reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

genna dostałam namiary do dr Sztenca z Szubina Kontakt
prowadził ciaze 2 moim koleżankom i bardzo sa z niego zadowolone

AniaM ja też jestem pod opieką dra Sztenca od kilku dobrych lat i jestem naprawdę zadowolona. To dobry, kompetentny lekarz i ma dużą wiedzę w swojej dziedzinie. To dzięki niemu dziś jestem w 19 tyg. ciąży (po 5 latach bezskutecznej tułaczki po innych lekarzach). Co prawda nie zostało nam nic innego jak tylko ivf, ale to właśnie dr Sztenc postawił trafną diagnozę, inni tylko mydlili nam oczy i wyciągali kasę na monitorowanie cykli itp. Także będziesz pod dobrą opieką. I tak jak napisałaś, dr pracuje również w szpitalu MSWiA w Bydgoszczy, dlatego właśnie tam zamierzam rodzić. Ty też?

Dziewczyny, wielkie GRATULACJE dla wszystkich tych, którym się udało, niech betki ładnie przyrastają, pozostałym współczuję i trzymam kciuki za kolejne podejścia. Oby były owocne :-)

Infinity kochana do Ciebie mam szczególny sentyment, bo w pewnym momencie szłyśmy "łeb w łeb" i zapadłaś mi jakoś szczególnie w pamięć ;-) Trzymam kciuki :-)

reklama
AniaM a masz jakieś doświadczenia związane z porodówką w MSWiA? tzn. jakieś koleżanki może tam rodziły? Ja nie mam żadnych. Ja leżałam tam na ginekologi przez 3 dni jak miałam robioną laparoskopię (robił mi dr Sztenc) i powiem szczerze podobało mi się, tzn. szpital czysty, zadbany, oddział mały, kameralny, cisza i spokój (w nocy słychać było tylko płacz noworodków :) ) Sale dwuosobowe z łazienką. Super. Pielęgniarki... zależy jak się trafi, jedna była bardzo wredna, ale na szczęście tylko raz miałam przyjemność ją spotkać. A ostatnio gdzieś wyczytałam, że na ginekologii oddali do użytku 8 nowych, jednoosobowych sal właśnie dla kobiet po porodzie. Czysty luksus po prostu ;-)
A myślałaś może o szkole rodzenia przy tym szpitalu? Akademia z Brzuszkiem - Szkoła rodzenia w Bydgoszczy - Przygotowanie do porodu - Szkoła dla Rodziców - Kursy przygotowujące do porodu Ceny kosmiczne ale ogólnie program chyba ok, w każdym bądź razie ja mam zamiar zapisać się w kwietniu/maju (o dziwo mąż mnie naciska hihi), bo chciałabym poznać szpital i położne.

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny
U mnie niestety nie udało się :-(.
Miesiąc temu chciałam zrezygnować z trzeciej próby ale teraz przez to że była beta postanowiłam że podejdę trzeci raz ale za jakiś czas.
Musimy wierzyć i walczyć dziewczyny !!!.

Będę jak zawsze podczytywać Was bo bez tego nie da się już żyć :-).

pzdr.Zzoska

przykro mi bardzo, niestety wiem co czujesz. dobrze ze masz plan! trzeba miec nadzieję :* trzymam za Ciebie kciuki :*

dziewczyny ja jak zwykle z pytaniem....
Wczoraj miałam transfer (podano mi 2 dniowy zarodek) i od chwili transferu boli mnie brzuch:( nie mogę wstawać, chodzic, nawet jak siusiam to mnie boli:( ani nie mogę się wyprostować. Nie bola mnie jajniku tylko centralnie środek brzucha. Kurcze martwię się że coś jest nie tak.... Czy któraś dziewczyna miała takie objawy po transwerze?:(

ema super przyrost, gratuluję :tak:
hania39 gratulacje :tak:
Zzoska przykro mi, trzymaj się :-(
genna crio mam na 14.40, a Ty na którą masz wizytę?
agnella dziękuję kochana :sorry: trzymaj kciuki za mnie we wtorek - mam nadzieję że mój blastuś 'dwójeczka' dla mnie będzie równie szczęśliwy jak Twój dla Ciebie :-)

enni a jaki miałaś estradiol? bo ja tak się czułam po punkcji w związku z przekraczającym 6000 jednostek estradiolem i lekką hiperstymulacją ...

infinity mój estradiol wynosił 3600 czyli o połowe mniej:) chociaż przy transwerze lekarz powiedział że mam lekka hiperstymulacje :szok: nic z tego nie kumam ale ufam mu:)

agnella Jestem też na n.bocianie i tam sa 2 dziewczyny króre poleciły mi tego doktora i już w mswia rodziły
sa zadowolone, ale oby dwie miały cc.
Nie mówmy może tak o tym, bo dziewczynom bedzie przykro :sorry:
jak chcesz to zapraszam na bociana ;) watek zrobił sie typowo ciążowy ;)

reklama
W sumie AniaM, chyba masz rację, nie pomyślałam o tym, że dziewczynom może być przykro. Sorki Dziewczynki :zawstydzona/y: Ja nawet kiedyś założyłam sobie konto na bocianie, ale muszę odświeżyć temat bo dawno tam nie wchodziłam i jestem zielona. A jakby coś gdzie Cię tam szukać?

Do góry