reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Oddzwonił mój doktorek w sprawie wyników i mówi, że mimo, że wyniki w normie to jednak przy ivf przyjmuje się, że %komórek NK powinin być do 15 a ja mam 21 :-( Muszę sobie załatwić receptę na Pabi-dexamethason 0,5 mg i brać przez miesiąc po 1 tabletce rano. Jutro spróbuję iść do stacjonarnego gina, może mi wypisze, jak się nie uda mam dzwonić do doktorka. Po miesiącu mam powtórzyć badania.

reklama
Hej dziewczynki,

trzymam za wszystkie kciuki :-)

nie pisałam bo przespałam cały weekend. Wczoraj w pracy do 20, dziś też jestem padnięta. W niedzielę zrobiłam test i wyszła słabiutka kreseczka, może dziś powtórzę. Na piątek zapisałam się na 1 usg, oby mnie to uspokoiło. Dziś ciągnie mnie dół brzucha i strasznie bolą plecy, tak że ledwo wysiedziałam w pracy. Mam nadzieję, że to są dobre znaki. Ale jeszcze jestem pełna obaw i każdy ból brzucha doprowadza mnie do paniki ...Przepraszam, jeśli kogoś urażę, ale mam nadzieję, że zrozumiecie mnie - po prostu nie mogę uwierzyć że mogłoby mi się udać ...

haniu to będziemy się obie stresować...też mam w piątek 1 usg i liczę że obie zobaczymy uspokajający obraz na monitorze:) u mnie będzie 20 dpt, a u ciebie?

mnie też brzuch pobolewa od czasu do czasu, tak jakoś kłująco... mam nadzieję że się macica rozciąga:)

Ostatnia edycja:
haniu to będziemy się obie stresować...też mam w piątek 1 usg i liczę że obie zobaczymy uspokajający obraz na monitorze:) u mnie będzie 20 dpt, a u ciebie?

U mnie też będzie 20dpt :-) Twoja beta jest szalona :-) moja nieco mniej i dlatego martwię się - ja miałam podane 2 dniowe maleństwa. U Ciebie z tego co widzę blastusie.

Hania już sobie zapisałam Twoją betę. Nie martw się jej wielkością, po pierwsze miałaś 2-dniowe zarodki a po drugie ważny jest przyrost a nie wielkość. Ja bym dla spokoju ducha powtórzyła jeszcze przed piątkiem :-)

Hania już sobie zapisałam Twoją betę. Nie martw się jej wielkością, po pierwsze miałaś 2-dniowe zarodki a po drugie ważny jest przyrost a nie wielkość. Ja bym dla spokoju ducha powtórzyła jeszcze przed piątkiem :-)

No zobaczę, może to głupie, ale ten stres przy odbieraniu wyniku mnie wykańcza. Chyba wolę powtórzyć test w domu. Wiem, że może to nic nie dać, ale przynajmniej zrobię go w zaciszu swojej łazienki :-) Ze względu na refundację i tak muszę iść do lekarza, ale idę do miejscowego. Jazda do Łodzi teraz jest niemożliwa czyli i tak i tak muszę zdać im relację, więc wizyta u lekarza jest konieczna.

reklama
Do góry