reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

wiesz co infinity nie wiem jak to jest tak faktycznie ale z dwóch źródeł słyszałam że bardziej podbija prg duphaston niż luteina - co prawda to opinie lekarzy położników którzy po prostu w przypadku plamień radzą częściej duphaston bo podobno szybciej działa...
ale z tego co się orientuję to też masz 3x1 duphaston...

reklama
Infinity Duphaston nie wyjdzie Ci w badaniach więc jesli bierzesz lutke i jego to tylko wynik lutki widzisz. I tez słyszałam ze szybciej działa dupek ;-)

wiesz co infinity nie wiem jak to jest tak faktycznie ale z dwóch źródeł słyszałam że bardziej podbija prg duphaston niż luteina - co prawda to opinie lekarzy położników którzy po prostu w przypadku plamień radzą częściej duphaston bo podobno szybciej działa...
ale z tego co się orientuję to też masz 3x1 duphaston...

Tak, mam 3x1 i Duphaston nie wychodzi w badaniu krwi więc faktycznie 'realny' poziom PRG jest wyższy niż ten z wyników.

Ale nie zmienia to faktu że masz mniejszą dawkę Luteiny a wynik odrobinę większy, podobno też luteina i Duphaston mają jednak trochę inne wchłanianie i działanie i dawkę dobiera się na podstawie badań kwi czyli raczej dawek Luteiny. Ja w opiniach innych lekarzy nie spotkałam się z podejściem aby PRG z krwi w ciąży mógł spadać poniżej 20ng a u mnie jest na granicy, dlatego tak nad tym myślę ;-)

Kotuska83 wiem wiem ... kiedy biegniesz na betę? :-)

ale dziś się dzieje:) Dziewczyny kciuki za każdą z Was:)
Lady_margot - udanego transferu.
No Kotuska - liczymy na wysoką betę:-D
Smerfeta - nie mam żadnych podrażnień po lutce, tylko wstyd się przyznać, ale ten aplikator mnie przeraża:) Także dalej operuję palcem:-D
Kasik - współczuję, że musisz jechać znowu do tych walniętych bab w labolatorium. Może jak będziesz w piątek w Olsztynie, to w szpitalu zrób wyniki? po południu, a jak poprosisz to po 2-3 godz masz wynik.

Kotuska83 wiem wiem ... kiedy biegniesz na betę? :-)

Krew oddana , wyniki po 12.... A mi się dziś śnił ten lekarz z tego forum TLC , i mi powiedział żebym się nie łudziła, nie kombinowała bo ciąży nie ma..... chyba już ześwirowałam....
PGR bym sie nie stresowała póki jest wszystko ok. Ja miałam rok temu 3 dpt 3 dniowych PGR 77 ng potem 8dpt 15 ng a 10dpt 13 ng a potem juz wiadomo jak to się skończyło mimo ze zwiększyli mi dawki leków i na końcu poziom był 19 ng. Dupka tez wtedy brałam. Teraz nie biorę. Sama lutka w sumie 600 dowciapnie i 3x2 pod język.

Kotuska83 no to trzymamy kciuki :tak:

Co do PRG to bierzesz razem 900 Luteiny i masz bardzo ładne wyniki (wyższe ode mnie) więc nie ma się co martwić. Mi chodził tylko o to że ja przynajmniej tą jedną rzeczą nie chce się denerwować i gdybać później czy to miało wpływ czy nie - chce mieć wynik jak normy przykazują i koniec :-D ;-)

dziewczyny ja to nie kumam tych norm. To dlaczego ja miałam PRG po transferze najpierw 24,0, potem zwiększyli mi lutkę i normy moje były: 612 i 380 ng/ml? co prawda się nie udało i może to był objaw tego? Bo przecież to jest powyżej jakiejkolwiek normy w ciąży. Dziwne :dry:

Anulla28 no właśnie zauważyłam że w Invicta przy wynikach w okolicy 20 zwiększają dawkę i wg. mnie jest to dobre postępowanie. Wyniki miałaś wyższe bo pewnie mocno zwiększyli dawki? Niektóre dziewczyny po zwiększeniu leków miały nawet wyniki powyżej 1000 więc Twoje nie są aż takie duże ;-) PRG w nadmiarze podobno nie ma prawa zaszkodzić.
U mnie - ponieważ jestem na cyklu sztucznym, bezowulacyjnym - nie mam naturalnego, własnego PRG więc pewnie dlatego też wyniki badań są niższa bo to co mam to tylko leki. Dlatego tak tego pilnuje ;-)

reklama
to prawda, jak mi zwiększyli to brałam w sumie 1800 jednostek luteiny - w tym podjęzykowej. To może wynik i tak był niski. Ja też podchodzę na sztucznym cyklu.
W sobotę zamierzam zrobić tylko betę. Ale nie wiem czy na wizytę u lekarza nie powinnam mieć też estradiolu i PRG. Nie wiem co zrobić, bo jeśli beta byłaby negatywna, to odstawiam wszystkie leki i pewnie do lekarza pojadę w czasie @.
Radzicie mi zrobić w sobotę komplet badań czyli beta, estradiol i PRG? Czy jakby beta była pozytywna, to później powtórzyć i zrobić dodatkowo estradiol i PRG?

Do góry