reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Genna do programu rządowego kwalifikujemy sie :) jak dobrze pójdzie i szanowna @ sie nie spóźni to transfer bedzie 20 lutego ,dostałam krótki protokół . W Invikcie nie byliśmy ,bo dostaliśmy telefon od naszej pośredniczki ( kupujemy mieszkanie) i musimy jechac do Olsztyna .
punkcje i transfer bedzie robił dr R.
Ktory protokół lepszy dziewczyny ,bo mi powiedział ze ze względu na moje regularne cykle zrobimy krótki ..

Ostatnia edycja:
reklama
ilka_a trudno powiedzieć który protokół jest lepszy. Jedni lekarze uważają, że należy zastosować krótki przy niskim AMH, inni twierdzą odwrotnie więc tak naprawdę to chyba loteria. Myślę, że dobrze spróbować raz takiego a raz innego dla porównania jak organizm reaguje. Oczywiście życzę Ci, żebyś nie musiała podchodzić drugi raz :-) Skąd wiesz kiedy będziesz miała transfer skoro nawet @ nie masz jeszcze??? Przecież stymulacja może trwać od 7 do 14 dni :confused: Zwłaszcza, że transfer może być w 2, 3 lub 5 dobie po punkcji, trudno to prognozować.

Kasik to jest dr R więc on mówi co mówi a inaczej wychodzi:p
w invimedzie transfer zawsze jest w 2 dobie. Jeżeli dr wyliczył jej 20 luty to musiałaby ok 6 lutego dostać @ , zależy w którym dc jest Lilka :) Lilka a będziesz miała scratching endo?
Lilka 3mam kciuki żeby się udało, zebyś nie musiała zmineiac kliniki i wogóle
a co do protokołu zależy od lekarza i twoich wskazań, ale myślę ze oni chcą działać wiec nie robią długiego :)

Ostatnia edycja:
Dzis mam 3 dc i zaczelam stymulacje Puragonem, zastrzyk zupelnie nie bolesny co mnie mile zaskoczylo :-),troszke sie ich balam. Mam brac do soboty i w sobote podgladanko i zobaczymy co dalej. Mysle ze punkcje moge miec szybko,gdyz wczoraj tj. 2 dc mialam w lewym jajniku 2 pecherzyki 11 mm. Az lekarz sie zszokowal, ale zrobilam wyniki hormonow na cito i dzis dzwonil ze sa wporzadku i ze ruszamy ze stymulacja.

Kotuśka mówiąc o sterydach przy endo masz na myśli encorton? i że od 1 dnia stymulacji? Trochę nie wierz w te czary że jakby był dniowy zarodek to byłaby ciąża bo to naprawdę loteria:-( po pierwsze mogą zarodki nie dotrwać do 5 doby a po drugie jest masa dziewczyn którym nie wychodzi z blastkami a są zarodki super klasyfikowane. To jest na prawdę loteria. Wierz, sowje już przeszłam, wielu lekarzy "zaliczylam" i każdy oczy mydli i gani poprzedniego.

Dosatałm dziś w nocy @, aż się wybudziłam z bólu i już po spaniu, teraz od południa wzięłam dwie nospy forte i dalej jest nieciekawie. Umęczy mnie ta @ jak nigdy:baffled:ale to też znaczy że bliżej do procedury a do wizyty w klinice tylko tydzień

reklama
Mmm... a sama robisz sobie te zastrzyki? mi dzis maz dal, ale jutro nie ma jak bo mijamy sie zmianami i zbieram odwage by sobie zrobic sama hihi....
Kochana nie ma czego się bać.ja panicznie biję się igieł a robię sama. nie wiem jak ten Puragon wygląda ale jeśli to pen to naprawdę nic strasznego. daj znać jak Ci poszło

alternatywa nie lekarz po prostu zrobił i już

dziewczny czy badanie estradiolu trzeba robić na czczo?

Ostatnia edycja:
Do góry