reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

03.2013, wspolczuje takich ilosci tabsow. Na pocieszenie powiem, ze magnez biore od dawna, 3 razy po 2 tabletki. Do tego Femibion, kwasy omega 3 (2 tabletki Omegamed), paleczki kwasu mlekowego (Progyn). Do niedawna jeszcze byl Duphaston

Ewelinka, no szkoda - latwiej byloby robic zakupy... Kupuj wszystko w neutralnych kolorach (niebieski, bialy, kremowy, bezowy, zolty, itd), unikaj raczej rozu (bo jak bedzie chlopak to mniej spasuje) i motywow zdecydowanie dla dziewczynki (Hello Kitty, jakies ksiezniczki i inne slodkie badziewia) lub chlopca (samoloty), wybierz raczej misie, kroliczki, itd.

reklama
Chyba kupię sobie ten rozpuszczalny magnez jak tak polecacie, tym bardziej że ostatnio po obudzeniu bolała mnie łydka więc pewnie jakiś skurcz mnie w nocy złapał... :)

Hej :-) nie odzywalam sie z Polski bo w domu rodzinnym komputer odmówił posłuszeństwa. Jestem zrozpaczona bo pokladalam ogromne nadzieje, ze w Pl dowiem sie czy bede miec corcie czy synka a tu lipa :-( dziecko wcisnelo swoje pośladki w moja miednice i nie dało sie nic dojrzeć :-( Usg juz wiecej miec nie bede więc pozostaje mi czekać do marca i zobaczyć kto to tak sie zgrywa ze swojej mamusi ;-( ogólnie z dzieckiem wszystko dobrze, to najważniejsze, ale nie zmienia to faktu ze jestem mega przymulona ciagla niewiedza :-( wyobrażacie sobie ze jeszcze tak mam wytrzymac ponad 4 miesiące?

O ja nie mogę... Ciężka sprawa. Ale nie do przeżycia w końcu kiedyś nie było czegoś takiego jak USG i kobietki dawały radę :) słyszałam że kształt brzucha jest podobno jednoznaczny dla każdej płci więc można się tak poratować... Może uda Ci się jeszcze jakieś USG zorganizować?

Ewelinka pewnie gdybym musiala to bym wytrzymala do marca z ta wiadomoscia. choc chcialam znac plec oczywiscie :) a nie masz mozliwosci zrobic sobie choc jednego usg u Ciebie prywatnie?

Najbliższego ginekologa mam 160km od mojego miejsca zamieszkania. W mojej miejscowości są jedynie lekarze pierwszego kontaktu i położne które maja mnie w tyłku. Mówiłam jej ze mnie szczypie w kroku i ze mam inne dolegliwości a ona stwierdziła ze w ciąży to normalne i mam sie nie przejmować. Badanie krwi robiłam tutaj 2 miesiące temu i do tej pory ani ja ani Polozna nie dostała wyników.....dużo by wymieniać negatywów na norweska służbę zdrowia. Mąż planuje lecieć do Pl pod koniec stycznia i ewentualnie moge lecieć z nim ale trochę boje sie ryzykować latać pod koniec 7 miesiąca ciąży. Moja znajoma poleciała w 7 miesiącu ciąży do Grecji i ledwo wysiada z samolotu i dostała boleści, wzięli ja do szpitala bo zaczęła rodzic i niestety chłopiec nie przeżył.....po tej historii mam trochę obawy latania w "późnej" ciąży.

Anka26 ja też jeszcze nie wiem i na pewno dowiem się później niż Ty.
03.2013 gratuluję córci :-)
Truskaffka super wieści po wizycie, gratki :-)
Jotka super zdjęcia z usg, gratuluję pozytywnych wieści, dużego masz już synia.
Ewelinka w 30 tc nie robią usg??? Kurczę szkoda że się nie dowiedziałaś teraz, kto siedzi u Ciebie w brzuszku ale najważniejsze że zdrowe. A co do latania w ciąży w trzecim trymestrze to nie polecam.

Co do zgagi polecam Wam syrop Gaviscon.
Leków też trochę biorę zwłaszcza na tarczycę, no i witaminki, a nospa to moja przyjaciółka.

Truskafka super, że dodatkowe podglądanie Maluszka miałaś:-)
Ewelinka najważniejsze, że Maluszek zdrowy, choć szkoda, że się nie ujawnił.
Służby zdrowia współczuję.
Kociatka ma racje pozostaje Ci kupować wyprawkę w neutralnych kolorach i wzorach:-)Dla pocieszenia dodam, że wcale nie jest to takie trudne, ja właśnie przeglądałam ciuszki po Szczepciu i mogę spokojnie wszystko wykorzystać przy Zosi

Szczebiotka - u mnie by była teraz Zosia jakby młode nie było Jasiem :-D
a co do ciuszków, to łatwiej po chłopcu dla dziewczynki niż odwrotnie - uwierz mi ;) ja po Mai praktycznie nic nie miałam dla Adama ;) bo a to kwiatki, a to róż itp....

Ewelinka - szkoda, że płci nie znasz, ale wszystko można kupić przez internet jak sie urodzi...
ja jak patrze po sklepach to z reguły są 3 rodzaje - róż, niebieski i beż - dla tych co własnie nie wiedzą ;)
ale jak tak sie chowa to ja bardziej obstawiam dziewczynke :-)

truskaffka - ciesze się, że wszystko ok u Was :tak:

wpadłam zobaczyć czy może tutaj Martuśka dała znać, ale jeszcze nie - trzeba cierpliwie poczekać zatem ;)
ja mam za tydzień ostatnie połówkowe - w Luxmedzie... no ale nie spodziewam się usłyszec nic innego niz już wiem ;) ale zawsze to lepiej znac kilka opinii ;)

reklama
Gratuluję udanych wizyt!
makunia mogłaś śmiało powiedzieć, że chciałabyś już sobie odpocząć, na drugi raz się nie wahaj
trytyko współczuję tych tablet,ale gratuluję córeczki :)
Nimitti ale dziwnie Cię potraktowali w pracy, ale nie myśl o tym odpoczywaj i korzystaj! :)
03.2013 też gratuluję dziewczynki !
truskaffko ja też mam jutro połówkowe, trzymam za Ciebie kciuki!i miłego co nieco :-D
jotko21 ale masz wyraźne te zdjęcia, aż taki słodki dzióbek widać:) haha i wygodny ten Twój synuś podparł się rączką:D
Ewelinko współczuję, że ta służba tak wygląda. Będziesz miała niespodziankę co do płci, to też fajnie :) Kupuj neutralne ciuszki.

Do góry