reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Smerfeta ja wczoraj byłam i tez pobierano mi wymaz ,ale ja nic nie płaciłam ,czekam teraz na @ i jak łaskawie przyjdzie w terminie to zaczynam sie kuc od 7 lutego...

Monatana 8 trzymam kciuki mocno zeby maleństwo zamieszkało w brzusiu.

Ogolnie jestem wściekła na siebie ,ze nie zaczęliśmy jednak w Invikcie :/ po wczorajszej wizycie i potem jak doktorek sie ze mną obszedł jakoś straciłam wiarę ze moze sie udać ,bo jeżeli tak podchodzi do pacjenta to czego moge sie wiecej spodziewać :/ poprosiłam dr zeby wczoraj mnie zbadał i sprawdził jak sie ma moje endometrium ,oczywiście po kilku przypomnieniach w ciagu wizyty zrobił badanie a na moje pytanie jakiej jest grubość odpowiedział "średnio na jeża " :o ,wychodząc nie wiedziałam nic,dopiero panie w recepcji mi wszystko tłumaczyły.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny mam pytanie czy któraś z was wykupowala pakiety stymulacyjne?? Bo jak czytam ze kupujcie w aptekach to wam taniej wychodzi ,wogóle nie rozumiem tego :/ za pakiet mam zapłacić 4,5 tys to trochę duzo jak na jedno podejście ,moze jesteście mi to w stanie wytłumaczyć bo ja jestem zielona :/

Ilka-a a gdzie się leczysz? Ja po prostu dostawałam od dr recepty i kupowałam w aptece. W klinice nawet nie mieli leków do stymulacji. Mnie wyniosły leki ok 2000zl.
Majkaaaaa85. ..no i jak beta???

DW87 jestem w invimedzie w Gdyni ,tez uważam ze to drogo 4,5 tys , nie wiem co mam myślec a jeszcze inne leki dojdą ,bo dostałam receptę ...

Gizas - mniej więcej cała procedura długiego protokołu trwa od pierwszego dnia antyków do bety 2 miesiące. Ja brałam antyki 21 dni, w 22 dniu zaczęłam zastrzyki z gonapeptylu (nie pamiętam przez ile dni), następnie do gonapeptylu włączono mi gonal. Antyki zaczęłam 19 września, punkcja była 2 listopada.
Dobrze kojarzę, robiłaś może NK, wit. D, DHEA w Diagnostyce w Cz.?

Cześć. Ja antyki zacznę za plus minus 2 tygodnie czyli jeszcze długa droga przed mną:sorry2: nie robiłam żadnych z tych badań o k których piszesz:no: robiłam ostatnio DHEA-SO4, wit D biorę już 3 miesiąc ale nie zbadałam poziomu we krwi, oparłam się na założeniu że 90 % ma niedobór, a że teraz sezon zimowy to siedze w domu to na pewno mam niedobór.

Ilka ja przy pierwszym podejściu płaciłam za pakiet ivf 10500 zł, miało być na wszytsko, bo podobno tylko 1 % pacjentkom brakuje leków do stymulacji i ja właśnie byłam tym 1 % i musiałam dokupić leki do pakietu za około 2000 zł:szok: fakt, były w tym wizyty, estridol, punkcja i tranfer ale to i tak drogo. Uważam że nie ma co robić żadnych pakietów, ewentualnie znaleźć tanśzą aptekę, słyszałam że na Pomorzu są dobre ceny Gonalu F.
Ja na stymulację wydaję kwotę rzędu 4000-4500 zł bo mam niskie AMH plus leki po transferze +-500 zł

Ostatnia edycja:
DW87 u mnie w wynikach były jednostki mIU/ml. Faktycznie betę miałam wysoką i nawet przez chwilę było podejrzenie, że to mogą być bliźniaki, ale jednak nie.

Dziewczynki @ przyszła rano czyli w najgorszym momencie bo jutrzejszą wizytę musiałam odwołać :wściekła/y: Miejsc na sobotę i poniedziałek brak :-( Jutro spróbuję napisać do doktorka, żeby mnie wcisnął na poniedziałek ale na w razie czego umówiłam się na wtorek na 10 rano co oznacza, że z domu będę musiała wyjechać o 6 bo muszę jeszcze zrobić estradiol i progesteron a czeka się na wyniki około 3 godzin. Wtorek to będzie 6 dc więc podobnie jak ostatnio, wtedy zaczęłam w 7 dc. Większość dziewczyn pisała, że to mogło być przyczyną niepowodzenia ale ja biorę estrofem i on hamuje owulację, mam odstawić 3 dni przed wizytą więc tak jakbym była w 3 dc.

Medalikara o DHEA na Novum czytałam, zresztą już chyba wklejałyśmy tu ze Smerfetą lub Gizas link :-) Jak wszystko dobrze pójdzie 4 lutego rozpocznę stymulację ale już wolę nic nie planować bo z moich planów nic nie wychodzi. A Ty na jakim etapie jesteś?

Ehh Kasik :no:jak nie urok to .... jesteś jedyną osobą którą znam zarówno osobiście jak i z forum ktora zaczyna stymulację 7 dc:dry:nie może być też że nie ma miejsca dla Ciebie, Ty rozpoczynasz stymulację i musisz mieć wizytę, moja klinika jak jaet taka jest ale jak jest stymulacja to wizyta ma być i trudno:confused2: zadzwoń i wymuś ta wizytę, nie rób stymulacji tak późno, uważam że doktorek specjalnie stosuje trik z estrfemem żeby rozładowac kolejki i ściemnia że nie ma wpływu na pęcherzyki. Kochana Kasik nie daj sie zbyć i walcz o wizytę/ Wspieram Cie duchowo, jesteś twarda babka i wierze w Ciebie

Gizas nie rozmawiałam z doktorkiem tylko z recepcjonistką, ona mi mówi, że może mnie zapisać do innego doktora ale ja nie chcę. Doktorek dzisiaj pracuje gdzie indziej. Jutro jeszcze do niego zadzwonię ale dzisiaj brałam estrofem więc i tak najwcześniej wizyta mogłaby być w niedzielę a wówczas jest zamknięte :-( Może chociaż uda mu się wcisnąć mnie na poniedziałek. Estrofem hamuje owulację. Robiłam poprzednio w 7 dc badanie progesteronu 0,15 i etradiolu 64 a to jak w 2-3 dc więc chyba wie co robi. To się chyba nazywa sztuczny cykl, Smerfeta też zaczynała jakoś dziwnie stymulację :confused:

Ostatnia edycja:
reklama
Kasik najlepiej zadzwoń do lekarza i zapytaj czy przyjmnie Cie bez kolejki na monitoring w 2 dc by zacząć stymulację od 3dc a nie 7. Myśle że nie zrobi problemu... Mój lekarz tak sie ze mną umówił że jak będę mieć miesiączkę to mam przyjechać w 2dc i on mnie weźmie między pacjentkami umówionymi. Trudno jest przeciez określić kiedy zacznie sie miesiączka. A wiadomo jak trudno się dostać na zapis.

ilka_a też mi się wydaje,że dużo płacisz za stymulację, a jakim protokołem idziesz?? Ja dostawałam recepty na bierząco ale ogólnie stymulacja wyniosła mnie ok. 2500 zł i to od początku cyklu, aż do teraz czyli wraz z duphastonem i luteiną. Lekarz nam polecił aptekę z którą mają podpisaną umowę i leki są tańsze i faktycznie porównałam chociażby Ovitrelle, który w mojej mieścinie kosztuje 140-160 zł, we Wrocławiu 89zł, zaś w aptece w Opolu poleconej przez lekarza daliśmy 69 zł.

Do góry