reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
nika2000, o 4:00 wstaję, żeby dojechać do kliniki na czas :)

Ah fakt, gapa jestem, nie pomyslalam o tym.:rolleyes2:

Nika, już wystartowalismy. Od trzech dni Fostimon. Czekamy na efekty.

Super, to owocnej hodowli życzę. :tak:

Dziewczyny a tak swoją drogą pomyślałam sobie na spokojnie o tym, że kończy się kasa na ten rok i powiem Wam, że moim zdaniem jest duża szansa, że niektóre kliniki dostaną dodatkowe środki.
Pracuje w firmie państwowej, pośrednio podległej pod jedno z ministerstw i zawsze pod koniec roku są duże roszady w planach finansowych. Zabierają kasę tym, którym zostaje a dają tym, którym brakuje.
Także pewnie jeśli będzie się zapowiadało, że jakaś klinika nie wykorzysta przyznanych im środków finansowych na ten rok to pewnie dadzą je bardziej potrzebującym. Tak sobie gdybam :-)

ema51 jak by iść tym tropem bo można mnożyć nieskończoną ilość sytuacji i przyczyn, z czyjejś winy lub nie, dla których coś może pójść nie tak ... z takiego myślenia jednak nic dobrego nie będzie. Dwa przypadki hiperstymulacji akurat w tej Klinice dla mnie absolutnie niczego nie przesądzają.

keki84 to nie będzie problem. ja wizytę miałam w połowie dnia a wieczorem o 20.00 przyjmowałam zamiennik Ovitrelle - dlatego lekarz pierwszy lek kazał mi przyjąć zaraz po wizycie (standardowo podawałam go wieczorem) żeby był kilkugodzinny odstęp - wg. mnie nie ma więc problemu :)
Fajnie że u Ciebie wszytko rośnie jak trzeba - pęcherzyki i estradiol - zapewne nie będzie żadnych przeszkód do transferu - trochę zazdroszczę
;-)

Infinity, Pan prof. się śmiał, że miałam przecież być problematyczną pacjentką z uwagi na wysokie AMH, a tu wszystko przebiega OK ;) Co prawda spodziewałam się, że wszystko potoczy się szybciej, ale wydaje mi się, że lepiej takim tempem, bo jest przynajmniej bezpiecznie.
No to się cieszę, że Ovitrelle i Cetrotide nie powinny się "gryźć" i cichutko liczę na to, że w pon. zapadnie decyzja co do punkcji. Trzymajcie proszę kciuki...

Smerfeta jak się czujesz? To już 3 ds, nie mogę się doczekać pon:baffled:

Ja jestem w Gyncentrum Katowice i rozpoczełam drugą procedurę z MZ, więc chyba kasę jeszcze mają:confused:

AniaM81 pisałam do dr Cz.. maila i mi odp ze powinien to byc grudzień :p Zobaczymy co powie jak teraz pojadę 5 listopada, a będzie to mój 15 dc. ehhh pewnie będzie mi kazał brać antyki, szkoda ze nie kazał ich brać wcześniej jak byłam we wrześniu;/ A Ty kiedy masz wizytę?

reklama
Dziewczyny,

możecie mi powiedzieć jak wygląda procedura do transferu z mrożonych zarodków?

Miałam mieć wizytę w najbliższy wtorek 9dc ale @ mi się wydłuża i jest tak silna że musiałam przełożyć wizytę bo były duże szanse że wypadnie jeszcze w trakcie. Z uwagi na długie weekendy które przed nami mam termin dopiero na 8.11 który wypada w moim 19dc - rozumiem że jeżeli dopiero po kolejnej @ - na koniec listopada/początek grudnia - mam podchodzić do transferu, wizyta pod koniec poprzedzającego cyklu nie jest problemem? Czy może są przypadki gdzie w poprzedzającym cyklu już się bierze jakieś leki?

Do góry