reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
asinka85 ja ze szczyrku pochodze, bielsko liceum, krakow studia, a teraz mieszkam w wiedniu od 2 lat :) takze nie mieszkam w twoich okolicach 8 lat, ale jestem min. raz w miesiacu. no i tak piszecie o tych polowkowych, a ja powinnam zrobic organscreening (to chyba odpowiednik polowkowego) i kosztuje on w wiedniu jedynie 200 euro :angry: wiec pomyslalam ze moze w bielsku, gdzies by sie udalo. siostra mowila mi cos o badachowej, bede w domu w swieto zmarlych takze sie wypytam...

anka26,07 wiesz co to jest dokladnie "organscreening" macie cos takiego w niemczech miedzy 20 a 22 tyg ciazy?

Maryńka właśnie to jest to co dziewczyny nazywają badaniem połówkowym ja je będe miała 22,4tc niby robią od 19-22tc. Na tym badaniu sprawdzają czy dzidziuś jest zdrowy, badają serduszko, przepływ krwi, mierzą kość udową...

anka26,07 no tez to tak rozumiem, tylko ze ja mam usg u ginekologa wlasnie w 19 tygodniu, a w szpitalu w 22 tygodniu i tak sie zastanawiam czy powinnam dodatkowo robic jeszcze organscreening i placic 200 euro. poki co sie jeszcze nie zdecydowalam, zobacze co sie dowiem u gina...

Ala super, że serduszko zdrowe:-)
Te nasze damy strasznie uparte, moja Kruszynka też dziś się obracała tak, że serducho ciężko było zobaczyć, miało to jednak ten plus, że badanie dłużej trwało i mogłam się napatrzeć, w końcu też zimna woda i obracanie się pomogło i pani mogła wszystko dokładnie zmierzyć

dzisiaj po mega przebojach (brak mojego lekarza, zlikwidowany szpital, chore warunki dostania się na wizytę do innego doktora) dotarłam do gina na wizytę.
jakiś młody facet, nawet mnie nie zbadał, tylko wziął na usg, żeby termin ustalić bo dwa różne no i powiedziałam mu, że to już czas na połówkowe. samo usg bardzo krótkie, nawet mi Dzidzi nie pokazał ani nie dał posłuchać serduszka:-:)-:)-:)-:)-(
ale udało mi się go wypytać czy zdrowe (zdrowe:-D) no wiem, że noszę drugiego Chłopczyka:-):-D
ma 20 cm i waży 350 gram.

mam nadzieję, że moja pani doktór wygra konkurs na etat i do niej wrócę. na pewno jak ją poproszę to zrobi mi usg i pokaże Malucha:rofl2: zawsze mogę powiedzieć, że nie znam płci hihi

reklama
Onesmile, Banankowa gratuluję chłopców:-)
Super, że dzieciaczki zdrowo rosną. Banankowa współczuję takich przejść, trzymam kciuki żeby udało się do Twojej starej lekarki wrócić.
Onesmile chyba jednak przewaga chłopaków marcowych jest, po prostu teraz dziewczynki wreszcie się ujawniają;-)

Do góry