reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

kochane trzymajcie kciuki :) aż się boje dzisiejszego dnia.Czego mogę się spodziewać jaki estradiol powinien być w 6 dniu stymulki?

Miłego dnia dla Wszystkich :-)

reklama
kochane trzymajcie kciuki :) aż się boje dzisiejszego dnia.Czego mogę się spodziewać jaki estradiol powinien być w 6 dniu stymulki?

Miłego dnia dla Wszystkich :-)

U mnie po 7 dniach menopurem po 300j E wynosił 970. Widoczne były 8 pęcherzyki. Okazało się ze pobrali 6 jajek ( 2 pęcherzyki puste) ale do zapłodnienia zdolnych było 4.

Infinity - dziękuję za odp. Chyba rzeczywiście powinnam u siebie porównywać. Ja bólu piersi nie miałam w ogóle nawet podczas stymulacji, więc może nie powinnam tego brać za negatywny objaw.
Kotuska - to dobrze, że chce Ci się pić, bo powinnaś pić jak najwięcej żeby nawodnić organizm. Ja od jakiegoś czasu piję po 2l wody codziennie i już organizm się przyzwyczaił i jak tyle nie wypiję, to nie mogę wytrzymać z pragnienia.
Natomiast od kilku dni mam bóle głowy i to mnie wkurza, bo żadnych leków nie można wziąć:-(
Kasik - pozwoliłam sobie skopiować Twoje statystyki:)
Smerfeta - &&&&& za zabieg. Nie wiem na czym polega, ale żebyś doszła po nim szybko do siebie i wróciła do walki:)

Smerfeta kciukasy za zabieg, oby wynik był pozytywny :tak:

Anulla nie ma sprawy, statystyki są jawne ;-):-D A Ty będziesz dla siebie badała progesteron w między czasie?

Tajger dzisiaj masz 6 dzień stymulacji czy już 6 za Tobą i dzisiaj byłby 7? Jeżeli dobrze się stymulujesz to możliwe, że dzisiaj zakończysz stymulację, jeżeli estradiol będzie wysoki. Do punkcji powinno być 200-300 na pęcherzyk, nie wiem ile ich miałaś. Ja 7 dnia stymulacji miałam 1096 i niby 5 pęcherzyków ale tylko 3 były dojrzałe. Przedłużyli mi stymulację o 2 dni i łącznie miałam 9 dni. W 9 ds estradiol był już 1853.

Ostatnia edycja:
Kasik dziś 7 dzień wczoraj skończyłam ostatni Gonal.Byłam teraz na krwi i dziś o 12 -50 usg.Mówisz że dziś już może być koniec :szok:nie jestem jeszcze gotowa psychicznie :-),,ale dzięki Tobie mam jeszcze trochę czasu.

Kasik - nie będę badać ani estradiolu ani progesteronu. Zrobię samą betą, bo jeśli byłaby negatywna, to i tak muszę leki odstawić. Ale jeśli byłaby pozytywna, to zrobię resztę badań, ale po kilku dniach przed wizytą płatną za 2 tyg.

Anulla a ostatnio miałaś dobry progesteron? Nie musiałaś zwiększać lutki?

Tajger ja tak tylko gdybam, spokojnie, nawet jeżeli dzisiaj skończysz stymulację to masz jeszcze 2 dni do punkcji :tak:

Anulla, a kiedy zamierzasz testować? W którym dniu ? Ja mam jutro 2 wer. i już dziś mam stresa. Generalnie smutno mi dziś bo rok temu, 7 kwietnia poroniłam ;-( . Co to picia to ja z natury mało pije,wiec dlatego mnie to zastanawia. Dziś w nocy to aż się musiałam napić a potem wycieczka do wc. Objawów jakichkolwiek nie mam. Są tylko te co były przed transferem, wiec to polekowe. Ah ciężkie to nasze życie wiecznie oczekujących....

Kasik - miałam niski - 24,0 ng/ml. Ale nie będę testować teraz. Będę dopiero testować 12.04. nie chcę się niepotrzebnie nakręcać. Dziś jest 3 dzień, więc może sama zwiększę dawkę. nie wiem:zawstydzona/y:

reklama
Kasik - miałam niski - 24,0 ng/ml. Ale nie będę testować teraz. Będę dopiero testować 12.04. nie chcę się niepotrzebnie nakręcać. Dziś jest 3 dzień, więc może sama zwiększę dawkę. nie wiem:zawstydzona/y:

Anulla ja mam teraz 26 i lekarka powiedział ze nie jest zły ale dorzuciła mi jeszcze 3,2 lutke pod język.

Do góry