reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

ja miałam rozpisane leki przed transferem. Byłam na wizycie u dr. Z, który kwalifikował mnie do transferu, zapytał czy chcę weryfikacje i jak powiedziałam ,zenie, to rozpisał mi leki. W dniu transferu crio nie miałam już wizyty z lekarzem.

reklama
Smerfeta nie wiem czy robić immunologie? Co konkretnie? Jeśli chcemy to możemy udać się do dr z AM od zakrzepicy??? I może on coś doradzi? Tak wspomniał mój dr. Sama nie wiem co dalej? Chciałbym w maju rozpocząć drugie podejście, ale jak to będzie sama nie wiem? Narazie czekam na @ ale coś się nie spieszy;-)
DW87 szczerze to nie wiem czy powinnaś :sorry: Tak w sumie to my tu wszystkie powinnyśmy robić badania immunologiczne ale gdy wyceniłam zlecone mi badania przez immunologa to rachunek wynosił ok 800 zł (wyceniałam w UCK w Gdańsku bo tam jest najtaniej). Z tego wszystkiego zrobiłam tylko komórki NK. Może być więc tak, że wszystkie badania wyjdą nam ok, a tylko odchudzimy poważnie nasze portfele. Poza tym wielu dziewczynom mimo pierwszych niepowodzeń udaje się, więc pozostaje nam wierzyć że teraz będzie OK :tak:

Genna po prostu przypominaj paniom w recepcji. One mnie już zapamiętały bo też zawsze licytowałam się z nimi co do ceny za wizytę :-p Ale zawsze sprzeczałam się z nimi tak pół żartem a jak nie uwierzyły to pytałam dr W jak z odpłatnością i po prostu po wizycie panie z recepcji zwracały mi kase :happy2:

Smerfeta bo ty juz tam stala pacjentka , ja nigdy nie placilam, za każdym razem jest inna kobita na recepcji, tylko mnie zastanawia ze nie sprawdzają tego co mają na kompie, ostatnio w końcu jakaś (inna niz chciala ode mnie pieniadze tego samego dnia) łaskawie spojrzala do komputera i oświecilo ją, ach no tak pani byla zakwalifikowana tylko w innej klinice ehhhh, mam nadzieje ze już skumały . Moze ta ciasnota w tej recepcji je cośnie i na nowym miejscu bedzie juz lepiej :)

gennaChyba nie jest obowiązkowa, tylko dr mówił że jeszcze chciałby Nas zobaczyć na wiz. serduszkowej
Może dr się domyślał, że może być ciąża mnoga po zawyżonej becie i dlatego chciał mieć udokumentowane dla MZ ze sa 2serduszka

Dziewczyny,czy Wy tez tak macie po transferze że chce Wam się pic ? Ja normalnie czuje się jak na mega kacu !! Siedzę i pije hektolitry !!! Dodam że trwa to juz od kilku dni. Nigdy tak nie miałam. Myślicie ze to od leków? Przy poprzednim in vitro i po transferach tak nie miałam. Dziwna sprawa.

Kasik, odezwij się do mnie. Potrzebuje Twoich statystyk.

Ostatnia edycja:
Kotuska mówisz i masz:
· 3 dpt:
·Beta <1,2
· Estradiol 798,32
· Progesteron 8,82
· 7 dpt:
· Beta <1,2
· Estradiol 1774
· Progesteron 37,31
· 10 dpt:
· Beta <0,1L

· 3 dpt:
· Estradiol 2032 pg/ml
· Progesteron 45,30 ng/ml
· Beta 3.0 mIU/ml
· 6 dpt:
· estradiol 1451 pg/ml i
· progesteron 26,95 ng/ml
· beta 20.0 J
· 10 dpt:
· estradiol 2284 pg/ml ,
· progesteron 28,56 ng/ml
· beta 34,8 J
· 13 dpt:
· Beta: 9 L

· 5 dpt:
· beta =14,190 J
· estradiol=1014,00
· progesteron=12,58
· 8 dpt:
· beta=61,810 J
· estradiol=1686,00
· progesteron=47,13
· 12 dpt:
· beta=64,52
· estradiol=1453,00
· progesteron >60

· 3 dpt:
· estradiol - 1912,0 pg/ml;
· progesteron - 24,0 ng/ml,
· beta - 3,6
· 6 dpt:
· estradiol - 2879,0 pg/ml;
· progesteron - 612,0 ng/ml;
· beta - 1,7
· 10 dpt
· estradiol - 1788,0 pg/ml;
· progesteron - 380,0 ng/ml;
· beta - 1,2 L

· 4 dpt:
· ESTRADIOL : 154
· PROGESTERON : 17,24
· BHCG: 0,53
· 7 dpt:
· Beta: 0,14
· 12 dpt:
· Beta: <0,1

· 3 dpt:
· Estradiol – 3546 ng/l
· Progesteron – 11,58 ng/ml za niski, zwiększono luteinę
· Beta – 1,28 mlU/ml
· 6 dpt:
· Estradiol – 2862 ng/l
· Progesteron – < 600,63 ng/ml
· Beta – 0,263 mlU/ml
· 10 dpt:
· Estradiol – 1693 pg/ml
· Progesteron – 34,62 ng/ml
· Beta – < 0,1 mlU/ml L

Ostatnia edycja:
witajcie, ja tylko na chwilę
Infinity - przede wszystkim gratuluję pięknej bety:) wzrost jak najbardziej prawidłowy:) Trzymam kciuki za kolejne wizyty i obyś zobaczyła serduszko maleństwa:)
Powiedz mi czy bolało Cię podbrzusze po transferze? Bo poprzednio byłam prawie cały czas na nospie, bo cały czas mnie bolało, a teraz nic. Poza tym Wy macie inne objawy - typu bóle piersi itd, a ja żadnych objawów u siebie nie zauważam i nie wiem co o tym myśleć. Może to za wcześnie. Jakieś wątpliwości mnie nachodzą. :-(

Podbrzusze tym razem faktycznie mnie bolało i chwilami był to dość ostry ból że aż musiałam się zatrzymać jak akurat byłam w ruchu a przy poprzednich transferach bardziej jajniki czułam. Jeżeli chodzi o ból piersi to ja miałam zawsze od leków, zazwyczaj jeszcze przed transferem więc ciężko byłoby coś na tej podstawie przewidywać - jedyne co to fakt że nie minął tuż przed betą jak zwykł to robić poprzednie trzy razy ....
No i kilka dni po transferze zaczął się u mnie dziwny ból szyjki taki 'ciągnący' , nigdy wcześniej go nie miałam ale czytałam że to raczej normalne w wczesnej ciąży (mam nadzieję bo zapomniałam zapytać akurat o to doktorka :-() - i teraz wydaje mi się to najbardziej charakterystyczny objaw.
Ale wiadomo - są dziewczyny które nie czują nic i beta jest pozytywnym zaskoczeniem i są te co wiedzą że to 'już' ;-).

Reasumując wydaje mi się że bardziej można porównywać objawy lub ich brak pomiędzy kolejnymi transferami tej samej osoby niż pomiędzy różnymi osobami bo naprawdę każdy ma inaczej :tak:

Kasik, dzięki za statystyki. Ciekawa byłam czy u innych tez był taki wysoki estradiol.

Infinity a może Ty mi odpowiesz. Masz większe pragnienie może? Bo ja się tak zastanawiam co mi się stało. Pić mi się chce ciągle mega. Innych dolegliwości nie mam.

reklama
KWIECIEŃ:

07.04.2014 Tajger usg - podglądanko
7~8.04.2014 smerfeta histeroskopia

08.04.2014 Kotuska II weryfikacja
08.04.2014 Genna ostatnia wizyta u immunologa
08.04.2014 anuszka wizyta przed crio
08.04.2014 Tola podglądanko
08.04.2014 Magda_7891 wizyta u genetyka
08.04.2014 Bernadka wizyta kontrolna
08.04.2014 Agulla punkcja
09.04.2014 Genna - gonapeptyl