 90% ;)

no ale jak lekarz dokładnie nie wie jak zbadać tego nuba ...to już faktycznie wróżenie :p

Witam się i ja po wizycie :) Wszystko z dzieciaczkiem w porządku, wg USG jest 5 dni starsze niż wg OM. Ślicznie rośnie i już mała cipeczka potwierdzona w 100 % :) mam nawet zdjęcie narządów żeby wątpliwości nie było :) No i jak zwykle kamień z serca... :) Co do moich wszystkich obaw bólowych (kolka podszczas chodzenia, ból pachwin i pleców) dr zwala na kręgosłup więc podejrzewam, że przy porodzie bóle też będę miała z kręgosłupa... :((( No ale narazie się tym nie zamartwiam, najważniejsze, że Nikolka zdrowo rośnie . Po południu dodam zdjęcia :) Teraz wizyty będę miała co 3 tyg ale kolejne USG dopiero po 30 tygodniu! Czyli już w styczniu... :)

NomiMalone jak najbardziej aktualizowana. Zaraz wrzucam nową... :-)

Gratulację potwierdzenia płci :tak::-)

Anka trzymam kciuki, żebyś się w końcu dowiedziała w poniedziałek :-)

Mi potwierdzą 19.11. Mam nadzieję, że Ninie nic nie wyrosło :-D:szok:

Dziewczyny super, że takie miłe wieści:))

Ja w poniedziałek na 3d:D

Asinka mam koleżankę z lipcówek 2010 ma dokładnie taką samą różnicę wieku jak ty będziesz miała między dzieci i syn straszy Tymon a córa Nina:))

Wrzcam obiecane zdjęcia :) 22w1d :) profil buźki i cipusia :)

Załączniki

• Obraz 001.jpg
    Obraz 001.jpg
    17,1 KB · Wyświetleń: 58
  • Obraz 002.jpg
    Obraz 002.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 72
reklama
Ones ja mogę tylko przypuszczać a potwierdzi może lekarz 24 listopada.
Madziarra21 gratuluję udanej wizyty i potwierdzenia płci :-)
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty !!!

Do góry