reklama
Bellaa
Fanka BB :)
askkle nie przejmuj się, u nas wstaje trochę później bo o 5:10, i dzień się zaczyna z tymże ja już pracuję, od trzech tygodni, i zawsze tak wstawał można się przyzwyczaić, na szczęście wcześnie zasypia. Ale w dzień zawsze miał kilka pół godzinnych drzemek, witaj w klubie .;-)
Witam:-)
ja mam ten sam problem córeczka ma 6 m-c i też się budzi w nocy na butleobojetnie jak syta będzie ostatnia butelka przed zaśnieciem
mam pytanie:mam problem z wprowadzeniem obiadków ze słoiczka do jadłospisu córeczki:-(smakuje 4 łyczeczki i stop blokuje buźke językiem i nie ma szans żeby coś zjadłaza chwile robie butelke i jest w 7 niebie
Czy macie jakieś swoje sposoby albo byłyście w podobnej sytuacji????
mama Bianki i Gracjana.pozdrawiam
ja mam ten sam problem córeczka ma 6 m-c i też się budzi w nocy na butleobojetnie jak syta będzie ostatnia butelka przed zaśnieciem
mam pytanie:mam problem z wprowadzeniem obiadków ze słoiczka do jadłospisu córeczki:-(smakuje 4 łyczeczki i stop blokuje buźke językiem i nie ma szans żeby coś zjadłaza chwile robie butelke i jest w 7 niebie
J
joklis
Gość
Oj musze powiedziec, ze ja tez pochwalilam dzien, przed zachodem slonca... Chloe przesypiala mi cala noc.okazjonalnie budzac sie na butelke... Ostatni tydzien budzi sie co noc... Czy to znak, ze trzeba przejsc na "tresciwsze produkty" (chociaz zageszczam mleko), bo samo mleko nie wystarcza? Czy ma to moze zwiazek z zabkowaniem, ktore mala definitywnie zaczela?
brown.kate
Mama Misi i Kici
kurcze, a moja mala zawsze wstaje o 6, jak zegarkiem w reku i ja caly dzien ledwo zywa chodze.... (moze dlatego, ze wczesniej niz o 12 nie potrafie usnac) pobudki o 4 sobie nie wyobrazam. Juz 8 miesiecy, a ja i tak sie nie moge przyzwyczaic.gratuluje mamom,ktorych dzieci spia do 8 czy 9 rano ja dzis od 4.10 na nogach jestem i podsypiam jak maly ucina sobie krotkie drzemki
Ja odstawilam mala nie dawno od piersi. Bedac na cycu budzila sie zawsze 3 razy kolo 11, 2 i 5 w nocy. Teraz jest na butli i dalej tak samo sie budzi.... Wypija wtedy od 100 do 180ml... Prubuje dawac jej wody ale nie chce. Jak myslicie zmieni sie to kiedys i zacznie przesypiac nocki??? Zeby tylko choc raz sie budzila to byloby super.....
Acha, mala spi ze mna w lozku....... i nie mam zamiaru jak na razie tego zmieniac.....dobrze nam razem.
dotmar3
szczęśliwa Dotinka
Witam:-)
A spróbuj troszkę rozrzedzić zupkę i podać malutkiej przez smoczek?W ten sposób karmimy dzieciaczki w szpitalu.Moze córeczka twoja jest "zakochana" w butli?
dotmar3 dzięki za podpowiedz :-) ale nie będe miała potem problemu z podawaniem obiadków itp.z łyżeczki??A spróbuj troszkę rozrzedzić zupkę i podać malutkiej przez smoczek?W ten sposób karmimy dzieciaczki w szpitalu.Moze córeczka twoja jest "zakochana" w butli?
Załączniki
J
joklis
Gość
Mam dokladnie ten sam problem... Zaczelam uczyc malutka zjadac troche lyzeczka- nie ma szans... Pakuje normalnie wszystko do buzi, poczowszy od jej rak, na sliniaczku i moich palcach skonczywszy, ale jak tylko zobaczy lyzeczke to koniec, zaciskamy buzie i nie damy sie nakarmic... Dam jej butle i jest w siodmym niebie... Zakochana w butli- byc moze ( ja sama podobno chcialam butle do 7go roku zycia) ale kiedys musi sie nauczyc, bo wszystkiego z butelki jesc nie moze...
kita333 twoja mala przynajmniej zje 3 lyzeczki, ja nie mam szans...
reklama
Spróbuj dać na ostatnie karmienie kaszkę mleczno-ryżową na gęsto z łyżeczki. Ja daję o 19.30-20,00 i mała zasypia ok.21 i budzi sie dopiero o 7-8 rano ;-) przedtem też wstawałam ciągle w nocykurcze, a moja mala zawsze wstaje o 6, jak zegarkiem w reku i ja caly dzien ledwo zywa chodze.... (moze dlatego, ze wczesniej niz o 12 nie potrafie usnac) pobudki o 4 sobie nie wyobrazam. Juz 8 miesiecy, a ja i tak sie nie moge przyzwyczaic.
Ja odstawilam mala nie dawno od piersi. Bedac na cycu budzila sie zawsze 3 razy kolo 11, 2 i 5 w nocy. Teraz jest na butli i dalej tak samo sie budzi.... Wypija wtedy od 100 do 180ml... Prubuje dawac jej wody ale nie chce. Jak myslicie zmieni sie to kiedys i zacznie przesypiac nocki??? Zeby tylko choc raz sie budzila to byloby super.....
Acha, mala spi ze mna w lozku....... i nie mam zamiaru jak na razie tego zmieniac.....dobrze nam razem.