reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Tylko chwilkę mnie tu nie było, a tu same dobre wieści. I niech już tak zostanie.

Agusiapela, gratuluje Ci z całego ♥.
GizaS, Tobie tez kochana gratuluję. I jak widać idziemy łeb w łeb

Uprzejmie donoszę, że ja już po wizycie. Pęcherzyki dalej rosną, a ich ilość bez zmian, czyli 16:tak:
Nadal mam się kłuć. Kolejna wizyta w piątek. No i punkcja w poniedziałek.
I to chyba byle, albo aż tyle :-)

Dziękuję Wam za kciuki, ale mam prośbę, żeby już ich nie trzymać, bo w moim przypadku zdradzają.
Możecie myśleć, wysyłać mi pozytywną energię, tańczyć, skakać, co cokolwiek, byle nie kciuki :tak:

LAWENDOWY-a czy wiesz w której dobie będziesz miała transfer?Idziemy kochane idziemy cały czas do przodu :-)Z dnia na dzień coraz to wspanialsze wiadomości SUPER :-):-)

reklama

SIERPIEŃ

15 sierpień - Blue podglądanie wielu pęcholi (Gyncentrum-Katowice)
15 sierpień - Malwisia
wizyta u wampirów

16 sierpieńLawendowy_Sen podglądanie wielu pęcholi (Invimed Gdynia)
16 sierpień GizaS
podglądanie wielu pęcholi (Gyncentrum Katowice)

17 sierpień - Darka85
antyki start
17 sierpień - Agusiapela udany transfer (Provita Katowice)

​19 sierpień - Ginna bezbolesny scratching (Invimed Gdynia)
19 sierpień - Lawendowy_Sen 8:00owocne jajkobranie (Invimed Gdynia)
19 sierpień - GizaS
owocne jajkobranie (Gyncentrum katowice)
19 sierpień - Smerfeta
wysoka beta (Gameta Gdynia)
19 sierpień - Smerfeta awaryjnie udana wizyta (Gameta Gdynia)

21 sierpień - Kwiatuszekq20
udana wizyta kwalifikacyjna

23 sierpień - Genna początek owocnej stymulacji (Invimed Gdynia)
23 sierpień - Malwisia
udana wizyta i USG

30 sierpień - @mika
początek owocnej stymulacji (Invicta Gdańsk)

sierpień - Angella,
oczekiwanie na wielmożną @; niech już przychodzi

koniec sierpnia - Anuszka
udanawizyta przedkwalifikacyjna do programu rządowego

WRZESIEŃ

2 wrzesień - Darka85 wizyta przed udanym IVF
4 wrzesień - Genna prawdopodobnie udane jajkobranie (Invimed Gdynia)

PAŹDZIERNIK

9 październik - Kasik36 udana wizyta kwalifikacyjna (Invicta Gdańsk)

Agusiapela, wiem, transfer będę miała w środę. U mnie w klinice nie hoduje się do blastocysty.
Dlatego punkcję wolałam mieć w piątek, bo do poniedziałku, to 3 dni. Ale wyszło inaczej. Zresztą mój dr mówi, że nie ma lepszego miejsca dla zarodka, niż mamusia :tak:

Lawendowy - więc my tańczymy Smerfowe labado :-) dla Ciebie (to jedna z ulubionych śpiewanek Smerfów) imponująca ilość jajków :-) kurka z Ciebie pierwszorzędna

Agusia - lecisz jak ja - punkcja w poniedziałek, transfer w sobotę. Tylko u mnie z 7 zarodków ostały się dwa - ale za to jakie :-) Eh przypominam sobie jakie to były emocje :-) Ale najgorsze czekanie dopiero przed Tobą. Czekanie na betę.
Trzmam kciuki za minimum dwucyfrową :-) a najlepiej 3 cyfrową

GizaS - cudne wieści. Niech pęcholki rosną piękne okrąglutkie :-)

Blue - liczę na równie dobre wieści jutro. Zaraz jutro?? To klinika pracuje w święto?

Na transferze - w 3 dobie klinika informowała o 7 rozwijających się, a jak przyjechaliśmy na transfer to ostały się dwie morulki (ale jak to określili - dobrze rokujące). Reszte zostawili do obserwacji, ale już nie ruszyły - zatrzymały się właśnie na 3 dobie w rozwoju. Więc na transferze za bardzo wyboru nie było - podali nam oba zarodeczki - Zuzię i Maciusia :-) Bóg ma swoje plany wobec nas:-)
Ale u Ciebie wszystkie 5 będzie rosło na 5 z + :-)

dziewczyny poczytam was wieczorem i nadrobię zaległości bo teraz jestem w pracy i mam nawał roboty ale mam wielką prośbę o odp na moje pytanie. Wczoraj ok 17 na wkładce miałam czerwony śluz uznałam że to @ i 2 dc łyknęłam antyka i pojechałm dziś (2dc) na fsh i tu się kończy mój cykl, bo do tej pory nic mi nie leci. podpaska sucha jedynie jak tak głębiej zajrzę to mam takie brązowe glutki. i nie wiem co mam teraz robić brać te antyki czy jeszcze nie? mój cykl się zaczął czy jeszcze nie? czy mogło to spowodować orgametril i ten jeden antyk? Nigdy wcześniej tak nie miałam.

Kochana ale twoje kruszynki są prześliczne
Zuzia i Maciuś są przepięknymi dzieciaczkami :-)
Wiem,że u mnie może być taka sytuacja jak u ciebie ale żyję z myślą,że chodź jeden zarodeczek pozostanie ze mną na zawsze:-)

reklama
dziewczyny poczytam was wieczorem i nadrobię zaległości bo teraz jestem w pracy i mam nawał roboty ale mam wielką prośbę o odp na moje pytanie. Wczoraj ok 17 na wkładce miałam czerwony śluz uznałam że to @ i 2 dc łyknęłam antyka i pojechałm dziś (2dc) na fsh i tu się kończy mój cykl, bo do tej pory nic mi nie leci. podpaska sucha jedynie jak tak głębiej zajrzę to mam takie brązowe glutki. i nie wiem co mam teraz robić brać te antyki czy jeszcze nie? mój cykl się zaczął czy jeszcze nie? czy mogło to spowodować orgametril i ten jeden antyk? Nigdy wcześniej tak nie miałam.

Malwisia-ja miałam wczoraj ci napisać o tym cyklu.Więc tak......
Jeżeli @ przyszła do ciebie wczoraj po godź 12(do południa) to dopiero od dziś powinnaś liczyć 1dc.A jeżeliby przyszła wczoraj ale przed godź 12(do południa)to wczoraj byłby 1dc.Z tego co pisałaś to @ przyszła do ciebie wczoraj po 22 czyli dziś masz 1dc.

Do góry