reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Majkaaaaa85 robiłaś betę 11 dpt? A ilu dniowe zarodki? Bo beta nie jest zerowa.:confused:
Rozumiem że zastrzyków z HCG na pęknięcie pęcherzyków nie miałaś?

Jeżeli chodzi o criotransfer to technicznie przebiega tak jak normalny transfer.

Ostatnia edycja:
Majkaaaaa rzeczywiście ta twoja beta dziwna :/ a co lekarz na to?

Lika juz pisałam tobie jak to wyglada w invimedzie, ja byłam tam i płacisz ryczałt 4500 a jak wydasz mniej na leki to zwracają, jak patrzyalam na ceny lekow w klinice i w aptece to wychodzą podobnie, ale zawsze masz prawo poprosić o recepte i iść do apteki , jak chcesz to moge ci napisać jakie ceny lekow są w klinice, mam rozpiske
a co do pseudo dr R to niestety jak dla mnie nie jest to lekarz , ty patalach, więc jak możesz to zapisuj sie tylko do dr M , juz bardziej kompetentna , ale szału nie ma.

DW słyszałam, że takie bóle dosyć często występuja także nie martw się.

Dziewczyny niestety w mojej klinice nie rozmawia się bezpośrednio z lekarzem tylko z położnymi. Nie podałam im dokładnego wyniku tylko powiedziałm, że wyszła ujemna i tyle....
Dziś mój 11dpt, brałam ovitrelle, więc pewnie stąd taka beta, no tak?

Majka przy zarodkach 3-dniowych najlepiej robić w 12dpt czyli jutro. Powiem Ci szczerze że szanse są małe przy takim wyniku ale szkoda że nie zrobiłaś 12dpt, szczególnie że brałaś Ovitrelle - niby do 10 dni się utrzymuje ale ja już nie raz się łudziłam i mi fałszował wynik nawet 13 dnia (!) po podaniu :-( - właśnie mi takie wyniki wychodziły - 1 do 3 ...

Criotransfer może być na cyklu z owulacją lub sztucznym bezowulacyujnym - zależy jakie masz 'problemy' i czy naturalna owu występuje.
Opis obu procedur masz np. tutaj: http://www.novum.com.pl/pl/pacjent-w-trakcie-leczenia/kriokonserwacja-zarodkow/

Ostatnia edycja:
reklama
Majka rozumiem, standardowo po 10 dniach HCG z zastrzyku nie powinno być w organizmie - niestety u mnie utrzymywał się dłużej, pomimo że nie brałam dużych dawek ...
Ja jutro powtarzam betę dla 100% potwierdzenia bo będę miała 10dpt 5-dniowego zarodka, robiłam 7dpt i była <01, więc dla pewności i potwierdzenia lekarzowi jutro robię ale nie mam złudzeń. Pewnie jutro dowiem się co dalej, kiedy kolejny transfer - mam nadzieję że już w kolejnym cyklu - dla mnie najgorsze jest czekanie ...

Do góry