reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Dziękuję za kciuki ;), dostałam blastusia klasy 4 AB, lekarz powiedział,że śliczny. Oby sie mocno we mnie wgryzł, testować mam 7.02. Nie nastawiam się, bo różnie bywa zwłaszcza przy 1 podejsciu. Ale będę się modlić by było po mojej myśli ;-)

reklama
Infinity to albo testy wadliwe albo beta jakaś pomylona :eek::baffled: W takim razie czekamy na betę 10 dpt i ona wszystko wyjaśni. Nie chciałabym dawać złudzeń ale może jest ta malutka szansa i za to potrzymam jeszcze kciuki &&&&&&&&&

Montana kciuki za piękny zarodeczek! niech zostanie już z Wami. Dobrze liczę, że jeszcze masz 3 zarodeczki zamrożone?
DW jutro powtarzasz betę?
Karusia to wspaniale, że jajcory podrosły :tak: Czyli wszystko idzie w dobrym kierunku :blink:
Kasik póki co byłam u genetyka u dr O. Dostaliśmy kariotypy (są prawidłowe) i skierowanie na mutacje i na to już byłam z góry zarejestrowana i mogliśmy oboje już oddać krew. Gorzej z umówieniem następnej wizyty u Pani dr bo do końca marca terminy są zajęte. Mam dzwonić po 10 marca bo wtedy będzie znany grafik. Dr O. powiedziała, że w sumie w kierunku niepłodności w dziedzinie genetyki sensowne jest robić tylko kariotypy więc troszkę zgłupiałam bo myślałam, że więcej jest tych badań. W sumie po wynikach mutacji już nic więcej nie ma sensu badać. Przyjdziemy do Pani dr tylko by omówić wyniki mutacji a potem już chyba koniec wizyt.
A gina mam dopiero na godz 19 :confused2:

DW87 gratuluję i trzymam kciuki za ładny przyrost bety:-)

Infinity nie trać jeszcze nadziei, bo może za szybko poszłaś na tą betę. A co do testów ciążowych to czasem wynik pozytywny daje lek, który przyjmuje się na pęknięcie pęcherzyków. Jednak nic nie jest przesądzone.

Montana niech maluch teraz ładnie się wgryza w mamusie na 9 miesięcy ;-)

Kasik a może ta @ nie przychodzi, bo przytrafił Ci się naturals:tak:. Zdarzały się już tu takie cuda.

Smerfeta betę mam powtórzyć w piątek.
@mika a w jakich jednostkach miałaś podaną przez laboratorium betę? Bo widzę, że mega wysoka!

@mika może to Twoje fluidki przegoniły @ :-D;-)Niestety w naturalsa nie wierzę w moim przypadku, skoro nawet zarodeczków nie miałam przy icsi to byłby prawdziwy cud, chyba niepokalane poczęcie :szok::-D

Infinity bardzo mi przykro że się nie udało:-(widać było że jesteś pozytywnie nastawiona:sorry2:co prawda jeszcze istnieje kilka procent szans więc nie powinnam Ci wsóczuć tylko trzymać kciuki co tez dalej czynię:sorry2:
DW a Tobie ogromnie gratuluję, marzę o takiej becie jak Twoja już baaaardzo długo:sorry2:, życze samych dobrych wiadomości na kolejnych kontrolach i spokojnych już tylko 8 miesięcy:tak:
Kasik sama doskonale wiem jak @ potrafi płatać figle wtedy kiedy nie potrzeba:dry:jak czekam na nią bo chcę rozpocząć stymulację to jej nie ma, przy drugim podejściu pojawiła się w 2 45 dc:szok:to był mój najdłuższy cykl, i nawet moja fantazja widziała cień cienia na teście :-pa jak czekam na zbadanie bety to @ przyłazi o wiele za wcześnie:shocked2:
Smerfeta za wiele badań to genetyk nie da, najważniejsze to kariotypy i jeśli M ma bardzo słabe nasienia to dodatkowe badania.

Dziewczyny czy wy też macie takie "przestoje" w seksie?:dry:

@mika nie brałam zastrzyków z HCG - po nich nawet do 10 dni mi się hormon utrzymywał w organizmie więc wiem że nie wolno robić i stąd te zaskoczenie - poza zastrzykami na pęknięcie nic nie powinno wpływać na testy - pewnie są jakieś wadliwe tylko te 1 i 2 dni wcześniej nic nie pokazały, ehhh ...

GizaS byłam pozytywnie nastawiona bo mój organizm i wszystko wokół dawało mi na prawdę wszystkie możliwe znaki że się udalo ... do tego ten test - i dlatego to teraz tak boli...

Planuje umówić sie na bezpłatną konsultację do Invicty - mają promocję w nowym oddziale w Gdyni - przynajmniej usłyszę opinię innego lekarza - może coś odpowie, może uspokoi. Zastanawiam się też nad poradnią genetyczną ale o to będę Was pytać później - po piątkowej becie i konsultacji w Invicta.

Dziewczyny - z góry przepraszam że nie czytałam wszystkiego - za każdą trzymam kciuku, tylko jeszcze nie mogę się ogarnąć - nie poznaje sama siebie że tym razem tak bardzo to przeżywam, chodzę i ryczę tylko ...

Dziewczyny - właśnie dostałam info że Invicta Gdynia przedłużyła promocję na bezpłatne konsultacje do końca marca - także jak ktoś jest zainteresowany można się zgłaszać poprzez stronę - czas oczekiwania obecnie mają ok. 10 dni http://www.invicta.pl/1764/promocja_invicta_gdynia.html

Ostatnia edycja:
reklama
Gizas to w którym dc przyszła @ w 245??? :confused: Pewnie miało być w 45 ale to i tak staaaaaaasznie długo. Mój najdłuższy cykl to 28 dni ale tak było kilka lat temu a teraz od prawie 2 lat 24-26 a dzisiaj minął 27 :-( Jak powodem jest jakaś torbiel, mięśniak albo polip? Martwię się naprawdę :zawstydzona/y:

Infinity ja cały czas trzymam kciuki za Was :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry