reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Dziewczyny to ja popsułam Invikcie statystyki ;-):-D Myślę, że z lekarzami jest jak z każdą inną branżą fachowców, każdy narzeka na swojego poprzednika i wytyka mu błędy więc ile lekarzy tyle opinii. A profesor z Invicty też leci schematem z tego co słyszałam :tak:

reklama
Genna pokierowała mnie tam moja pani Ginekolog ,wiec ja grzecznie pojechałam ,właśnie jestem w drodze do Gdyni ,a powiedz mi co myślisz o tej klinice i dr R. ,bo właśnie u niego miałam wizytę i pewnie on bedzie mnie prowadził..

Genna pokierowała mnie tam moja pani Ginekolog ,wiec ja grzecznie pojechałam ,właśnie jestem w drodze do Gdyni ,a powiedz mi co myślisz o tej klinice i dr R. ,bo właśnie u niego miałam wizytę i pewnie on bedzie mnie prowadził..

lika no dr R to kiepski specjalista od IVF, nie chce cie martwić ale klinika ostatnio się "popsuła" organizacyjnie jak i technicznie, brak kompetentnego lekarza i personelu, jak ja podchodziłam to z dnia na dzień było coraz gorzej, jedynie mój dr K trzymał mnie tam, jak odszedł , nie miałam skrupułów by odejść, bo został tam jeden lekarz , dobry z praktyką, ale widzę ze na stronie internetowej już go nie ma, wiec zapewne odszedł, wiec ZOstała dr M i Dr R, raczej androlog. , Pani recepcjonistka, najgorsza z wszystkich już nie pracuje na szczęście bo zaciążyła, toczyła wojnę z moim lekarzem wiec o wszystko trzeba było się prosić, no włąsnie jak będziesz robiła jakiekolwiek badania to poproś recepcjonistke-rejestratorkę żeby wysłali ci badania ne e-mail i za kązdym razem proś bo nie wyślą, musisz wypisać papierek.
Martaczi była kiedyś w Invimedzie, miała chyba 2 IVF i generalnie rzadko co dotrwało do mrożenia , tak samo Fasun, obie wylądowały w invikcie i są w ciązy a fasun nawet blixźniakowej, Lawendowy podchodziła 2 razy i drugi okazał się szczęśliwy :) miałyśmy tego samego lekarza. generalnie oni chyba mają coś z labo ze takie kiepskie wyniki, mam nadzieje ze tobie się uda, bo jak już jestś w rządówce to nie masz wyjścia na razie, zawsze możesz się przenieść 1 raz , wiec próbuj . Klinika ładna, czysta na to nie narzekałam, najlepsza jest pani pielegniarka anestezjologowa i pan anestezjolog :)Ja teraz przeniosłam się do gamety zobaczymy jak będzie.

edit:
może i dr R będzie cie prowadził ale on chyba nie robi punkcji, zapewne dr M.

zapomniałam wam wkleić, nowinki dotyczące RZĄDÓWKI
http://serwisy.gazetaprawna.pl/zdrowie/artykuly/770601,in-vitro-ponad-siedemset-ciaz.html

Ostatnia edycja:
Genna ja dzisiaj bede wiedziała czy dostanę sie do rządowki ,badania robiłam w Invikcie w Gdańsku i wieczorem miałam juz wyniki wysłane na maila. Kurde za bardzo nie mamy czasu ,bo my jesteśmy w Polsce tylko do marca ,a nie wiem jaka jest kolejka w inwikcie .doktor mi powiedział ze w lutym bedzie stymulacja i transfer jak juz podpiszemy umowe. Trudno najwyżej podejdziemy drugi raz u innego realizatora:( Zła jestem na siebie ze wcześniej sie nie zorientowałam ,ale tak jak mówiłam nie miałam zielonego pojęcia o in vitro .

jeżeli nie masz jeszcze nic podpisanego to nic straconego !!! , a invicta ma miejsca od ręki, bo kotuśka już się dowiadywała, więc pomyślcie nad tym oboje.

podpytaj na wizycie , kto robi punkcje i transfer, czy twój lekarz prowadzący?
ważna decyzja przed wami 3mam kciuki :)

edit: lika pamiętaj ze prznosiny twają ok miesiąca id to nie jest tak ze możesz podejść do kolejnej stymulacji w następnym cyklu, niestety do IVF trzeba cierpliwości. A gdzie mieszkacie ze do marca jesteście?

Ostatnia edycja:
Genna mieszkamy w Danii ,wiem ze trzeba bedzie odczekać trochę ,dzisiaj zobaczę co mi doktorek powie ,bo w sumie sa trzy podejścia ,wiec najwyżej przeniesiemy sie do innego realizatora ,ale podjedziemy jeszcze dzisiaj do Invicty i zorientuje sie jak to u nich wyglada z czasem ;)
Dziękuje kochana za info :*

reklama
Do serialu dokumentalnego poszukujemy par, które od jakiegoś czasu bezskutecznie czasu starają się o dziecko. Jesteśmy obecnie w trakcie przygotowywania serialu dokumentalnego o leczeniu niepłodności. Celem tego projektu jest edukacyjne przedstawienie tematyki niepłodności, w tym in vitro.
Każda para, która zgodzi się na udział w dokumencie uzyska leczenie w klinice leczenia niepłodności, z procedurą in vitro włącznie.
Zgłoszenia proszę wysyłac na adres mailowy: m.twardowska@tvn.pl

Do góry