reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Nomi gratuluje dobrych wiesci!!!
Ewelinka nie ma sie co martwic wazne ze dzidzia zdrowa:tak: Kupuj uniwersalne ciuszki taie dla chlopca i dziwewczynki, mnostwo takich wiec problemu nie bedziesz miala:tak:Zawsze mozesz dokupic po porodzie;-)

reklama
Krolowa to dokladne usg na lepszym sprzecie i 4d to naprawde wielkie przezycie. dlatego zazdroszcze ze Ty masz to jeszcze przed soba :)

dobrze, że idę na nie dopiero po usg u mojego lekarza, może trochę spokojniejsza jestem. Zdrugiej strony to usg za tydz. to u guru od usg więc lekki stres jest ;) staram się o tym nie myśleć i cieszyć jutrzejszym podglądaniem dziecka :) jutro też lekarz ma je dokładnie zbadać.

Witam :) po usg połówkowym :)

Wizyta bardzo udana :) dzidzia pięknie rośnie, wszystkie parametry prawidłowe, wszystko ma na swoim miejscu, wiek wg usg zgodny z Om ..czyli sama radość :-)
I wszystko wskazuje na to że Mati będzie miał siostrzyczkę :-)
Niunia ma ok 16cm-tak średnio dała sie zmierzyć, bo wiadomo już się nie mieści w kadrze hehe i waży 275gram :)
mam półgodzinnny filmik :-):-):-):-) bardzo się ciesze bo będę mogła pokazać rodzicom, a to dla nich duże przeżycie, zobaczyć malucha podczas usg :-):-):-):-):-)
Pani dr pokazała wargi sromowe, ja tam średnio się znam, ale jak mówi że to to ...to jej wierzę haha, w dokumentacji mamy zaznaczone czarno na białym że "płeć żeńska" ;)

Mati pooglądał dzidzię, a potem sobie rysował :-) najbardziej podobało mu się bicie serducha i ziewanie małej:-)

a ja ...mimo wszystko nie zdziwię się jak w prima aprilis urodzę jednak synka :-D

reklama
Nomi super wieści:-):-):-) człowiek od razu spokojniejszy jak wie że dzidziuś pięknie zdrowo rośnie:-)

No to Baaaaardzo dużo, nigdy wcześniej (jak nie byłam w ciąży) nie myślałam , że tak bardzo będę przeżywała informacje o stanie zdrowia maluszka w brzuszku . Zawsze się mówiło albo słyszało "najważniejsze by było zdrowe" ale te słowa dotarły do mnie dopiero jak sama odczułam to na własnej skórze.

Truskafffka - gratulacje :tak::tak:
Królowa - no to trzymam kciuki za jutrzejsze USG . a to z 4D to będzie bardzo fajna pamiątka ;-):-) PS. Ciekawe jak nam się dzidzie urodzą , bo obie mamy na ten sam termin :-D

Do góry