reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

jestem po :-):-)
Jak ja kocham ten stan, gdy wiem , że wszystko jest w porządku.
Mała od rana chyba też się denerwowała , bo co trochę kopała, jak czekałam w poczekalni na wejście do gabinetu, też dawała znak o sobie.
Najpierw doktorowa sprawdziła mi szyjkę co się martwiłam, bo miewam dość częste boleści. Szyjka jak to Pani doktor powiedziała, bardzo ładna i długa , wierze , że tak jest , ona na tym USG pokazywała gdzie szyjka, gdzie co ale dla mnie tylko szarość i to z szumami :rofl2: Więc jak powiedziała , że długość szyjki 46 mm i to znaczy,że długa to wierze, że taka jest :tak: I oby sie ten stan nie zmieniał aż do porodu ;-)

Później przeszliśmy na USG dzidzi. Przy okazji powiedziała, że nagra nam na płytkę zapis badania :-) bardzo się ucieszyłam, a płytka w cenie wizyty :-) Będę miała co oglądać.
Dzidzia była spokojna , chyba sie przestraszyła, i to całe kopanie itd jak ręką odjął, grzeczna potulna , niczym aniołek. Buźkę schowała w dół w kierunku prawego jajnika i tak się ułożyła, że tej buźki dobrze nie można było zobaczyć --> chodziło oczywiście o jakieś ładne foto :tak: Ale ja i tak widziałam , że co trochę buziulkę otwiera jak ryba , połykała zapewne wody płodowe, bo na śniadanie zjadłam naleśniki z dżemem , więc słodkie zapewne jej smakowało :rofl2: Przy okazji zauważyłam , że prawe uszko ma bardziej odstające od lewego :-D to po tatusiu , bo mężuś właśnie ma prawe troszkę bardziej wystające ;-) chłopak córy się nie wyprze :rofl2::rofl2: AAaaaaa właśnie .... na 100% córa :-):-), mój ucieszył się bardzo, no ja też się ucieszyłam , już się jakoś przyzwyczaiłam do myśli o kucykach, spineczkach a później malowankach, wycinankach , przebierankach :rofl2:

Pani doktor zmierzyła wszystkie parametry, co trochę mówiła co i ile, a my z mężem pytaliśmy jedynie "to dobrze czy źle?" Wszystko w normie, wszystko dobrze, serduszko śliczne :-) Narządy wszystkie ok. Cudnie sie to wszystko oglądało.
Mała waży 464 g i termin według pomiarów przesunął się na 17 marca, ale ja zostaje przy tym 21 , bo podobno później im starsza dzidzia w brzuszku to i troszkę inne wymiary, a u każdego dziecka inaczej, nie można generalizować .

Wyszłam z gabinetu szczęśliwa . Następną wizytę - ostatnie USG wyznaczyliśmy na 17 stycznia czyli 31 tydzień ciąży.

Jak wszystkim poodpisuję (bo podostawałam wiele smsów i prywatnych wiadomości z prośbą o info jak po wizycie) to włączę sobie filmik z badania i chyba z kilka razy obejrzę :rofl2::rofl2:

Dziękuje kochane za kciukasy , zawsze można na Was liczyć :blink::-p:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
NomiMalone, trytytka, 03.2013- gratuluję córeczek :)
jotka21- gratuluję synka :)
truskafffka, Ewelinka- gratuluję udanych wizyt :)
Wczoraj po wizycie u gin ok
smile.png
zrobiła mi USG szyjki i też ok, coś mówiła że 35 mm, to chyba dobrze :confused:
smile.png
zrobiła mi USG małego jeszcze i od główki do pupy ma 15 cm
smile.png
A w poniedziałek na USG dowiedziałam się że mam łożysko na przedniej ścianie więc dlatego jeszcze nie czuję często małego, najczęściej czuję go jak leżę na plecach
smile.png

Niekiedy mam kłucia w pochwie i gin przepisała mi jakieś globulki i mam ich wziąć 3. Na następną wizytę morfologia, mocz i test obciążenia glukozą 75g.

Ostatnia edycja:
Nomi super, że taka zadowolona jesteś z wizyty:-) fajnie się Twój opis czyta.
Ewelinka co do latania, musisz sama zdecydować, ja się dobrze czułam i ze Szczepciem i teraz, oczywiście w jakiś długaśny lot bym się nie wybrała ale te 2-2,5 godziny jakoś mi nie starszne, ze Szczepciem byłam w PL pomiędzy 33 a 36tyg teraz wracam na początku stycznia tak więc w 31tyg. Większość lini lotniczych pozwala przy pojedynczej ciąży latać do 36tyg, od 28tyg potrzebujesz zaświadczenie od lekarza lub położnej, lekarz rodzinny może Ci wystawić nie musi być ginekolog, przynajmniej jeśli spoza Polski.
Kociatka wiem, pisałam Ewelince że dobrze radzisz z tymi neutralnymi i że wcale nie jest takie trudne skompletowanie, ja też wiedziałam, że Szczepciu będzie ale mieliśmy w planie szybko starać się o następne więc całą wyprawkę mam praktycznie w beżu, trochę delikatnego błękitu bo tu ciężko coś zielonego czy żółtego dostać

reklama
Gratuluję udanych wizyt! Super się czyta takie opisy :)

ja mam usg jutro i za tydzień (u mnie zawsze podwójnie) - za tydzień to lepsze, z 4d i filmikiem i monitorem przed nosem - wszystko widać, jutro na gorszym sprzęcie ale też się cieszę, choć niepokój oczywiście jest ...

Do góry