reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Majkaaaaa85 robiłaś betę 11 dpt? A ilu dniowe zarodki? Bo beta nie jest zerowa.:confused:
Rozumiem że zastrzyków z HCG na pęknięcie pęcherzyków nie miałaś?

Jeżeli chodzi o criotransfer to technicznie przebiega tak jak normalny transfer.

Ostatnia edycja:
Majkaaaaa rzeczywiście ta twoja beta dziwna :/ a co lekarz na to?

Lika juz pisałam tobie jak to wyglada w invimedzie, ja byłam tam i płacisz ryczałt 4500 a jak wydasz mniej na leki to zwracają, jak patrzyalam na ceny lekow w klinice i w aptece to wychodzą podobnie, ale zawsze masz prawo poprosić o recepte i iść do apteki , jak chcesz to moge ci napisać jakie ceny lekow są w klinice, mam rozpiske
a co do pseudo dr R to niestety jak dla mnie nie jest to lekarz , ty patalach, więc jak możesz to zapisuj sie tylko do dr M , juz bardziej kompetentna , ale szału nie ma.

DW słyszałam, że takie bóle dosyć często występuja także nie martw się.

Dziewczyny niestety w mojej klinice nie rozmawia się bezpośrednio z lekarzem tylko z położnymi. Nie podałam im dokładnego wyniku tylko powiedziałm, że wyszła ujemna i tyle....
Dziś mój 11dpt, brałam ovitrelle, więc pewnie stąd taka beta, no tak?

Majka przy zarodkach 3-dniowych najlepiej robić w 12dpt czyli jutro. Powiem Ci szczerze że szanse są małe przy takim wyniku ale szkoda że nie zrobiłaś 12dpt, szczególnie że brałaś Ovitrelle - niby do 10 dni się utrzymuje ale ja już nie raz się łudziłam i mi fałszował wynik nawet 13 dnia (!) po podaniu :-( - właśnie mi takie wyniki wychodziły - 1 do 3 ...

Criotransfer może być na cyklu z owulacją lub sztucznym bezowulacyujnym - zależy jakie masz 'problemy' i czy naturalna owu występuje.
Opis obu procedur masz np. tutaj: http://www.novum.com.pl/pl/pacjent-w-trakcie-leczenia/kriokonserwacja-zarodkow/

Ostatnia edycja:
reklama
Majka rozumiem, standardowo po 10 dniach HCG z zastrzyku nie powinno być w organizmie - niestety u mnie utrzymywał się dłużej, pomimo że nie brałam dużych dawek ...
Ja jutro powtarzam betę dla 100% potwierdzenia bo będę miała 10dpt 5-dniowego zarodka, robiłam 7dpt i była <01, więc dla pewności i potwierdzenia lekarzowi jutro robię ale nie mam złudzeń. Pewnie jutro dowiem się co dalej, kiedy kolejny transfer - mam nadzieję że już w kolejnym cyklu - dla mnie najgorsze jest czekanie ...

Do góry