reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Hej;) jestem po wizycie. Torbiel się wchłania, dostałam antykoncepcję na dodatkowe 5 dni i od 2dc zaczynam stymulację, to wypadnie około 18/19.01. Dostałam Gonal 1x300 jednostek:) będę musiała wziąć ze sobą na wyjazd do Egiptu jedno opakowanie. Latała któraś z Gonalem?:)
Leciałam ostatnio ale w europie z heparyną i nie mieli problemu, o nic nie pytali.
W internecie czytałam że z zastrzykami trzeba mieć zaświadczenie w j angielskim od lekarza albo recepty. @anyżowa leciala do Anglii i też nie chcieli a chyba miała dużo więcej zastrzyków.
Nie wiem do Egiptu, poczytaj w Internecie.
Gonal nie musi być w lodówce?

Leciałam ostatnio ale w europie z heparyną i nie mieli problemu, o nic nie pytali.
W internecie czytałam że z zastrzykami trzeba mieć zaświadczenie w j angielskim od lekarza albo recepty. @anyżowa leciala do Anglii i też nie chcieli a chyba miała dużo więcej zastrzyków.
Nie wiem do Egiptu, poczytaj w Internecie.
Gonal nie musi być w lodówce?
póki nie jest otwarty może być w temp. Pokojowej przez 3 msc. , po otwarciu w lodówce. Tak farmaceutka powiedziała W luku bagażowym jest 7-18, więc zapakuje do bagażu dużego. Jeżeli 15.01 wezmę ostatnią tabletkę antykoncepc. to 17 powinien być 1 dzień cyklu a w dniu powrotu czyli 18.01 będzie drugi to nawet nie będę musiała otwierać gonalu, bo zastrzyk mam zrobić między godzina 20/21, a jak 17.01 będzie drugim dniem cyklu to będę musiała otworzyć. Wtedy wezmę opakowanie termiczne i zapakuję też do luku bagażowego bo tam będzie niższa temp jak w samolocie. Tak to obmyśliłam, chyba że macie inny pomysł 😅 a 1 dc mam traktować pierwsze mocniejsze plamienie.

póki nie jest otwarty może być w temp. Pokojowej przez 3 msc. , po otwarciu w lodówce. Tak farmaceutka powiedziała W luku bagażowym jest 7-18, więc zapakuje do bagażu dużego. Jeżeli 15.01 wezmę ostatnią tabletkę antykoncepc. to 17 powinien być 1 dzień cyklu a w dniu powrotu czyli 18.01 będzie drugi to nawet nie będę musiała otwierać gonalu, bo zastrzyk mam zrobić między godzina 20/21, a jak 17.01 będzie drugim dniem cyklu to będę musiała otworzyć. Wtedy wezmę opakowanie termiczne i zapakuję też do luku bagażowego bo tam będzie niższa temp jak w samolocie. Tak to obmyśliłam, chyba że macie inny pomysł 😅 a 1 dc mam traktować pierwsze mocniejsze plamienie.
Mi lekarz jeszcze powiedział że jak krwawienie jest po 17 to 1 dc to następny dzień. Możesz też opakowanie wsadzić do lodówki termiczne żeby było zimne i wsadzić do takiego schłodzonego w razie czego ;) ja tak robiłam jak jechałam w trasę 3h.

Dołożył mi następny estrofem, czyli 1 + 2 + 2 i na pytanie czy jest szansa ma transfer, powiedział spokojnie. Badanie krwi w czwartek. Ja nigdy nie mogę mieć książkowo. Ktoś miał takie dawki estrofemu? Bo widzę że przy okazji sprawdza d dimery, i też się lekko podniosły.
Ja miałam 2-1-2-1 czyli 6 na dobę

Mi lekarz jeszcze powiedział że jak krwawienie jest po 17 to 1 dc to następny dzień. Możesz też opakowanie wsadzić do lodówki termiczne żeby było zimne i wsadzić do takiego schłodzonego w razie czego ;) ja tak robiłam jak jechałam w trasę 3h.
o to to właśnie coś termicznego, wezmę ze sobą, w samolocie około 4,5 godziny, myślę że nic się nie stanie… jeżeli będę musiała otworzyć.
Znając mój cykl to najpierw skąpe plamienie a na nast dzień juz jak z kranu więc trudno się pomylić😅

reklama
Do góry