reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

kochane trzymajcie kciuki :) aż się boje dzisiejszego dnia.Czego mogę się spodziewać jaki estradiol powinien być w 6 dniu stymulki?

Miłego dnia dla Wszystkich :-)

reklama
kochane trzymajcie kciuki :) aż się boje dzisiejszego dnia.Czego mogę się spodziewać jaki estradiol powinien być w 6 dniu stymulki?

Miłego dnia dla Wszystkich :-)

U mnie po 7 dniach menopurem po 300j E wynosił 970. Widoczne były 8 pęcherzyki. Okazało się ze pobrali 6 jajek ( 2 pęcherzyki puste) ale do zapłodnienia zdolnych było 4.

Infinity - dziękuję za odp. Chyba rzeczywiście powinnam u siebie porównywać. Ja bólu piersi nie miałam w ogóle nawet podczas stymulacji, więc może nie powinnam tego brać za negatywny objaw.
Kotuska - to dobrze, że chce Ci się pić, bo powinnaś pić jak najwięcej żeby nawodnić organizm. Ja od jakiegoś czasu piję po 2l wody codziennie i już organizm się przyzwyczaił i jak tyle nie wypiję, to nie mogę wytrzymać z pragnienia.
Natomiast od kilku dni mam bóle głowy i to mnie wkurza, bo żadnych leków nie można wziąć:-(
Kasik - pozwoliłam sobie skopiować Twoje statystyki:)
Smerfeta - &&&&& za zabieg. Nie wiem na czym polega, ale żebyś doszła po nim szybko do siebie i wróciła do walki:)

Smerfeta kciukasy za zabieg, oby wynik był pozytywny :tak:

Anulla nie ma sprawy, statystyki są jawne ;-):-D A Ty będziesz dla siebie badała progesteron w między czasie?

Tajger dzisiaj masz 6 dzień stymulacji czy już 6 za Tobą i dzisiaj byłby 7? Jeżeli dobrze się stymulujesz to możliwe, że dzisiaj zakończysz stymulację, jeżeli estradiol będzie wysoki. Do punkcji powinno być 200-300 na pęcherzyk, nie wiem ile ich miałaś. Ja 7 dnia stymulacji miałam 1096 i niby 5 pęcherzyków ale tylko 3 były dojrzałe. Przedłużyli mi stymulację o 2 dni i łącznie miałam 9 dni. W 9 ds estradiol był już 1853.

Ostatnia edycja:
Kasik dziś 7 dzień wczoraj skończyłam ostatni Gonal.Byłam teraz na krwi i dziś o 12 -50 usg.Mówisz że dziś już może być koniec :szok:nie jestem jeszcze gotowa psychicznie :-),,ale dzięki Tobie mam jeszcze trochę czasu.

Kasik - nie będę badać ani estradiolu ani progesteronu. Zrobię samą betą, bo jeśli byłaby negatywna, to i tak muszę leki odstawić. Ale jeśli byłaby pozytywna, to zrobię resztę badań, ale po kilku dniach przed wizytą płatną za 2 tyg.

Anulla a ostatnio miałaś dobry progesteron? Nie musiałaś zwiększać lutki?

Tajger ja tak tylko gdybam, spokojnie, nawet jeżeli dzisiaj skończysz stymulację to masz jeszcze 2 dni do punkcji :tak:

Anulla, a kiedy zamierzasz testować? W którym dniu ? Ja mam jutro 2 wer. i już dziś mam stresa. Generalnie smutno mi dziś bo rok temu, 7 kwietnia poroniłam ;-( . Co to picia to ja z natury mało pije,wiec dlatego mnie to zastanawia. Dziś w nocy to aż się musiałam napić a potem wycieczka do wc. Objawów jakichkolwiek nie mam. Są tylko te co były przed transferem, wiec to polekowe. Ah ciężkie to nasze życie wiecznie oczekujących....

Kasik - miałam niski - 24,0 ng/ml. Ale nie będę testować teraz. Będę dopiero testować 12.04. nie chcę się niepotrzebnie nakręcać. Dziś jest 3 dzień, więc może sama zwiększę dawkę. nie wiem:zawstydzona/y:

reklama
Kasik - miałam niski - 24,0 ng/ml. Ale nie będę testować teraz. Będę dopiero testować 12.04. nie chcę się niepotrzebnie nakręcać. Dziś jest 3 dzień, więc może sama zwiększę dawkę. nie wiem:zawstydzona/y:

Anulla ja mam teraz 26 i lekarka powiedział ze nie jest zły ale dorzuciła mi jeszcze 3,2 lutke pod język.

Do góry