reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

madzia super ze wizyta udana
Kania mam nadzieje ze Twój lek szybko cos zaradzi

Ja juz jak pisalam w głównym wątku, po połówkowym 3/4d - jestem meeega szczesliwa i uspokojona. cudowna pani dr, na bieżąco wszystko opowiadała, powiedziała ze mężczyzna jak się patrzy ;)

reklama
Dziękuję Wam za słowa otuchy.
Żelaza nie biorę dodatkowego, tylko to co jest w witaminach ale pewnie się nie wchłania jak zwykle i czekają mnie zastrzyki. Niestety to u mnie norma :-(
Betina, Madziarra gratuluję udanych wizyt :-)

Kania78 mam nadzieję, że wszystko Ci sie unormuje, mnie czekają badania jutro, tez jestem ciekawa jak żelazo bo strasznie słabo się czuję.

Madziaa gratuluje dlugonogiej córeczki !

Agula gratuluję pieknego Jasia !

Ja mam teraz w poniedziałek połówkowe, troszke nerwy bo mam 37 lat i sie stresuje zdrowiem maluszka

Gratuluje Jasia i coreczki modelki ;-)

kaniu, nie stresuj sie, pij duzo soku z buraczkow, staraj sie jesc duzo czerwonego miesa, a hemoglobinaa pewno podskoczy!Wiesz sama, ze wyniki moga sie wahac w ciagu tygodnia, wie moze za tydzien bedzie juz lepiej.

Monia, my mamy usg we wtorek i tez sie stresujemy. Moj brzuch jest tak wielki, jak z Pawlem w 6tym m-cu. Ktoras jeszcze tak wybrzuszylo? :-)

A jesli chodzi o te bole krzyzowo-miednicowo-biodrowe, to niestety czesto nasilaja sie w 3cim trymestrze. Ja mam te bole od 11 tygodnia, a z Pawlem mialam dopeiro kolo 8smego m-ca. To sie fachowo jakos nazywa- zespol czegos tam i jest zwiazane ze 'zmiekczeniem' wiazadel miednicowo-biodrowych. Wszystko mija po porodzie.

Onesmile, zyczenia urodzinowe dla Pawelka:-) ja mam gigantyczny brzuchol, jakbym polknela wielka pilke; a z tylu w ogole ciazy nie widac

Monia, na pewno wszystko bedzie dobrze! jak pisalysmy, ryzyko znacznie wzrasta dopiero po czterdziestce - lekarz Aguli to potwierdzil

Ostatnia edycja:
A ja byłam wczoraj na badaniu i lekarz powiedział, że cuda się zdarzają, ale nie aż takie, żeby Franuś okazał się dziewczyną;) U nas wszystko w porządku, mierzymy blisko 16 cm i ważymy 245 g;)

Na kolejną wizytę mam przyjść z wykonaną krzywą cukrową (bo mnie w pierwszej ciąży dopadła nietolerancja glukozy). Na razie mam zrobić test z 50 g - sama przyjemność. Jakby któraś z was też się wybierała w najbliższym czasie to polecam wziąć ze sobą cytrynę i ją wkropić do szklanki, bo tak normalnie ciężko wypić taką słodycz;)

Ulkan, super! Ladnie sie Franus rozwija, wiec po co "cud"? Przejdzie Ci, jak tylko go zobaczysz;-) A Wojtulek bedzie mial z kim pile kopac, ubranka beda jak znalazl:-) Ale Anka ma racje, juz takie historie slyszalam.... i to w dwie strony, choc najczesciej pomylki dotycza chlopcow blednie rozpoznanych jako dzieczynki (wyobrazcie sobie, cala wyprawka w rozu, a tu nagle ktos dostrzega fistaszka:szok:). Najbardziej szalony przypadek ktos opowiadal jako historie w niemieckiej porodowki, gdy potwierdzono klkakrotnie chlopca na USG, a mamie na brzuchu polozono... dziewczynke:rofl2: To musial byc opad szczeki:-D Na szczescie jak sie chodzi na genetyczne z dobrym sprzetem to nie powinno sie zdarzyc

reklama
Onesmile u mnie z brzucholem podobnie, rośnie jak na drożdżach a wagowo jak??? A Te bóle są nie do zniesienia...
Ulkan gratuluję udanej wizyty i pozytywnych wieści :-)

Do góry