reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Hej;) jestem po wizycie. Torbiel się wchłania, dostałam antykoncepcję na dodatkowe 5 dni i od 2dc zaczynam stymulację, to wypadnie około 18/19.01. Dostałam Gonal 1x300 jednostek:) będę musiała wziąć ze sobą na wyjazd do Egiptu jedno opakowanie. Latała któraś z Gonalem?:)
Leciałam ostatnio ale w europie z heparyną i nie mieli problemu, o nic nie pytali.
W internecie czytałam że z zastrzykami trzeba mieć zaświadczenie w j angielskim od lekarza albo recepty. @anyżowa leciala do Anglii i też nie chcieli a chyba miała dużo więcej zastrzyków.
Nie wiem do Egiptu, poczytaj w Internecie.
Gonal nie musi być w lodówce?

Leciałam ostatnio ale w europie z heparyną i nie mieli problemu, o nic nie pytali.
W internecie czytałam że z zastrzykami trzeba mieć zaświadczenie w j angielskim od lekarza albo recepty. @anyżowa leciala do Anglii i też nie chcieli a chyba miała dużo więcej zastrzyków.
Nie wiem do Egiptu, poczytaj w Internecie.
Gonal nie musi być w lodówce?
póki nie jest otwarty może być w temp. Pokojowej przez 3 msc. , po otwarciu w lodówce. Tak farmaceutka powiedziała W luku bagażowym jest 7-18, więc zapakuje do bagażu dużego. Jeżeli 15.01 wezmę ostatnią tabletkę antykoncepc. to 17 powinien być 1 dzień cyklu a w dniu powrotu czyli 18.01 będzie drugi to nawet nie będę musiała otwierać gonalu, bo zastrzyk mam zrobić między godzina 20/21, a jak 17.01 będzie drugim dniem cyklu to będę musiała otworzyć. Wtedy wezmę opakowanie termiczne i zapakuję też do luku bagażowego bo tam będzie niższa temp jak w samolocie. Tak to obmyśliłam, chyba że macie inny pomysł 😅 a 1 dc mam traktować pierwsze mocniejsze plamienie.

póki nie jest otwarty może być w temp. Pokojowej przez 3 msc. , po otwarciu w lodówce. Tak farmaceutka powiedziała W luku bagażowym jest 7-18, więc zapakuje do bagażu dużego. Jeżeli 15.01 wezmę ostatnią tabletkę antykoncepc. to 17 powinien być 1 dzień cyklu a w dniu powrotu czyli 18.01 będzie drugi to nawet nie będę musiała otwierać gonalu, bo zastrzyk mam zrobić między godzina 20/21, a jak 17.01 będzie drugim dniem cyklu to będę musiała otworzyć. Wtedy wezmę opakowanie termiczne i zapakuję też do luku bagażowego bo tam będzie niższa temp jak w samolocie. Tak to obmyśliłam, chyba że macie inny pomysł 😅 a 1 dc mam traktować pierwsze mocniejsze plamienie.
Mi lekarz jeszcze powiedział że jak krwawienie jest po 17 to 1 dc to następny dzień. Możesz też opakowanie wsadzić do lodówki termiczne żeby było zimne i wsadzić do takiego schłodzonego w razie czego ;) ja tak robiłam jak jechałam w trasę 3h.

Dołożył mi następny estrofem, czyli 1 + 2 + 2 i na pytanie czy jest szansa ma transfer, powiedział spokojnie. Badanie krwi w czwartek. Ja nigdy nie mogę mieć książkowo. Ktoś miał takie dawki estrofemu? Bo widzę że przy okazji sprawdza d dimery, i też się lekko podniosły.
Ja miałam 2-1-2-1 czyli 6 na dobę

Mi lekarz jeszcze powiedział że jak krwawienie jest po 17 to 1 dc to następny dzień. Możesz też opakowanie wsadzić do lodówki termiczne żeby było zimne i wsadzić do takiego schłodzonego w razie czego ;) ja tak robiłam jak jechałam w trasę 3h.
o to to właśnie coś termicznego, wezmę ze sobą, w samolocie około 4,5 godziny, myślę że nic się nie stanie… jeżeli będę musiała otworzyć.
Znając mój cykl to najpierw skąpe plamienie a na nast dzień juz jak z kranu więc trudno się pomylić😅

reklama
Do góry