reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Dziękuję za kciuki ;), dostałam blastusia klasy 4 AB, lekarz powiedział,że śliczny. Oby sie mocno we mnie wgryzł, testować mam 7.02. Nie nastawiam się, bo różnie bywa zwłaszcza przy 1 podejsciu. Ale będę się modlić by było po mojej myśli ;-)

reklama
Infinity to albo testy wadliwe albo beta jakaś pomylona :eek::baffled: W takim razie czekamy na betę 10 dpt i ona wszystko wyjaśni. Nie chciałabym dawać złudzeń ale może jest ta malutka szansa i za to potrzymam jeszcze kciuki &&&&&&&&&

Montana kciuki za piękny zarodeczek! niech zostanie już z Wami. Dobrze liczę, że jeszcze masz 3 zarodeczki zamrożone?
DW jutro powtarzasz betę?
Karusia to wspaniale, że jajcory podrosły :tak: Czyli wszystko idzie w dobrym kierunku :blink:
Kasik póki co byłam u genetyka u dr O. Dostaliśmy kariotypy (są prawidłowe) i skierowanie na mutacje i na to już byłam z góry zarejestrowana i mogliśmy oboje już oddać krew. Gorzej z umówieniem następnej wizyty u Pani dr bo do końca marca terminy są zajęte. Mam dzwonić po 10 marca bo wtedy będzie znany grafik. Dr O. powiedziała, że w sumie w kierunku niepłodności w dziedzinie genetyki sensowne jest robić tylko kariotypy więc troszkę zgłupiałam bo myślałam, że więcej jest tych badań. W sumie po wynikach mutacji już nic więcej nie ma sensu badać. Przyjdziemy do Pani dr tylko by omówić wyniki mutacji a potem już chyba koniec wizyt.
A gina mam dopiero na godz 19 :confused2:

DW87 gratuluję i trzymam kciuki za ładny przyrost bety:-)

Infinity nie trać jeszcze nadziei, bo może za szybko poszłaś na tą betę. A co do testów ciążowych to czasem wynik pozytywny daje lek, który przyjmuje się na pęknięcie pęcherzyków. Jednak nic nie jest przesądzone.

Montana niech maluch teraz ładnie się wgryza w mamusie na 9 miesięcy ;-)

Kasik a może ta @ nie przychodzi, bo przytrafił Ci się naturals:tak:. Zdarzały się już tu takie cuda.

Smerfeta betę mam powtórzyć w piątek.
@mika a w jakich jednostkach miałaś podaną przez laboratorium betę? Bo widzę, że mega wysoka!

@mika może to Twoje fluidki przegoniły @ :-D;-)Niestety w naturalsa nie wierzę w moim przypadku, skoro nawet zarodeczków nie miałam przy icsi to byłby prawdziwy cud, chyba niepokalane poczęcie :szok::-D

Infinity bardzo mi przykro że się nie udało:-(widać było że jesteś pozytywnie nastawiona:sorry2:co prawda jeszcze istnieje kilka procent szans więc nie powinnam Ci wsóczuć tylko trzymać kciuki co tez dalej czynię:sorry2:
DW a Tobie ogromnie gratuluję, marzę o takiej becie jak Twoja już baaaardzo długo:sorry2:, życze samych dobrych wiadomości na kolejnych kontrolach i spokojnych już tylko 8 miesięcy:tak:
Kasik sama doskonale wiem jak @ potrafi płatać figle wtedy kiedy nie potrzeba:dry:jak czekam na nią bo chcę rozpocząć stymulację to jej nie ma, przy drugim podejściu pojawiła się w 2 45 dc:szok:to był mój najdłuższy cykl, i nawet moja fantazja widziała cień cienia na teście :-pa jak czekam na zbadanie bety to @ przyłazi o wiele za wcześnie:shocked2:
Smerfeta za wiele badań to genetyk nie da, najważniejsze to kariotypy i jeśli M ma bardzo słabe nasienia to dodatkowe badania.

Dziewczyny czy wy też macie takie "przestoje" w seksie?:dry:

@mika nie brałam zastrzyków z HCG - po nich nawet do 10 dni mi się hormon utrzymywał w organizmie więc wiem że nie wolno robić i stąd te zaskoczenie - poza zastrzykami na pęknięcie nic nie powinno wpływać na testy - pewnie są jakieś wadliwe tylko te 1 i 2 dni wcześniej nic nie pokazały, ehhh ...

GizaS byłam pozytywnie nastawiona bo mój organizm i wszystko wokół dawało mi na prawdę wszystkie możliwe znaki że się udalo ... do tego ten test - i dlatego to teraz tak boli...

Planuje umówić sie na bezpłatną konsultację do Invicty - mają promocję w nowym oddziale w Gdyni - przynajmniej usłyszę opinię innego lekarza - może coś odpowie, może uspokoi. Zastanawiam się też nad poradnią genetyczną ale o to będę Was pytać później - po piątkowej becie i konsultacji w Invicta.

Dziewczyny - z góry przepraszam że nie czytałam wszystkiego - za każdą trzymam kciuku, tylko jeszcze nie mogę się ogarnąć - nie poznaje sama siebie że tym razem tak bardzo to przeżywam, chodzę i ryczę tylko ...

Dziewczyny - właśnie dostałam info że Invicta Gdynia przedłużyła promocję na bezpłatne konsultacje do końca marca - także jak ktoś jest zainteresowany można się zgłaszać poprzez stronę - czas oczekiwania obecnie mają ok. 10 dni http://www.invicta.pl/1764/promocja_invicta_gdynia.html

Ostatnia edycja:
reklama
Gizas to w którym dc przyszła @ w 245??? :confused: Pewnie miało być w 45 ale to i tak staaaaaaasznie długo. Mój najdłuższy cykl to 28 dni ale tak było kilka lat temu a teraz od prawie 2 lat 24-26 a dzisiaj minął 27 :-( Jak powodem jest jakaś torbiel, mięśniak albo polip? Martwię się naprawdę :zawstydzona/y:

Infinity ja cały czas trzymam kciuki za Was :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry