Pierwsze 🥰
Fanka BB :)
Nie.A miałaś jakąs obstawę immunologiczną typu właśnie encorton na ten atak zarodka? Kiry robiłaś?
Ja jestem ciekawa tych cross matchów, pewnie allo zrobimy po transferze. Nam póki co wyszły kiry aa i P. powiedział, że jak będzie mało zarodków to żeby podskórnie accofil brać a jak więcej niż 2 zarodki to można spróbować pierwszą probe bez ale ja bede cisnac na accofil od razuTylko zastanawiam sie czemu akurat podskórnie a nie wlew bo chyba wiekszosc dziewczyn dostaje wlew
Do transferów nie miałam żadnych leków immunologicznych.
A bo było to tak że wykonaliśmy w Katowicach te badania darmowe i chciałam je skonsultować z immunologiem (wyszedły nam prawidłowe kariotypy ale kir obojgu AA I hlac C1C2 u obojga nas). Immunolog na wizycie analizował i kazał nam dorobić to badanie allo mlr i wtedy przepisze leki .Wtedy jeszcze mu mówiłam że startujemy z ivf to mówił że jakbyśmy czasem mieli 1 zarodek to wtedy przepisze odrazu te leki .
To wykonaliśmy te allo (tak jak pisałam wcześniej wyszło 0%) poszłam z wynikiem a on że jeszcze żebym dorobiła te cytokiny i wtedy przepisze leki do transferu. I teraz czekam na konsultacje. I mam nadzieję że wkoncu coś przepisze bo ewidentnie jest problem z implantacją.
A ogólnie jestem trochę wkurzona na niego bo mam wrażenie że mnie tak odciąga z tym wszystkim I dorzuca co wizytę kolejne badanie a innym na podstawie samego kiru zlecają leki