reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

@Devin z płcią nie pomogę, ale chciałam napisać, że ogromnie się cieszę, że trwacie razem już jedenasty tydzień i że to ostatnia prosta do najniższego ryzyka!
Kiedy masz prenatalne?
Prenatalne 20.12 czyli 13+1/13+3
Jestem w szoku, miesiąc temu krwawienie ze skrzepami takie że miesiączek takich nie mam, krwawienie dwa dni, krwiak 3 cm, później plamienie w sumie jakoś do końca listopada. Od 3/4 dni brak plamienia, dzisiaj już krwiaka nie było.
Ja dalej nie wierzę 🥹

reklama
Prenatalne 20.12 czyli 13+1/13+3
Jestem w szoku, miesiąc temu krwawienie ze skrzepami takie że miesiączek takich nie mam, krwawienie dwa dni, krwiak 3 cm, później plamienie w sumie jakoś do końca listopada. Od 3/4 dni brak plamienia, dzisiaj już krwiaka nie było.
Ja dalej nie wierzę 🥹
Miałam podobnie w pierwszym trymestrze, też krwiak zszedł i się uspokoiło :)
Oby już było spokojnie

Będzie dobrze! Nie zdziw się jak obudzisz się w lozku 😅
Ja się obudziłam w trakcie, słyszałam jak lekarz mówił, że przechodzi do kolejnego jajnika 🤣 poprosiłam anestezjolog, żeby dała mi jeszcze troche pospać, wstrzyknęła coś i spałam dalej
Nie mam po tym absolutnie żadnej traumy, było śmiesznie 😅

Ja się obudziłam w trakcie, słyszałam jak lekarz mówił, że przechodzi do kolejnego jajnika 🤣 poprosiłam anestezjolog, żeby dała mi jeszcze troche pospać, wstrzyknęła coś i spałam dalej
Nie mam po tym absolutnie żadnej traumy, było śmiesznie 😅
A mnie nie mogli uśpić 🤣. Zaczęło się od tego że pielęgniarka nie mogła wbić wenflonu, jak już się udało i powoli podawała lek nasenny to wenflon wyszedł z żyły. A jaka taka na pół jawa pół sen😆😂 albo jakbym wypiła z pół bulelki mocnej wódki na raz🥃🥃🥃 czekałam aż się wbija wenflonem w drugą rękę i podadzą do końca środek usypiający. To był hit😁🙃.

Ja punkcje wspominam tak, że widziałam nade mną lampę na sali, a później się obudziłam w łóżku, nie wiedząc jak tam się znalazłam. Ale chyba ponownie zasnęłam i wstałam jakieś 20 minut przed wypisem 😂 Więc mi bardzo szybko zleciało 😀

Jutro mam pierwszą wizytę w klinice po pozytywnej becie. Powiedzcie mi, czego się mogę spodziewać? Będą robić jakieś dodatkowe badania czy to już raczej ostatnia wizyta? Mam nadzieję, że ostatnia, bo mam już dość dojeżdżania tam często co kilka dni (200km w jedną stronę) przez ostatnie 2 miesiące.

reklama
Jutro mam pierwszą wizytę w klinice po pozytywnej becie. Powiedzcie mi, czego się mogę spodziewać? Będą robić jakieś dodatkowe badania czy to już raczej ostatnia wizyta? Mam nadzieję, że ostatnia, bo mam już dość dojeżdżania tam często co kilka dni (200km w jedną stronę) przez ostatnie 2 miesiące.
Ja miałam jedną wizytę w klinice po becie. Był 6 tydzień i serduszko już bylo. To było około miesiąc po transferze. Rano miałam zrobić krew hormony i po południu wizyta.
Po prostu usg 😀

Do góry