reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

dziękuję dziewczynki za ciepłe słowa, martwi mnie trochę ta cukrzyca w ciąży, nie znajduję się w grupie ryzyka wystąpienia cukrzycy, więc jest to dla mnie szok :szok:, w rodzinie nikt nie choruje, jestem szczupła, od początku ciąży przybrałam na wadze zaledwie 2,3kg, w pierwszej ciąży cukrzyca nie wystąpiła, a teraz cukrzyca ..... wszystkie możliwe kłody pod nogami zaliczam, najbardziej martwię się o maleństwo żeby urodziło się zdrowe, bo czytałam że po cukrzycy różnie to bywa....
Basia k-rk myślę, że to może być dobry znak ja na początku ciąży miałam niemal noc w noc orgazmy senne, a nawet po dwa jednej nocy :zawstydzona/y:, dodam że nigdy wcześniej czegoś takiego nie doświadczałam widocznie to wpływ hormonów ciążowych, więc weź to za dobry prognostyk ;-)

reklama
dziękuję dziewczynki za ciepłe słowa, martwi mnie trochę ta cukrzyca w ciąży, nie znajduję się w grupie ryzyka wystąpienia cukrzycy, więc jest to dla mnie szok :szok:, w rodzinie nikt nie choruje, jestem szczupła, od początku ciąży przybrałam na wadze zaledwie 2,3kg, w pierwszej ciąży cukrzyca nie wystąpiła, a teraz cukrzyca ..... wszystkie możliwe kłody pod nogami zaliczam, najbardziej martwię się o maleństwo żeby urodziło się zdrowe, bo czytałam że po cukrzycy różnie to bywa....
Basia k-rk myślę, że to może być dobry znak ja na początku ciąży miałam niemal noc w noc orgazmy senne, a nawet po dwa jednej nocy :zawstydzona/y:, dodam że nigdy wcześniej czegoś takiego nie doświadczałam widocznie to wpływ hormonów ciążowych, więc weź to za dobry prognostyk ;-)

no ja tez przed ivf nie mialam. przy poprzednim podejsciu mialam 1 raz, teraz w noc po transferze no i w nastepna noc. nie powiem, przyjemne, ale sie boje troszke.. a co do cukrzycy wspolczuje - ja na 99% bede miec, wiec wiem co czujesz. strach o dzidzie jest, dobrze ze insuliny nie musisz miec. (czy musisz? moze nie doczytalam)

Basia k-rk wizytę u gina mam dopiero w poniedziałek więc dopiero się okaże, z tego co wyczytałam to najczęściej wystarczy sama dieta i kontrola po jedzeniu glukometrem, chyba, że mimo to cukry szaleją wtedy pozostaje insulina, jednak mój przypadek jest nieco bardziej skomplikowany, bo miałam mieć podawane sterydy na szybszy rozwój płuc maleństwa w razie przedwczesnego porodu, ale wyczytałam że po sterydach cukry idą strasznie w górę więc bez insuliny może się nie obyć, chyba że lekarz zrezygnuje ze sterydów ze względu na cukrzycę....

kochana do insuliny daleko!
ja mam podwyzszony cukier i jem jedynie tabletki :) do insuliny mi daleko :)
wiec sie nie martw na zapas :*

Basia k-rk cukrzycy ciężarnych nie leczy się tabletkami, ponieważ stwierdzono, że doustne leki przeciwcukrzycowe szkodzą ciąży, więc pozostaje dieta,a jeśli ona nie przyniesie oczekiwanych skutków to insulina, ale czego się nie robi dla maleństwa, tylko obawiam się, że z wysokim cukrem mogłam się borykać od dłuższego czasu nie mając nawet świadomości, że tak jest i że mogłam przez to zaszkodzić Natankowi, bo szczerze mówiąc nie żałowałam sobie na co miałam ochotę to jadłam :zawstydzona/y:

Cześć dziewczyny! Ale tu dzisiaj spokojnie - nikt nie testuje ;-)
U mnie po wczorajszej wizycie wszystko OK więc transfer w najbliższy wtorek :-)

Mam nadzieję że jak to mówią ostatni będą pierwszymi i mój ostatni blastuś leniuszek zostanie ze mną bo wizja nowej procedury na razie mnie przerasta pod każdym względem, również finansowym ...
Nie będę ściemniać że wierzę że się uda bo po tych trzech próbach wizja pozytywnej bety wydaje mi czymś abstrakcyjnym :baffled: Cóż, zobaczymy.

21.03.2014 ZZOSKA wysoka beta
24.03.2014 Kotuska wizyt, podglądanko
25.03.2014 _Infinity_ crio :)
26.03.2014 Tajger histeroskopia
26.03.2014 KasiaMakaronik wizyta
26.03.2014 Anulla wizyta przed crio
26.03.2014 lady_margot wizyta przed crio
27.03.2014 anuszka wysoka beta
27.03.2014 Wanesska wysoka beta
28.03.2014 ema51 wizyta
29.03.2014 AniaM wizyta serduszkowa
31.03.2014 danii wizyta omówienie dalszego planu działania
31.03.2014 Tajger wizyta kwalifikacyjna
31.03.2014 basia-krk wysoka beta

KWIECIEŃ:

14.04.2014 smerfeta wizyta przed crio
16~18.04.2014 Magda_7891 wizyta - zaczynamy
25.04.2014 montana8 wizyta kontrolna

Ostatnia edycja:
reklama
Infinity, Ty już 4 transfer ! Ja pamiętam jak Ci kibicowałam przy 1-szym. Ty miałaś takie piękne te zarodki.I byłam pewna ze Ci się uda za 1 razem. A tu już 4 i ostatnie podejście.! Teraz już będzie dobrze. Ja tez podchodzę i to będzie mój 4 w sumie transfer. Mozę zmienimy powiedzonko : : do CZTERECH razy sztuka " ??? ;-)

Do góry