reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Szczebiotka - u mnie by była teraz Zosia jakby młode nie było Jasiem :-D
a co do ciuszków, to łatwiej po chłopcu dla dziewczynki niż odwrotnie - uwierz mi ;) ja po Mai praktycznie nic nie miałam dla Adama ;) bo a to kwiatki, a to róż itp....

Ewelinka - szkoda, że płci nie znasz, ale wszystko można kupić przez internet jak sie urodzi...
ja jak patrze po sklepach to z reguły są 3 rodzaje - róż, niebieski i beż - dla tych co własnie nie wiedzą ;)
ale jak tak sie chowa to ja bardziej obstawiam dziewczynke :-)

truskaffka - ciesze się, że wszystko ok u Was :tak:

wpadłam zobaczyć czy może tutaj Martuśka dała znać, ale jeszcze nie - trzeba cierpliwie poczekać zatem ;)
ja mam za tydzień ostatnie połówkowe - w Luxmedzie... no ale nie spodziewam się usłyszec nic innego niz już wiem ;) ale zawsze to lepiej znac kilka opinii ;)

Też tak własnie obstawiałam że jak się chowa to dziewczynka, bo gdyby był chłopiec to coś chociaż niewielkiego ale by wystawało... A tu mam psikusa i guzik prawda... Chłopiec który 4 tygodnie temu ściskał nóżki :)

reklama
Szczebiotko, ja wiem ze chlopczyk i wszystkie ciuszki mam - radzilam tylko Evelince, bo ona nie wie i pewnie sie nie dowie

Evelinka, to przykro, ze opieka taka kiepska. Latania nie polecam w zadnym okresie ciazy, bo nic dobrego mi to nie przynioslo. Umieralam ze strachu, gdy musialam leciec juz w 8 miesiacu... Ale nie bylo wyjscia, nie chcialam byc sama przy rozwiazaniu i musialam sie jakos dostac do kraju.

jotka śliczne zdjęcia ! :))

ewelinka do kitu masz tą służbę zdrowia :/ myślałam że co jak co ale w Norwegii lepiej jest, wkońcu ten ich słynny socjal...

patula to co i tak napisałam było w wielkim skrócie tego co zrobiła piękna pani menager :/ żałuję tylko że nie mam już do czego wracać bo lubiłam tą prace :(

Lekarz powiedział ze siusiaka nie widzi, ale to nie znaczy ze go nie ma :-) na usg w Norwegii tez było czysto miedzy nozkami.....czas pokaże. Chodzilam po sklepach niestety jest mały wybór neutralnych ciuszkow, większość niebieska i różowa ale na szczęście na Allegro widziałam bardzo dużo żółtych i zielonych ciuszkow..... :-) z tym lataniem samolotem to juz sama nie wiem, dużo dziewczyn lata i nic im nie jest.....sama juz nie wiem.

Gratuluje wszystkim mamusiom Poznania płci :-) nie moge sie doczekać kiedy zaczniemy dodawać zdjęcia naszych narodzonych pociech i sie nimi chwalić na wszystkie strony swiata.

jotka , 03.2012, truskawka, ewelinka - gratulacje udanych wizyt . Ewelinka hmmmm no to będziesz miała niespodziankę przy porodzie :tak: Ja tyle czasu bym chyba nie wytrzymała, i pojechała te prawie 10 km do najbliższego lekarza na USG ,ale ... jakbym nie miała wyboru to co zrobić

Dziewczyny , ale wy tych tabsów musicie brać :szok::szok: Ja mam jedynie rano 1x witaminki Activ Mama + Cyklo 3 Fort (na żylaki), a wieczorem 1x witaminki Activ Mama + Magnezin 500. Na razie więcej nic nie potrzeba. Ale co do tabletek , to kiedyś małej bym nie połknęła , a teraz to i pół garści na raz przełknę, wyćwiczylam sobie pewien sposób i z niego korzystam , więc wielkośc tabletek na szczęście nie jest u mnie problemem.

8:10 :confused: jeszcze tyle czasu do 10:00 :nerd::nerd: Trzymajcie kciuki za nasze dzisiejsze połówkowe :-) mam nadzieję , że będzie wszystko dobrze.

Ewelinka, a nie ma szans do marca na usg w Norwegii? W takim razie musisz zaufać swojemu instynktowi :) Co do latania to wiem, że później linie lotnicze wymagają zaświadczenia, że można latać po którymś tam tyg. Mój lekarz nie widzi żadnych przeciwskazań w lataniu (ale mówi, że z większym brzuchem dla mnie może to być niewygodne). Najlepiej jak porozmawiasz ze swoim lekarzem.

jotka , 03.2012, truskawka, ewelinka - gratulacje udanych wizyt . Ewelinka hmmmm no to będziesz miała niespodziankę przy porodzie :tak: Ja tyle czasu bym chyba nie wytrzymała, i pojechała te prawie 10 km do najbliższego lekarza na USG ,ale ... jakbym nie miała wyboru to co zrobić

Dziewczyny , ale wy tych tabsów musicie brać :szok::szok: Ja mam jedynie rano 1x witaminki Activ Mama + Cyklo 3 Fort (na żylaki), a wieczorem 1x witaminki Activ Mama + Magnezin 500. Na razie więcej nic nie potrzeba. Ale co do tabletek , to kiedyś małej bym nie połknęła , a teraz to i pół garści na raz przełknę, wyćwiczylam sobie pewien sposób i z niego korzystam , więc wielkośc tabletek na szczęście nie jest u mnie problemem.

8:10 :confused: jeszcze tyle czasu do 10:00 :nerd::nerd: Trzymajcie kciuki za nasze dzisiejsze połówkowe :-) mam nadzieję , że będzie wszystko dobrze.

A ja nic nie biorę :) Póki co... Później dojdą te przeciwskurczowe ale na razie czysto :)

Trzymam kciuki :)

reklama
Do góry