reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Smerfeta ja wczoraj byłam i tez pobierano mi wymaz ,ale ja nic nie płaciłam ,czekam teraz na @ i jak łaskawie przyjdzie w terminie to zaczynam sie kuc od 7 lutego...

Monatana 8 trzymam kciuki mocno zeby maleństwo zamieszkało w brzusiu.

Ogolnie jestem wściekła na siebie ,ze nie zaczęliśmy jednak w Invikcie :/ po wczorajszej wizycie i potem jak doktorek sie ze mną obszedł jakoś straciłam wiarę ze moze sie udać ,bo jeżeli tak podchodzi do pacjenta to czego moge sie wiecej spodziewać :/ poprosiłam dr zeby wczoraj mnie zbadał i sprawdził jak sie ma moje endometrium ,oczywiście po kilku przypomnieniach w ciagu wizyty zrobił badanie a na moje pytanie jakiej jest grubość odpowiedział "średnio na jeża " :o ,wychodząc nie wiedziałam nic,dopiero panie w recepcji mi wszystko tłumaczyły.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny mam pytanie czy któraś z was wykupowala pakiety stymulacyjne?? Bo jak czytam ze kupujcie w aptekach to wam taniej wychodzi ,wogóle nie rozumiem tego :/ za pakiet mam zapłacić 4,5 tys to trochę duzo jak na jedno podejście ,moze jesteście mi to w stanie wytłumaczyć bo ja jestem zielona :/

Ilka-a a gdzie się leczysz? Ja po prostu dostawałam od dr recepty i kupowałam w aptece. W klinice nawet nie mieli leków do stymulacji. Mnie wyniosły leki ok 2000zl.
Majkaaaaa85. ..no i jak beta???

DW87 jestem w invimedzie w Gdyni ,tez uważam ze to drogo 4,5 tys , nie wiem co mam myślec a jeszcze inne leki dojdą ,bo dostałam receptę ...

Gizas - mniej więcej cała procedura długiego protokołu trwa od pierwszego dnia antyków do bety 2 miesiące. Ja brałam antyki 21 dni, w 22 dniu zaczęłam zastrzyki z gonapeptylu (nie pamiętam przez ile dni), następnie do gonapeptylu włączono mi gonal. Antyki zaczęłam 19 września, punkcja była 2 listopada.
Dobrze kojarzę, robiłaś może NK, wit. D, DHEA w Diagnostyce w Cz.?

Cześć. Ja antyki zacznę za plus minus 2 tygodnie czyli jeszcze długa droga przed mną:sorry2: nie robiłam żadnych z tych badań o k których piszesz:no: robiłam ostatnio DHEA-SO4, wit D biorę już 3 miesiąc ale nie zbadałam poziomu we krwi, oparłam się na założeniu że 90 % ma niedobór, a że teraz sezon zimowy to siedze w domu to na pewno mam niedobór.

Ilka ja przy pierwszym podejściu płaciłam za pakiet ivf 10500 zł, miało być na wszytsko, bo podobno tylko 1 % pacjentkom brakuje leków do stymulacji i ja właśnie byłam tym 1 % i musiałam dokupić leki do pakietu za około 2000 zł:szok: fakt, były w tym wizyty, estridol, punkcja i tranfer ale to i tak drogo. Uważam że nie ma co robić żadnych pakietów, ewentualnie znaleźć tanśzą aptekę, słyszałam że na Pomorzu są dobre ceny Gonalu F.
Ja na stymulację wydaję kwotę rzędu 4000-4500 zł bo mam niskie AMH plus leki po transferze +-500 zł

Ostatnia edycja:
DW87 u mnie w wynikach były jednostki mIU/ml. Faktycznie betę miałam wysoką i nawet przez chwilę było podejrzenie, że to mogą być bliźniaki, ale jednak nie.

Dziewczynki @ przyszła rano czyli w najgorszym momencie bo jutrzejszą wizytę musiałam odwołać :wściekła/y: Miejsc na sobotę i poniedziałek brak :-( Jutro spróbuję napisać do doktorka, żeby mnie wcisnął na poniedziałek ale na w razie czego umówiłam się na wtorek na 10 rano co oznacza, że z domu będę musiała wyjechać o 6 bo muszę jeszcze zrobić estradiol i progesteron a czeka się na wyniki około 3 godzin. Wtorek to będzie 6 dc więc podobnie jak ostatnio, wtedy zaczęłam w 7 dc. Większość dziewczyn pisała, że to mogło być przyczyną niepowodzenia ale ja biorę estrofem i on hamuje owulację, mam odstawić 3 dni przed wizytą więc tak jakbym była w 3 dc.

Medalikara o DHEA na Novum czytałam, zresztą już chyba wklejałyśmy tu ze Smerfetą lub Gizas link :-) Jak wszystko dobrze pójdzie 4 lutego rozpocznę stymulację ale już wolę nic nie planować bo z moich planów nic nie wychodzi. A Ty na jakim etapie jesteś?

Ehh Kasik :no:jak nie urok to .... jesteś jedyną osobą którą znam zarówno osobiście jak i z forum ktora zaczyna stymulację 7 dc:dry:nie może być też że nie ma miejsca dla Ciebie, Ty rozpoczynasz stymulację i musisz mieć wizytę, moja klinika jak jaet taka jest ale jak jest stymulacja to wizyta ma być i trudno:confused2: zadzwoń i wymuś ta wizytę, nie rób stymulacji tak późno, uważam że doktorek specjalnie stosuje trik z estrfemem żeby rozładowac kolejki i ściemnia że nie ma wpływu na pęcherzyki. Kochana Kasik nie daj sie zbyć i walcz o wizytę/ Wspieram Cie duchowo, jesteś twarda babka i wierze w Ciebie

Gizas nie rozmawiałam z doktorkiem tylko z recepcjonistką, ona mi mówi, że może mnie zapisać do innego doktora ale ja nie chcę. Doktorek dzisiaj pracuje gdzie indziej. Jutro jeszcze do niego zadzwonię ale dzisiaj brałam estrofem więc i tak najwcześniej wizyta mogłaby być w niedzielę a wówczas jest zamknięte :-( Może chociaż uda mu się wcisnąć mnie na poniedziałek. Estrofem hamuje owulację. Robiłam poprzednio w 7 dc badanie progesteronu 0,15 i etradiolu 64 a to jak w 2-3 dc więc chyba wie co robi. To się chyba nazywa sztuczny cykl, Smerfeta też zaczynała jakoś dziwnie stymulację :confused:

Ostatnia edycja:
reklama
Kasik najlepiej zadzwoń do lekarza i zapytaj czy przyjmnie Cie bez kolejki na monitoring w 2 dc by zacząć stymulację od 3dc a nie 7. Myśle że nie zrobi problemu... Mój lekarz tak sie ze mną umówił że jak będę mieć miesiączkę to mam przyjechać w 2dc i on mnie weźmie między pacjentkami umówionymi. Trudno jest przeciez określić kiedy zacznie sie miesiączka. A wiadomo jak trudno się dostać na zapis.

ilka_a też mi się wydaje,że dużo płacisz za stymulację, a jakim protokołem idziesz?? Ja dostawałam recepty na bierząco ale ogólnie stymulacja wyniosła mnie ok. 2500 zł i to od początku cyklu, aż do teraz czyli wraz z duphastonem i luteiną. Lekarz nam polecił aptekę z którą mają podpisaną umowę i leki są tańsze i faktycznie porównałam chociażby Ovitrelle, który w mojej mieścinie kosztuje 140-160 zł, we Wrocławiu 89zł, zaś w aptece w Opolu poleconej przez lekarza daliśmy 69 zł.

Do góry