reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

mmm wydaje mi się że dużo zapłaciłaś dr mi dzisiaj mówił że leki będą na ryczałcie więc to będą groszowe koszty .

grosze to może dla dr który zarabia kilkanaście tysięcy,
oto ceny leków
Cetrotide 0,25 mg - 50% 65,57zł
Gonal-f, 900j.m. (IU)/1,5 ml (66μg/1,5ml) --ryczałt 463,15zł
Gonal-f, 300 j.m. (IU)/0,5 ml (22 g/0,5 ml) -- ryczał 172,46zł
Gonal-f, 75 j.m. (IU) (5,5 μg) - ryczałt 57,06zł
Puregon, 300 j.m. -- ryczałt 48,85zł
Puregon, 600 j.m. -- ryczałt 59,18zł
Elonva,100 μg - ryczałt 513,87zł
Elonva, 150 μg - ryczałt 513,87zł
Menopur, 1200 j.m.FSH + 1200 j.m. LH - ryczałt 397,65zł
Menopur, 600 j.m. FSH+ 600 j.m. LH - ryczałt 195,26zł
Fostimon, 75 j.m. - ryczałt 3,20zł
Gonapeptyl 7 ampułek 3,20 zł

reklama
Kasik36, ja mam AMH 0,75 i oba protokoły długie. A powiedz mi czyli jak mam badanie z Invicty z pazdziernika to niby testem I generacji i własnie taki wynik to nie muszę powtarzać ? czyli lekarze z gamety cwaniaki wyczuli możliwość zarobku i każą powtarzać wszystkie te wyniki które nie z gamety ???

Dziewczyny przepraszam,że się wtrącę ale interesuje mnie temat refundacji leków.
Jestem już po trzech stymulacjach prywatnych niestety nie udanych, teraz chciałabym zacząć stymulacje znowu prywatnie to co już mi się refundacja nie należy???

Pozdrawiam

Czyli mam rozumieć, że teraz będą liczyć od początku i to będzie moja pierwsza stymulacja z lekami refundowanymi.
Jak tak to mi się podoba:-)

ja pół dnia przespałam może jakoś nockę przetrwam:sorry:
Iza kochanie jak pamiętam to Ty miałaś dość dużo 5 lub 6 bo ja ze swoich komórek wtedy zrezygnowałam a ty pamiętam zostawiłaś
mmm pierwsze kucie czas szybko zleci a komóreczki będą pobrane:tak:
ewelina dobrze załatwiłaś małpe jedną skąpa baba tak się mówi że niby nie wiedziała:baffled:

A i jeszcze jedno pytanko? Czy na badanie bety trzeba być na czczo bo nie wiem czy jutro rano bym mogła iść czy dopiero przed 10

reklama
Do góry