reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Dziewczynki kochane dzwoniłam dzisiaj do kliniki i pani mi powiedziała,że w drugiej dobie moich 5 zarodeczków pięknie się rozwija,dzieli.W sobotę prawdopodobnie transfer gdyż musi być blastocysta :-) Jestem mega szczęśliwa :-):-) Oby dalej tak było aby moje maleństwa trwały i dzielnie się dzieliły.

reklama
Agusiapela gratulejszyn!!!!!!! tak się cieszę że aż mi łezka w oku stanęła, ale tak pozytywnie, generalnie ostatnio jakoś tak się rozczulam:/ z byle powodu......
to teraz lawendowy, gizas 3mam kciuki za was!!!!!!!!!!!!!!! i czekam na sumienny raport :)

Edit:
lilonka zakochałam się po prostu w zdjęciu twoich smerfików, ładne te dzieciaczki Ci wyszły, przepraszam Wam :)
@mika przypomnij gdzie podchodzisz do ivf zebym mogła wpisać w tabelke na pierwszej stronie

Ostatnia edycja:
Agusia to pięknie, super że zarodki tak ładnie się dzielą i to wszytskie:-)

A u mnie ok, mam 3 pęcherzyki (ostatnio wydawało mi się że plus dwa mniejsze ale ich nie ma) 16, 13 i 12 mm, estradiol z pon 200, progesteron 0,36. Wyniki z dzisiaj będe jutro miała telefonicznie. Endometrium 7,5 ( z tym nigdy nie miałam problemu) :sorry2:w piątek wizyta o 9:20. Prawdopodobnie punkcja w poniedziałek. A transfer w drugiej dobie czyli w środę. Bo przy małej ilości nie trzyma się do 5 doby bo zarodki mają najlepiej w macicy i jesli ma przetrwać to u mnie będzie na pewno maleństwu lepiej. Dr marzy o dwóch ładnych komórkach a ja powiedziałam że ja marzę o pięknym zarodku, nie muszę nic mrozić byleby tylko okruszek został ze mną na 9 miesięcy:-)
Dalej gonal 225 i cetrotide, poszło dziś 1000 zł. Wynik TSH 0,5, ale to zrobiłam po wzieciu tabletki rano w poniedziałek- choć myślę że jest mairoajny, że nie ma powyżej 2. Czerwcu miałam 2, ale endo kazała brac na zmianę euthyrox 25 z 50 i może dlatego tak ładnie spadło.

Zaliczyłam dziś zakupy w TK maxxx, kupiłam super koszulki takie bieliznowe za 10-12 zł aż 5 sztuk:-)z 80 a nawet 100 zł przecena no i śliczne buty na jesień i zimę, skórkowe po 120 zł. Jedynm słowem zakupy udane w minimalnej cenie. Uwielbiam TK max

Lawendowy teraz czekamy na wieści od Ciebie:-)

Agusiapela gratulejszyn!!!!!!! tak się cieszę że aż mi łezka w oku stanęła, ale tak pozytywnie, generalnie ostatnio jakoś tak się rozczulam:/ z byle powodu......
to teraz lawendowy, gizas 3mam kciuki za was!!!!!!!!!!!!!!! i czekam na sumienny raport :)

Edit:
lilonka zakochałam się po prostu w zdjęciu twoich smerfików, ładne te dzieciaczki Ci wyszły, przepraszam Wam :)
@mika przypomnij gdzie podchodzisz do ivf zebym mogła wpisać w tabelke na pierwszej stronie

Genna-kochana ja też dzisiaj popłakałam się ze szczęścia mimo to,że to dopiero początek drogi do pełni szczęścia ale sam fakt usłyszeć od pani z laboratorium,że wszystko jest ok,że pięknie się rozwijają i dzielą to jest naprawdę coś pięknego.Tylko my to potrafimy zrozumieć :-)

Gizas, kolejna zakupoholiczka :) ale cudownie, marzy o 2 hihihi uffff kamień z serca coś się dzieje, teraz do piątku :-) raport przyjęty :)
teraz czekamy na lawendowy :)

Ostatnia edycja:
GIZAS-kochana cieszę się niezmiernie wielkie WOW :-)
Super,że tak ci się wszystko ładnie układa a dalej to będzie już jeszcze lepiej :-) Po zadowalającej wizycie zadowalające zakupy to jest to co kobiecie poprawia humor na cały dzień :-)

Ja się nie nastawiałam na dużą ilośc pęcherzyków, bo wiem jakie mam AMH, ale pomimo tego wierze że będzie z tego zarodek a może nawet dwa:-) innej myśli nie dopuszczam:sorry2:
A zakupy zdecydowanie poprawiają humor:-)

reklama
GIZAS-a czy ty będziesz miała transfer 1 zarodka czy też dwóch?Wiem,że powyżej 35 roku można dwa ale jeżeli lekarz stwierdzi,że trzeba podać dwa kobiecie poniżej 35 roku to wtedy podają dwa zarodeczki.

Do góry