reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
trzymam więc kciuki abyś nie musiała za dlugo tej cierpliwości trenować:-) masz już umówioną kolejną wizytę?
Swoją drogą uparciucha małego nosisz skoro jeszcze nie zechciał się ujawnić;-)

Tak mam wizytę 23 listopada, mam się stawić w szpitalu na badania. Wczoraj się okazało, że mój lekarz rezygnuje z posady w szpitalu w moim mieście i przenosi się do szpitala w mieście jakieś 40 km od mojego miejsca zamieszkania. Trochę mnie to dobiło..., tam też mam się stawić na badania krwi, usg, echo serca i inne. W sumie spędzę tam dobę.

Szczebiotko u nas wogóle nie ma połówkowego :( Przepisowo jest usg w 12-14 tyg. i potem jakoś w 30 tyg. Dodatkowe robią tylko jak coś się dzieje złego. Do tego na żadnym usg nie chcą mówić jaka płeć. Więc jedyna szansa na poznanie płci to dla mnie gin w Polsce :)

cześć dziewuszki ;)

ja miałam wczoraj wizytę i niestety nie jest różowo :( z Jaśkiem wszystko ok, ale moja szyjka nie podobała się pani dr :(
powiedziała, że za krótka (niby 26 mm - taka graniczna długość) i za miękka :( więc byłam dzisiaj rano na założeniu pessara u niej i mam na siebie uważać...
powiedziała, że niewydolność raczej spowodowana 2 ciążami i porodami, poza tym miałam już pękniętą szyjkę, więc ona nie chce ryzykować.... także zakaz seksiku itp.... no ale cóż - wszystko co trzeba zrobię byle donosić.....

ala, szczebiotka, banankowa, One smile - gratuluje udanych wizyt dziewuszki i poznania płci :tak:

Kania - ależ wstydliwe to Twoje dziecię ;) oby już następnym razem sie nie ukrywało :tak:

pozdrawiam ciepło,
A.

Agula to uważaj na siebie :tak: i na pewno będzie wszystko dobrze.

Ja po wizycie. W sumie nie wiele się dowiedziałam, ale najprawdopodobniej córka :-) Ale na razie się nie nastawiam. W pon. usg 4D i tam może potwierdzą. Dzidzia zdrowa, ja dostałam skierowanie na badania: w końcu mocz, morfologia i jeszcze jedno. Mam jeść magnez, bo dolna powieka w oku mi drga. Także ja dalej czekam :tak:

Mi się wydaje Asinko85, że Ci lekarze wiedzą co mówią, jak typują wstępnie to już prawie pewne, w końcu oni tyle tych dzidziusiów w brzuchu widzieli..także może będziesz mieć parkę:)

reklama
Do góry