reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

infinity... ja w cale nie chciałam tu sugerować jaiegoś błędu tylko człowiek się nie spodziewa jakichś komplikacji dopóki nie poczyta o nich... i od kiedy się tu zagłębiam to mnie to trochę przeraża...
mam też nadzieję że transfery w Gamecie będą posytywnie zakończone...:) chociaż też nie zależy wszystko od lekarzy niestety...

reklama
Dzień doberek:)

Właśnie wróciłam z Polnej w P-niu i już oficjalnie jestem zarejestrowana, ale kwalifikacja nie wiadomo kiedy bedzie:szok:, pani w rejestracji powiedziała, że nawet to może byc druga poława przyszłego roku!!!!! To jest jakiś kosmos:baffled::szok:, kasa im się skończyła na ten rok, juz nawet nie rejestują w tym roku, tylko pary które były we wrześniu zapisane. Może dostaną pieniązki od klinik które nie wykorzystały puli, prof. J od wczoraj jest w W-wie na rozmowach w tej sprawie. Pani w rejestracji stwiedziła, że naprawdę nie przypuszczali że bedzie tylu chętnych. To tyle z bieżących informacji co się dzieje na Polnej w p-niu.

Miłego dnia wszystkim życzę:)

Hej dziewczyny, dawno się nie odzywałam, ale czasami na szybko tu zajrzę. Zmartwiłyście mnie tymi ostatnimi wiadomościami. 18 listopada mam wizytę kwalifikacyjną i nie wiem co teraz... chciałabym już zacząć, a nie czekać i czekać... :-(

Malwisia chyba już pora na kolejną ciąże na forum, więc dbaj o siebie, odpoczywaj i już wkrótce czekamy na dobre wieści :tak:

keki84 trzymam kciuki za piękne pęcherzyki :tak:

Dziewczyny gdzie można znaleźć info które kliniki już nie mają kasy na ten rok? Na stronie MZ nie mogę znaleźć. Podeślijcie linka proszę.

kasik raczej nie ma jeszcze nigdzie oficjalnie takich informacji.
Jest tylko taka tabelka z kwotą rozdysponowanych środków na poszczególne kliniki:
http://www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_struktura/docs/roz_in_vitro_18102013.pdf

Ja nie wytrzymałam i zadzwoniłam do Gyncentrum.
Pani w recepcji powiedziała że są obecnie w trakcie robienia podsumowań, ale na tą chwilę nie ma żadnych informacji, że skończyły im się pieniądze na ten rok i że najprawdopodobniej moja wizyta kwalifikacyjna się odbędzie.
A na liście miałam numerek 219. Oby, oby bo to czekanie mnie dobija... :-(

Dziewczęta moje drogie!
Jestem po kolejnej kontroli. Estradiol 990, w prawym 16,14,10,10, w lewym 15,13,10,10,10,10, endo 10. Dziś i jutro nadal Gonal 100, a w ndz. 75. Od dziś również Cetrotide do pon. włącznie i w pon. kontrola. I teraz mam takie pytanie. Zgodnie z zaleceniem mialam Cetrotide przyjąć jak najprędzej i potem przyjmować z rana, a z racji późnego usg nastąpiło to dziś o godz. 12:00. Zgodnie z ulotką należy go przyjmować w odstępach 24h, ale w pon. mam niby przyjąć przed wizytą w Poznaniu. Trochę dziwnie wyjdzie, jak jutro i pojutrze wezmę o 12:00, a w pon. o 4:00. Z drugiej strony, jeśli w pon. wieczorem przypadnie mi Ovitrelle, to nie za krótki będzie odstęp od Cetrotide gdybym ten drugi wzięła jak dziś o 12:00? Na moje te 2 leki mają zupełnie przeciwne funkcje i nie wiem jak to zorganizować. Czy któraś miała podobny problem?

Witam Wszystkich. Od dawna zaglądam na forum, ale nie miałam okazji się zarejstrować.
Teraz mam powód. Zakwalifikowalismy się do in vitro 17.10.2013 w Invimed Warszawa.
Już nie możemy doczekać się efektów.:-)

Keki ja od strony praktycznej Ci nie odpowiem, bo to wszystko dopiero przede mną.
Ale tak na logikę ja bym stopniowo skracała czas jeśli masz taką możliwość, czyli dzisiaj wzięłaś o 12, jutro o 10, w niedziele o 8.
A w poniedziałek tak wcześnie masz wizytę, że musiałabyś go o 4 brać? :szok:

konmar witaj :) kiedy startujecie ze stymulacją?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry