reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

eh to prawda, wzruszający odcinek. Kiedy my będziemy mogły tak się cieszyć? :zawstydzona/y: mój mąż nie chciał oglądać, mimo że tłumaczyłam że oni też dużo wycierpieli.

Anulla histeroskopie możesz zrobić w dowolnym mieście, nawet w Gdyni. Tak jak widziałam mają nieduże kolejki. Generalnie tam lekarze dobrze wykonują i jeśli jest problem to jak widać na moim przypadku, przerywają zabieg aby nie zaszkodzić. Ale mam nadzieję, że nie będzie Ci to w ogóle potrzebne bo beta będzie super wysoka :-*
Co do aplikacji lutki i problemów, masz jeszcze jakieś dolegliwości? Np. pieczenie? Bo mnie piekło i świerzbiło i okazało się że mam infekcje :baffled:
Heiza dzięki za info. Mi też dr tłumaczył jak to jest. Hegary do histero są grubsze i najczęściej sztywne stąd problem. Te przyrządy do transferu są bardzo giętkie i cieńsze, więc mimo że były problemy, to udało się wykonać transfer. Ale kto wie czy i w środku nie mam zrostów

Medalikara witaj witaj :tak: fajnie że się odzywasz. Rozumiem, że suknia już wybrana? Pochwalisz się tak w ramach złapania oddechu w tych naszych starankowych tematach? To co piszesz o profesorze M to potwierdza opinie jakie o nim czytałam. Mam jednak nadzieje że mi pomoże

Dzidzik witam! pamiętam Cię z wątku o iui. Życzę wysokiej bety :tak:
Lady_margot udanego crio życzę i trzymam kciuki &&&&&
Fasolkowa i za Twoją punkcję trzymam kciuki &&&&&&&&& kilka pięknych jajców musi się znaleźć, będzie dobrze :tak:

reklama
A ja nawet podczas programu zadałam pytanie doktorowi na tym forum TLC i mnie nawet wyświetlili w tv ! Kurcze ale jestem sławna... a tak poważniej to zapytałam czy z tym moim wynikiem są jeszcze jakieś szanse to mi odpisał ; " [FONT=Helvetica, Arial, lucida grande, tahoma, verdana, arial, sans-serif]Koniecznie proszę powtórzyć beta HCG za dwa-trzy dni. Wynik nie jest jeszcze całkowicie pewny." [/FONT]
[FONT=Helvetica, Arial, lucida grande, tahoma, verdana, arial, sans-serif]Co do programu to łezka się kręciła w oku . I powiem Wam że aż mnie w sercu ukuło jak wybierali ten wózek.... a jak się urodziły... Boże szczyt marzeń !!![/FONT]

Kotuska aaaa tak myślałam czy to przypadkiem Ty wysłałaś to pytanie :-D haha dobre miałam przeczucie. Odpowiedzi nie widziałam bo sąsiadka mnie tu sms'ami zasypuje
3 chusteczki "zapłakałam" podczas programu :-D

Infinity podziel przez 3,18 , wiec jeżeli miała 65 to wyszło ciut powyEj 20
Zgadza się, właśnie znalazłam przelicznik: 1 ng/ml = 3,18 nmol/l.
To potwierdza moją teorię że w okolicach 20 nmol zazwyczaj zwiększają leki ;-) I nie wiem jak się tu mają normy w ciąży z Wikipedii bo dla uzyskania poziomów z naszego labo w Gamecie musiałabym jak rozumiem pomnożyć przez 3,18 czyli np. w 4tc PRG powinien być w ok. 66 (21 ng) :confused: I nijak to się ma do teorii mojego doktorka że >10 nmol jest ok :-p

Kurcze widzę że znowu ominął mnie super program ehhhh.
Smerfeta nie ma za co :-).
Kasik myślę że nie każde labo wykonuje ale niektóre wysyłają po prostu do innych tak jak invicta część moich badań jest z Akademii w Gdańsku na Dębinkach.
Witam serdecznie Dzidzik.
Lady_margot i Fasolkowa kciukasy za jutrzejszy dzień :tak:

Dziewczyny, dziękuję za miłe przyjęcie. Od razu odpowiadam na pytanie: do programu podchodzę w Gamecie w Łodzi. Nie mam tego w stopce, ale dziwne, że jej nie widzicie...hmm
Też oglądałam program na TLC i też mi łzy leciały. Jednocześnie program jednak daje nadzieję, że warto walczyć:-).
Poza tym wzruszyłam się, że od razu wpisałyście mnie na swoją listę i to jeszcze z dopiskiem "wysoka beta"...ehhh...mówię Wam, wszystkie znaki na ziemii (może jeszcze na niebie nie:)) wskazują na to, że dostanę okres, wszystko wszyściutko tak samo jak zawsze przed @:( Nawet boję się, że nie dotrwam do piątku do badania bety.
Póki co pozdrawiam Was ciepło i życzę miłej nocki, do jutra, pa pa.

Infinity, Gena, bezpieczny poziom PRG to co najmniej 20 ng. Chociaż tez słyszałam że jak jest powyżej 10 to jeszcze paniki nie ma. Po in vitro zazwyczaj nie mamy własnych hormonów wiec te wyniki lekowe tez są inaczej interpretowane. A przy crio to w ogóle wynik powyżej 10 to jest cieszący. To tak zebrane info od kilku lekarzy u których byłam w całej swojej "karierze" staraczki.

reklama
Kotuska83 no właśnie tylko w jednostce ng - więc jeżeli u mnie jest nmol w laboratorium to wychodziłoby - zakładając że 10ng to minimum - że wg. moich norm to ok. 31 nmol. A mój dr. twierdzo że >10 nmol - to trzykrotna różnica :baffled:
Rozumiem że Twoje wartości PRG są w ng?
A mój PRG w takim razie jest ok. 18ng = 57nmol. To nie ma mowy żebym zmniejszyła i brała tylko tyle co zalecają :dry:

Ostatnia edycja:
Do góry