reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Ja czekam na jeszcze jeden wynik, tak naprawdę nie wiem jak długo jeszcze w recepcji powiedzieli mi że trzy tygodnie ale słyszałam że bywa dłużej. Jak tylko dostanę wynik pojadę do profesora bo to ciągłe czekanie mnie rozbraja, myślę że już mi coś będzie mógł powiedzieć.

reklama
( podobno lekarz na usg nie jest w stanie stwierdzić na 100 % ze to antralny -tak mi prof. powiedział)
Kotuska mój lekarz też mi tak mówił. I wychodzi mi na to, że podczas monitoringu cyklu lekarz na usg może widzieć że jest owu a tak na prawdę może tam nie być komórki :sorry2: więc co z tego że owu jak ciąży i tak z tego nie będzie :zawstydzona/y:

AniuM jak się czujesz? jeździsz jeszcze do Gamety czy masz gdzieś bliżej gina, który teraz zaopiekuje się Tobą?
Kasik wydaje mi się, że stymulacje nie zmniejszają AMH (tak czytałam na novum + mój lekarz tak mówił bo stymuluje się tylko te komórki, które już naturalnie na początku cyklu powstały). Wydaje mi się, że AMH tak drastycznie spada po prostu po 35 roku życia :sorry2:
Ema gratuluje :-)

Heiza wiem, że czas się dłuży ale chyba też chcesz odczekać 3 cykle przed kolejną stymulacją?

Smerfeta ja czytałam i też mówił mi to doktorek, że przy stymulacji AMH spada szybciej więc nie wiem kto ma rację. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że po 35 roku życia spada AMH i to jest nieodwracalne niestety :-( Myślę, że skoro normalnie mam 1-2 pęcherzyki a podczas stymulacji 6 to tak jakbym wykorzystała więcej w tym cyklu niż powinnam a one się przecież kiedyś skończą :baffled:A co do pęcherzyków antralnych to równie dobrze może to być torbiel albo pusty pęcherzyk, dopiero po pobraniu wiadomo ile jest komórek.

Kasik chciałam odczekać pełna dwa i zacząć stymulacje trzecim cyklem ale nie wiem jak to będzie czy nie zlecą mi dodatkowych badań czy nie wdrożą mi jakiś leków , w subpopulacjach wyszedł mi wynik komórek NK nieprawidłowy i limfocytów B więc nie wiem czy nie będę musiała zacząć się leczyć. Nie wiem czy zmieszczę się w czasie i chociaż teraz dostałam @ zaraz praktycznie po odstawieniu leków tak po poprzednim podejściu drugą @ dostałam po 7 tygodniach . Zobaczymy jak to się potoczy

Heiza mój doktorek też dopatruje się przyczyny braku implantacji w nk, mówi, że jak wydzie coś nie tak to mam brać leki ale nie pamiętam dokładnie ile, chyba 2 tygodnie.

Lecę się przebrać na aerobic :tak: Wpadnę do Was wieczorem :-)

Ostatnia edycja:
Smerfeta ja zawsze myślałam że w danym cyklu powstaje tylko jedna komórka a stymulacja służy temu żeby było ich więcej .
Jedna dorasta i z jednej na ogół jest komórka ale tak w 1 dc jak byłam na monitoringu to tych malutkich komóreczek miałam więcej, razem ok 8. Dlatego stymulujemy się, by te wszystkie komórki dorosły

Kasik ja bym raczej powiedziała że to punkcja osłabia nam AMH bo to w końcu jakieś dziabanie jajników... znaczy tak mi się wydaje

Kotuska wtedy byłam na długim protokole i to miał być obraz całkowitego wyciszenia jajników a tu pęcherzyki:dry: więc trzeba było dłużej wyciszać. Ja mam AMH w wys 2 ale stymuluje się bardzo słabo ze względu na przebyte zabiegi. Teraz w drugim dc miałam 7 pęcholi i w sumie też tyle wystymulowało się. Kumulusów było jednak tylko 4. Zapłodniło się w sumie 3

reklama
Do góry