reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Asinka ja mam wizyte w poniedzialek i juz nie moge sie doczekac. Chyba tylko ja nie wiem kto mnie kopie:laugh2:
03.2013 gratuluje coreczki:tak:
Magnez biore w postaci tabletek rozpuszczalnych no i jest tez w centrum wiec lacznie 500mg. Moje wyniki jak narazie sa ok, w poniedzialek mam kolejne wiec sie dowiem wiecej:happy:
Truskaffka gratuluje udanej wizyty i przyjemnosci podgladania

reklama
My też już z Bobkiem po wizycie :-)
Wszystko jest okej, tym razem trochę lepiej się młody ułożył więc dało się go jakoś obejrzeć. Chociaż i tak się pani dr śmiała że dziwnie mały się układa :p Obejrzeliśmy serce, nerki, pęcherz, żołądek, móżdżek i kość udową i ramieniową. Wszystko w porządku :tak: Ładnie nam się młody rozwija, waży już ponad 500g :D
No i gin włączyła nam obiecane 3d. Kurczę, coś niesamowitego. Wzruszyłam się okropnie, a S. też zachwycony się wpatrywał w ten ekran. Pięknego mamy synka :))
2012-11-07 16.06.43.jpg 2012-11-07 16.07.12.jpg

Ostatnia edycja:
03.2013 magnez biorę niezależnie od witamin, teraz pod nazwą Slow-mag - takie lekarka poleciła 3 razy po 2 tab, ale jak widać Kiniusia ma podobny schemat wiec to nic dziwnego, no-spe forte lub buscopan forte mam brać doraźnie wg potrzeb, femibion, euthyrox, luteina i w sumie 12-15 tab dziennie:| a w ciąży się podobno leków nie bierze;)

Truskaffka bardzi się cieszymy, że ok i czekamy na dalsze wieści:) trzymam jutro kciuki!!!

Jotka super zdjęcia, moje nie takie fajne ale jutro postaram się zeskanować!! Super Synek, gratulacje!!!

Anka zleci do poniedziałku szybko, zobaczysz!!

Trytytka, 03.2013, Herbata, gratki coreczek, Deizzi, Partycja i Noelka - gratuluje syneczkow!!!

Truskaffcia, super ze z szyjka i dzidzia wszystko ok i kciukaski za jutro!

Jotka, super wiesci - gratki:-)

Herbata, Deizzi, to takie glupie ludzkie gadanie, ze "liczyli na to czy tamto". Niektorzy znajomi wrecz zachowali sie tak, jakby posiadanie dwoch slicznych, zdrowych chlopczykow to byla nasza osobista porazka - absurd po prostu. Nadmienie tylko, ze niektorzy z nich nie moga miec wiecej dzieci (niz to jedno ktore maja), albo dzieci w ogole; tacy sa ludzie i tyle. W ogole nie zwracam uwagi na takie bzdety.

Ostatnia edycja:
Dziękuję Wam :) Buźka mi się cieszy dzisiaj bardzo :)

Jotka super fotki :-) pięknie synuś rośnie:-)

my jutro całą familią jedziemy podglądać dzidziusia :-) Mati się cieszy :-)

Gratuluję udanych wizyt :)
Truskaffka super ze szyjka się trzyma, oby tak dalej :)
03,2013 ja biorę jak wspominałam luteinę 2x2, no-spe forte 3x1, magnez nazywają się te tabletki aspargin 3x2 i żelazo tylko nie pamiętam teraz nazwy tych tabletek coś na T..., do tego wszystkiego witaminy dla kobiet w ciąży pharmaton matruelle, no i plus nieszczęsne zastrzyki z heparyny. Podobnie jak Trytytka mam pokaźny zestawik :confused2:

Hej :-) nie odzywalam sie z Polski bo w domu rodzinnym komputer odmówił posłuszeństwa. Jestem zrozpaczona bo pokladalam ogromne nadzieje, ze w Pl dowiem sie czy bede miec corcie czy synka a tu lipa :-( dziecko wcisnelo swoje pośladki w moja miednice i nie dało sie nic dojrzeć :-( Usg juz wiecej miec nie bede więc pozostaje mi czekać do marca i zobaczyć kto to tak sie zgrywa ze swojej mamusi ;-( ogólnie z dzieckiem wszystko dobrze, to najważniejsze, ale nie zmienia to faktu ze jestem mega przymulona ciagla niewiedza :-( wyobrażacie sobie ze jeszcze tak mam wytrzymac ponad 4 miesiące?

To jesteśmy ładnie napchane tymi tabletami ;/

Mój zestaw to: Euthyrox 75/88 mg na przemian x 1, Acard 75 mg x 1, Jodid 100 mg x 1, Luteina 50 mg 2x2, teraz jeszcze ten Plusz Żelazo x 1, No-spe mam brać doraźnie jak brzuch mocniej dokucza (odpukać na razie nie dokucza), kwas foliowy 5 mg x 1 (ale od następnej wizyty za ok 2 tyg chyba mam mieć już go odstawionego i zastąpione czymś innym) , no i resztę będę musiała omówić właśnie na kolejnej wizycie i znaleźć jakiś kompromis z tymi tabletkami na żelazo i ewentualnym dodatkowym kompleksem wit. których przez strach przed połykaniem jeszcze nie biorę ... Dla dziecka wszystko no ale autentycznie mam tak że jakbym miała większą tabl.połknąć to jestem uduszona na miejscu :/

:eek:

reklama
to tylko ja prawie nic nie biorę, tylko nospa w miarę potrzeb, czyli 2-3 tabletki na tydzień, magnes 2 tabletki rozpuszczlne dziennie, i teraz renni na zgage

Do góry