reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Dziewczyny to ja popsułam Invikcie statystyki ;-):-D Myślę, że z lekarzami jest jak z każdą inną branżą fachowców, każdy narzeka na swojego poprzednika i wytyka mu błędy więc ile lekarzy tyle opinii. A profesor z Invicty też leci schematem z tego co słyszałam :tak:

reklama
Genna pokierowała mnie tam moja pani Ginekolog ,wiec ja grzecznie pojechałam ,właśnie jestem w drodze do Gdyni ,a powiedz mi co myślisz o tej klinice i dr R. ,bo właśnie u niego miałam wizytę i pewnie on bedzie mnie prowadził..

Genna pokierowała mnie tam moja pani Ginekolog ,wiec ja grzecznie pojechałam ,właśnie jestem w drodze do Gdyni ,a powiedz mi co myślisz o tej klinice i dr R. ,bo właśnie u niego miałam wizytę i pewnie on bedzie mnie prowadził..

lika no dr R to kiepski specjalista od IVF, nie chce cie martwić ale klinika ostatnio się "popsuła" organizacyjnie jak i technicznie, brak kompetentnego lekarza i personelu, jak ja podchodziłam to z dnia na dzień było coraz gorzej, jedynie mój dr K trzymał mnie tam, jak odszedł , nie miałam skrupułów by odejść, bo został tam jeden lekarz , dobry z praktyką, ale widzę ze na stronie internetowej już go nie ma, wiec zapewne odszedł, wiec ZOstała dr M i Dr R, raczej androlog. , Pani recepcjonistka, najgorsza z wszystkich już nie pracuje na szczęście bo zaciążyła, toczyła wojnę z moim lekarzem wiec o wszystko trzeba było się prosić, no włąsnie jak będziesz robiła jakiekolwiek badania to poproś recepcjonistke-rejestratorkę żeby wysłali ci badania ne e-mail i za kązdym razem proś bo nie wyślą, musisz wypisać papierek.
Martaczi była kiedyś w Invimedzie, miała chyba 2 IVF i generalnie rzadko co dotrwało do mrożenia , tak samo Fasun, obie wylądowały w invikcie i są w ciązy a fasun nawet blixźniakowej, Lawendowy podchodziła 2 razy i drugi okazał się szczęśliwy :) miałyśmy tego samego lekarza. generalnie oni chyba mają coś z labo ze takie kiepskie wyniki, mam nadzieje ze tobie się uda, bo jak już jestś w rządówce to nie masz wyjścia na razie, zawsze możesz się przenieść 1 raz , wiec próbuj . Klinika ładna, czysta na to nie narzekałam, najlepsza jest pani pielegniarka anestezjologowa i pan anestezjolog :)Ja teraz przeniosłam się do gamety zobaczymy jak będzie.

edit:
może i dr R będzie cie prowadził ale on chyba nie robi punkcji, zapewne dr M.

zapomniałam wam wkleić, nowinki dotyczące RZĄDÓWKI
http://serwisy.gazetaprawna.pl/zdrowie/artykuly/770601,in-vitro-ponad-siedemset-ciaz.html

Ostatnia edycja:
Genna ja dzisiaj bede wiedziała czy dostanę sie do rządowki ,badania robiłam w Invikcie w Gdańsku i wieczorem miałam juz wyniki wysłane na maila. Kurde za bardzo nie mamy czasu ,bo my jesteśmy w Polsce tylko do marca ,a nie wiem jaka jest kolejka w inwikcie .doktor mi powiedział ze w lutym bedzie stymulacja i transfer jak juz podpiszemy umowe. Trudno najwyżej podejdziemy drugi raz u innego realizatora:( Zła jestem na siebie ze wcześniej sie nie zorientowałam ,ale tak jak mówiłam nie miałam zielonego pojęcia o in vitro .

jeżeli nie masz jeszcze nic podpisanego to nic straconego !!! , a invicta ma miejsca od ręki, bo kotuśka już się dowiadywała, więc pomyślcie nad tym oboje.

podpytaj na wizycie , kto robi punkcje i transfer, czy twój lekarz prowadzący?
ważna decyzja przed wami 3mam kciuki :)

edit: lika pamiętaj ze prznosiny twają ok miesiąca id to nie jest tak ze możesz podejść do kolejnej stymulacji w następnym cyklu, niestety do IVF trzeba cierpliwości. A gdzie mieszkacie ze do marca jesteście?

Ostatnia edycja:
Genna mieszkamy w Danii ,wiem ze trzeba bedzie odczekać trochę ,dzisiaj zobaczę co mi doktorek powie ,bo w sumie sa trzy podejścia ,wiec najwyżej przeniesiemy sie do innego realizatora ,ale podjedziemy jeszcze dzisiaj do Invicty i zorientuje sie jak to u nich wyglada z czasem ;)
Dziękuje kochana za info :*

reklama
Do serialu dokumentalnego poszukujemy par, które od jakiegoś czasu bezskutecznie czasu starają się o dziecko. Jesteśmy obecnie w trakcie przygotowywania serialu dokumentalnego o leczeniu niepłodności. Celem tego projektu jest edukacyjne przedstawienie tematyki niepłodności, w tym in vitro.
Każda para, która zgodzi się na udział w dokumencie uzyska leczenie w klinice leczenia niepłodności, z procedurą in vitro włącznie.
Zgłoszenia proszę wysyłac na adres mailowy: m.twardowska@tvn.pl

Do góry