reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

genna dostałam namiary do dr Sztenca z Szubina Kontakt
prowadził ciaze 2 moim koleżankom i bardzo sa z niego zadowolone

AniaM ja też jestem pod opieką dra Sztenca od kilku dobrych lat i jestem naprawdę zadowolona. To dobry, kompetentny lekarz i ma dużą wiedzę w swojej dziedzinie. To dzięki niemu dziś jestem w 19 tyg. ciąży (po 5 latach bezskutecznej tułaczki po innych lekarzach). Co prawda nie zostało nam nic innego jak tylko ivf, ale to właśnie dr Sztenc postawił trafną diagnozę, inni tylko mydlili nam oczy i wyciągali kasę na monitorowanie cykli itp. Także będziesz pod dobrą opieką. I tak jak napisałaś, dr pracuje również w szpitalu MSWiA w Bydgoszczy, dlatego właśnie tam zamierzam rodzić. Ty też?

Dziewczyny, wielkie GRATULACJE dla wszystkich tych, którym się udało, niech betki ładnie przyrastają, pozostałym współczuję i trzymam kciuki za kolejne podejścia. Oby były owocne :-)

Infinity kochana do Ciebie mam szczególny sentyment, bo w pewnym momencie szłyśmy "łeb w łeb" i zapadłaś mi jakoś szczególnie w pamięć ;-) Trzymam kciuki :-)

reklama
AniaM a masz jakieś doświadczenia związane z porodówką w MSWiA? tzn. jakieś koleżanki może tam rodziły? Ja nie mam żadnych. Ja leżałam tam na ginekologi przez 3 dni jak miałam robioną laparoskopię (robił mi dr Sztenc) i powiem szczerze podobało mi się, tzn. szpital czysty, zadbany, oddział mały, kameralny, cisza i spokój (w nocy słychać było tylko płacz noworodków :) ) Sale dwuosobowe z łazienką. Super. Pielęgniarki... zależy jak się trafi, jedna była bardzo wredna, ale na szczęście tylko raz miałam przyjemność ją spotkać. A ostatnio gdzieś wyczytałam, że na ginekologii oddali do użytku 8 nowych, jednoosobowych sal właśnie dla kobiet po porodzie. Czysty luksus po prostu ;-)
A myślałaś może o szkole rodzenia przy tym szpitalu? Akademia z Brzuszkiem - Szkoła rodzenia w Bydgoszczy - Przygotowanie do porodu - Szkoła dla Rodziców - Kursy przygotowujące do porodu Ceny kosmiczne ale ogólnie program chyba ok, w każdym bądź razie ja mam zamiar zapisać się w kwietniu/maju (o dziwo mąż mnie naciska hihi), bo chciałabym poznać szpital i położne.

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny
U mnie niestety nie udało się :-(.
Miesiąc temu chciałam zrezygnować z trzeciej próby ale teraz przez to że była beta postanowiłam że podejdę trzeci raz ale za jakiś czas.
Musimy wierzyć i walczyć dziewczyny !!!.

Będę jak zawsze podczytywać Was bo bez tego nie da się już żyć :-).

pzdr.Zzoska

przykro mi bardzo, niestety wiem co czujesz. dobrze ze masz plan! trzeba miec nadzieję :* trzymam za Ciebie kciuki :*

dziewczyny ja jak zwykle z pytaniem....
Wczoraj miałam transfer (podano mi 2 dniowy zarodek) i od chwili transferu boli mnie brzuch:( nie mogę wstawać, chodzic, nawet jak siusiam to mnie boli:( ani nie mogę się wyprostować. Nie bola mnie jajniku tylko centralnie środek brzucha. Kurcze martwię się że coś jest nie tak.... Czy któraś dziewczyna miała takie objawy po transwerze?:(

ema super przyrost, gratuluję :tak:
hania39 gratulacje :tak:
Zzoska przykro mi, trzymaj się :-(
genna crio mam na 14.40, a Ty na którą masz wizytę?
agnella dziękuję kochana :sorry: trzymaj kciuki za mnie we wtorek - mam nadzieję że mój blastuś 'dwójeczka' dla mnie będzie równie szczęśliwy jak Twój dla Ciebie :-)

enni a jaki miałaś estradiol? bo ja tak się czułam po punkcji w związku z przekraczającym 6000 jednostek estradiolem i lekką hiperstymulacją ...

infinity mój estradiol wynosił 3600 czyli o połowe mniej:) chociaż przy transwerze lekarz powiedział że mam lekka hiperstymulacje :szok: nic z tego nie kumam ale ufam mu:)

agnella Jestem też na n.bocianie i tam sa 2 dziewczyny króre poleciły mi tego doktora i już w mswia rodziły
sa zadowolone, ale oby dwie miały cc.
Nie mówmy może tak o tym, bo dziewczynom bedzie przykro :sorry:
jak chcesz to zapraszam na bociana ;) watek zrobił sie typowo ciążowy ;)

reklama
W sumie AniaM, chyba masz rację, nie pomyślałam o tym, że dziewczynom może być przykro. Sorki Dziewczynki :zawstydzona/y: Ja nawet kiedyś założyłam sobie konto na bocianie, ale muszę odświeżyć temat bo dawno tam nie wchodziłam i jestem zielona. A jakby coś gdzie Cię tam szukać?

Do góry