reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kiedyś pisałyście,że to forum uzależnia, hmmm ja stawiam tu pierwsze kroki a już są efekty;-). Pisząc zapomniałam o moim cieście drożdżowym pozostawionym do wyrośnięcia i prawie uciekło mi miski:szok:, ale teraz za to musze czekać aż się upiecze, a zapachy w mieszkaniu mam takie że aż mnie skręca. Piszę o tym bo mnie kuchnia bardzo odstresowuje :)

reklama
Mimozama a kto Ci tak wyciął jajnik, że go nie wyciął? :szok: na prawdę nie rozumiem. Może coś innego Ci wycieli? ;-):laugh2:
Bernadka dawaj nam tu drożdżóweczki! ;-)
Magda, Infinity myślałam o zmianie kliniki przed 3-cim podejściu bo myślałam że mają słabe labo, ale teraz wiem że nie zmienię. A tak przy okazji, ostatnio do ekipy labo dołączyła nowa embriolog która przyszła z invicty bo w invicta słabo płacą (info z prywatnych źródeł ;-) )
A co do picia, mam bardzo ekonomiczną głowę więc na drugi dzień dobrze się czuje :-D

Bernadka, to dopiero początki ;)
Ja dzisiaj nawet z rękami brudnymi od farby (malowanie w łazience) musiałam zerkają co się dzieje hihihi :)

Smerfeta, oj też bym chciała mieć taką ekonomiczną głowę :D
Też się zastanawiałam czy dobrze zrobiłam kwalifikując się w Gamecie ale czuję się tam dobrze a doktorek jest taki przemiły że wątpliwości poszły w las ;)
Ciekawe jak będzie w nowej siedzibie...?

Smerfeta a widzisz tacy mi się lekarze trafili wycieli prawy lewy niby też obkroili, baaa znaleźli Endometriozę a to wszystko przy laparotomii :szok: i tak mi na robili że mi się macica obróciła wszystko wpadło pod spód i się jajowody skręciły. W Poznaniu Laparoskopia odkręcili wycieli torbiel w jajowodzie lewym i znaleźli prawy hehehe 2,5 cm! Oczywiście nie mam Endometriozy.A co usłyszałam od lekarza który Mnie operował wcześniej? " A widzi Pani my zostawiliśmy pół jajnika i niech się Pani cieszy że nie ma Endometriozy" a wyniki ze Szpitala z oceną co też mi właściwie wycieli nagle znikły!:wściekła/y: A szkoda słów.Koszmar i tyle. Już tyle razy słyszałam że to koniec, że w pewnym sensie nauczyłam się z tym żyć, jak dowiedziałam się że mamy szansę na potomstwo kazałam Profesorowi trzy razy mi wszystko wytłumaczyć i potwierdzić tak bym była pewna że to nie jakieś głupie żarty !;-)

Ja tylko na chwilke zameldowac ze transfer crio w czwartek.wszystko na razie podobno ksiazkowo;) zdziwiona jestem ze jest luteina w dawce 100 (nie lutinus) i kosztuje grosze.juz wykupilam zapas, mam brac 3x1 i estrofem 3x1.
a dziewczyny z trojmiasta i okolic pozdrawiam szczegolnie;)

Mimozama nie do uwierzenia prawie ta Twoja historia, chociaż patrząc na realia naszych szpitali bywa różnie :baffled:
Oby teraz z górki!

smerfeta
to zazdroszczę, taka oszczędność, możesz pić rarytasy alkoholowe :-D

Właśnie zapomniałam zapytać co z tą nową siedzibą bo mówili że w kwietniu a kwiecień już mamy ;-) Ostatnio dr. W. kazał doktorom wybierać modele foteli ginekologicznych - uśmiechnęłam się jak to usłyszałam i już sobie wyobraziłam jakieś nowoczesne-kosmiczne cuda na której będziemy wjeżdżać windą :-D a tak serio to ciekawe jak będzie w nowej siedzibie :tak:

lady_margot trzymamy kciuki i również pozdrawiamy :-) A Luteina 100 jest od niedawna refundowana, wcześniej była tylko w dawce 50.

Ostatnia edycja:
Infinity też zastanawiam się nad nową siedzibą, czy będzie dużo miejsca a przede wszystkim czy będzie tam miejsce do parkowania :-D O fotel to dr powinien zapytać pacjentki hehe ;-)

Mimozama a to jaja! A tak poważnie to nie za wesoło, no jak można wycinać jajnik skoro jajnika się nie wycieło :szok: Mojej koleżance wycieli jeden jajnik ale jej to nie zaszkodziło. Już jest w drugiej ciąży

Ekonomicznej głowy nie ma co zazdrościć bo za dużo drinków to się nie wypróbuje bo zaraz odpadasz z gry :-D
Lady_margot pozdrawiamy następną Gdańszczankę :tak:

reklama
Do góry