reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kasik tez to mam. W gamecie dostałam na to prevenit intensiv bo ta mutacja powoduje niewchłanianie kwasy foliowego. Natomiast profesorek w invikcie się tym nie przejął i nawet po punkcji nie dostałam clexane. Ale chyba po transferze poproszę bo jakoś mi tak nie pasuje ze go nie biorę.

reklama
Ania M ale niespodzianka podwójne szczęście gratuluje:tak:.Brałaś jakieś tabletki hormonalne przed stymulacją ja brałam i tak myślę ,że może przez to u mnie podzieliła się na 3 tylko szkoda że w żadnym nie ma serduszka ale mocno byłam zdziwiona że tak może się stać ,że 5 dobie jeszcze się podzielą

AniaM wspaniałe wiadomości, tego nam trzeba na forum, bo ostatnio smutno się tu działo :-), teraz uważajcie na siebie kochana i odpoczywajcie. Życzę spokojnej ciąży.
GizaS i Kasik36 to w 3 bedzimy podchodzić mniej wiecej w tym samym czasie do ivf, ale fajnie :-D. Ja mniej wiecej 15-20 maja zaczynam. Nie mogę już sie doczekać ;-)

Smerfeta i Kotuska dzięki za info i pocieszenie bo trochę się przestraszyłam :zawstydzona/y: Kwas 5 biorę już 6 miesięcy ale tego prewenitu nie. Ale na razie chyba sobie to daruję bo i tak mnóstwo już tego wszystkiego łykam. Jak pójdę na wizytę po sterydzie ze świeżymi wynikami subpopulacji to może wtedy mi coś włączy.

Montana fajnie, w kupie w raźniej ;-):-)

Kasik tak jeszcze słówko o Prewenicie (jak to przeczytałam to stwierdziłam, że muszę dokupić by jednak dalej brać ;-)):
Składniki
Zalecane spożycie w ciągu dnia - 1 tabletka
% zalecanego dziennego spożycia
Witamina B6
3,0 mg
214,3
Witamina B12
500,0 mcg
20000,0
Kwas foliowy
800,0 mcg
400,0
Uzupełnienie codziennej diety w kwas foliowy, witaminę B6 i B12. Wspomagająco w celu obniżenia poziomu homocysteiny, która jest szkodliwym produktem przemiany materii i podobnie jak cholesterol zwiększa ryzyko wystąpienia miażdżycy i chorób układu sercowo-naczyniowego.

Mi jak się uda, to w maju pewnie będę miała transfer więc na maj szykuje nam się sporo emocji
;-)

Smerfeta a nie wiesz jak długo powinno się brać ten prewenit? Czy miesiąc przed stymulacją wystarczy? Na innym forum dziewczyna radziła mi zbadać poziom kwasu foliowego, wit B12 i homocysteiny i dopiero zacząć brać. Tylko nie wiem czy mogę teraz zbadać przyjmując steryd :confused:

Kasik też słyszałam że powinno się zbadać poziom homocysteiny. Mój lekarz (i w sumie ja) dowiedział się o tym wyniku tuż przed samą stymulacją i wtedy przepisał mi leki, ale nie zapytałam do kiedy mam brać leki. Teraz przestałam brać bo chciałam dać odpocząć żołądkowi ale na ostatniej wizycie miałam zapytać o te leki, jednak zapomniałam bo ta histeroskopia zbiła mnie z tropu

AniaM
Ale wiesci!podwojne gratki!

A ja już w trakcie @
Zapisałam się na 8.04 do kliniki żeby obadać sytuację czy jest owu i czy szykujemy się do crio

A my byliśmy wczoraj u znajomych na imprezie urodzinowej. Kręgle piwko tańce
Trochę się odstresowalismy . . . A dziś cierpielismy :p

Kiedy wraca Wanesska
Pewnie jakoś na 7 dni pojechali, czekam na wiesci od niej . . .

MARZEC:

31.03.2014 danii wizyta omówienie dalszego planu działania
31.03.2014 Tajger wizyta kwalifikacyjna
31.03.2014 basia-krk wysoka beta

po powrocie z wakacji Wanesska wysoka beta :D

KWIECIEŃ:

01.04.2014 hania39 beta + wizyta
02.04.2014 agulla podglądanko
02.04.2014 Kotuska transfer
04.04.2014 Infinity wysoka beta
04.04.2014 enni wysoka beta
05.04.2014 lady_margot wizyta podglądanko
07.04.2014 AniaM wizyta zapoznawcza z nowym dr
08.04.2014 Genna ostatnia wizyta u immunologa
08.04.2014 anuszka wizyta przed crio
09.04.2014 Genna - gonapeptyl
09.04.2014 ema wizyta serduszkowa
10.04.2014 lady_margot crio transfer
14.04.2014 Heiza wizyta u immunologa
14.04.2014 smerfeta histeroskopia
16~18.04.2014 Magda_7891 wizyta - zaczynamy
24.04.2014 Genna - start stymulacji
25.04.2014 montana8 wizyta kontrolna

MAJ:

05.05.2014 ? - Genna punkcja
10.05.2014 ? - Genna transfer

Ostatnia edycja:
reklama
Basia - przykro mi, trzymaj się.
AniaM - gratulacje bliźniaków:) Dbajcie o siebie i życzę spokojnej ciąży:)

Dziewczyny, a ja mam w czwartek - 3.04 transfer. Co prawda estradiol mam za niski, ale śluzówka jest już na tyle gruba, że nie ma na co czekać. Także o 13.15 w czwartek będę wracać z kliniki z kropkiem:-)

Do góry