reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
AniaM przy takiej becie w 10 dpt to w sumie można było się tego spodziewać. Super. pewnie zaskoczenie mega. Teraz dbaj o siebie i 2 kropeczki :-)

Biedna Fasun, czemu to takie niesprawiedliwe jest ??? brak mi słów......

Cześć dziewczyny:sorry2:

Pomału przygotowuję się psychicznie do ostatniego ivf, około 2 tyg okres i zaczynam brać tabletki anty, pod koniec kontrola w klinice, zapewne będę musiała zrobić znowu wirusologię, bo mam z lipca ubiegłego roku, ale pytałam już na Naszym Bocianie na wątku MZ o to czy będą płatne badania i dostałam jednoznaczną odpowiedź że to pokrywa MZ, choć za pierwszym razem klinika wyłudziła ode mnie za te badania to na drugi dzień po kontroli paragonu zadzwoniłam do kliniki i wymogłam zwrot, ale wiem że większość z dziewczyn popłaciła a o zwrot się nie upomniała.

Ania M gratuluję podwójnie, miałaś podanego wzorowego blastusia, nie wiem czy jest jakiś jeszcze lepiej sklasyfikowany, spokojne ciąży i uważaj na siebie podwójnie:tak:

MARZEC:

31.03.2014 danii wizyta omówienie dalszego planu działania
31.03.2014 Tajger wizyta kwalifikacyjna
31.03.2014 basia-krk wysoka beta

po powrocie z wakacji Wanesska wysoka beta :D

KWIECIEŃ:

01.04.2014 hania39 beta + wizyta
02.04.2014 agulla podglądanko
02.04.2014 Kotuska transfer
04.04.2014 Infinity wysoka beta
04.04.2014 enni wysoka beta
05.04.2014 lady_margot wizyta podglądanko
07.04.2014 AniaM wizyta zapoznawcza z nowym dr
08.04.2014 Genna ostatnia wizyta u immunologa
09.04.2014 Genna - gonapeptyl
09.04.2014 ema wizyta serduszkowa
10.04.2014 lady_margot crio transfer
14.04.2014 Heiza wizyta u immunologa
14.04.2014 smerfeta histeroskopia
16~18.04.2014 Magda_7891 wizyta - zaczynamy
24.04.2014 Genna - start stymulacji
25.04.2014 montana8 wizyta kontrolna

MAJ:

05.05.2014 ? - Genna punkcja
10.05.2014 ? - Genna transfer

Ostatnia edycja:
AniaM81 gratuluję Ci z całego serca :tak: to musiała być niespodzianka, podobno przy 5-dniowych zarodkach nie zdarza się zbyt często dalszy podział - super :happy::happy::happy:

Ostatnia edycja:
AniaM wow 2 serduszka, gratki kochana :tak::-):tak: Jesteś kolejnym przykładem, że nawet 5-dniowy zarodek może się jeszcze podzielić :-)

Gizas fajnie, że się odezwałaś :-) Możliwe, że będziemy podchodziły w podobnym czasie :tak: Ja dzisiaj powinnam dostać @ i zaczynam drugi cykl przerwy, kolejna @ około 24 kwietnia czyli trzeci cykl przerwy i od około 21 maja stymulacja. Taki plan a jak go życie zweryfikuje - zobaczymy ;-):-D

reklama
Dziewczyny weszłam przypadkowo na invicta on line a tam jest już od piątku mój wynik mutacji :szok: Miało to trwać 2 tygodnie a już po 5 dniach był. No i tak, w jednym genie coś mi wyszło ale nie kumam o co chodzi, może Wy wiecie?
Detekcja mutacji C677T w genie MTHFR​
heterozygota CT - _Interpretacja:
Stwierdzono genotyp heterozygotyczny C/T w genie kodującym enzym reduktazę metylenotetrahydrofolianu(MTHFR). Obecność genotypu C/T wpływa w niewielkim stopniu na obniżenie aktywności tego enzymuprowadząc do nieznacznego wzrostu stężenia całkowitej homocysteiny w osoczu. Hiperhomocysteinemiazwiązana jest między innymi z chorobą niedokrwienną serca, miażdżycą, chorobami tętnic obwodowych, udaremi zakrzepicami żylnymi. W populacji polskiej stwierdza się występowanie około 40% pacjentów
heterozygotycznych C/T.

Wyników M jeszcze nie ma.

Do góry