reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Gizas powodzenia! Trzymam mocno kciuki aby wynik histero wniósł coś do Waszej sprawy. Nie ważne jak, ale niech pomoże :-) Ja biorę dostinex na zbicie prolaktyny, biorę pół tabletki raz na tydzień. Mój dr twierdzi właśnie że bromergon daje różne efekty uboczne. Dwóch innych lekarzy którzy prowadzą moje dobre koleżanki, które również borykają się z niepłodnością, to samo powiedzieli i też przepisali dostinex. Wiadomo że jest to droższy lek ale nie bierze się go dużo więc jak bóle głowy nie miną to poproś lekarza o zmianę leku.

Montana powodzenia na punkcji! Będzie dobrze i będą piękne komóreczki :-)

reklama
Dziewczyny trzymam kciuki...
Aby jak najszybciej nam wszystkim spełniły się marzenia ... a minister będzie mógł chwalić się jeszcze lepszymi wynikami :)

Majkaaaaa85 mnie też bolą piersi od punkcji w zasadzie bo już wtedy zaczęłam brać duphaston 3*1 i luteine 3*4. A tak to od wczoraj czasami coś delikatnie poboli i przechodzi. A tak w ogóle to jakie bierzecie leki po transferze? Ja dodatkowo acard, estrofem i clexane

Majkaaaa85 i DW 87 trzymam mocno kciuki za wysoką betke ;)

Ja nadal czekam na przyjście @ ,cholernie mi sie dłuży ;( wczoraj miałam 17 dc i cholernie bolały mnie jajniki ,mam nadzieje ze to nie torbiele :/ dzisiaj juz mniej bolą ,im bliżej tym bardziej chyba panikuje :/

u mnie ok. będę mieć tym razem długi protokół. Dziś mam 10 dc, od 1 dc antykoncepcja i pod koniec brania wizyta i pobranie symulacji.

DW87 Ja również biorę duphaston i luteine tylko w troche innych dawkach. Poza tym encorton i fraxiparine. Jak dzisiaj u Ciebie? U mnie bez zmian.
Przed chwilą dowiedziałam się, że mam jednego mrozaczka :-) Z dwóch przetrwał jeden.

ilka nie dziękuje, z wiadomych powodów ;-) Jeśli jajniki przestały boleć to na pewno nie torbiele, nie martw się :-)

Melduję się po punkcji ;-). Genna faktycznie bylo jak mówiłaś, zapadłam w przyjemny sen, na sali zabiegowej był mój lekarz, położna oraz pani anestezjolog,przecudowna zreszta. Ogólnie atmosfera była baaaaardzo przyjemna na zabiegówce, teraz troszku jajniki pobolewaja, za godzinę mam wziąć paracetamol, z rana w kroplówce też dostałam. Troszkę pobrudziłam wkładkę krwią, i jak sie ciut zagłębiłam to tam też jest troszkę krwi, ale zadzwoniłam do lekarza i jest OK :happy2: . Pobrali 10 pęcherzyków, więc lekarz powiedział ze ładny wynik i będzie z czego wybierac. Jutro do południa ma dzwonić poinformować mnie jak sie zapładniają komóreczki :-). A dziś wieczorem mam wziąć już Duphaston i Luteinę, a od jura po 3 razy dziennie. A teraz odpoczywam ;)

reklama
Gizas cieszę się, że w badaniu wyszło wszystko ok. A z tymi protokołami to już sama nie wiem. Byłam pewna, że przy niskim AMH powinien być krótki :confused:

Montana kciukasy za sex na szkiełku :tak:

Majkaaa to super, że będziesz miała po kogo wrócić następnym razem, bo chyba nie chcesz, żeby Twoje dziecko było jedynakiem ;-)

Do góry