reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Nic nie zostało 😞 było 6 dojrzałych komórek, tylko 2 się zapłodniły. Rozwijały się ładnie, zaczęły się rozwijać blastocysty i klapa. Zatrzymały się na etapie wczesnej blastocysty. Nie wiem co mam robić dalej...
O matko, ja byłam przekonana, że macie jeszcze coś... 😭 Strasznie mi przykro. Strasznie... Ja się boje, że podzielę Twój los. I mam duże przeczucie, że może tak być.
Ochloń teraz na spokojnie i zrób dla siebie coś dobrego. Mocno przytulam :(

Embriolog mówiła że przyczyną może być zarówno komórka jak i plemnik. Nie zrobili selekcji plemników bo było ich za mało (wymagane do Zymot to 8 milionów/ml). A było ich mało bo tylko 1,5 dnia abstynencji - zasugerowałam się badaniami że im krócej tym lepsza jakość...to był błąd. Nie wiem, na razie umówiłam badanie fragmentacji nasienia. Nie wiem co jeszcze można zbadać.

O matko, ja byłam przekonana, że macie jeszcze coś... 😭 Strasznie mi przykro. Strasznie... Ja się boje, że podzielę Twój los. I mam duże przeczucie, że może tak być.
Ochloń teraz na spokojnie i zrób dla siebie coś dobrego. Mocno przytulam :(
Już trochę ochłonęłam. Od razu po rozmowie z embriolog się poryczałam i stwierdziłam że to pierdo*** i że to nie ma sensu. A teraz myślę co zrobić...
Tobie się udało wcześniej wychodować zarodek, mi nie więc się nie porównój bo u nas musi być coś schrzanione na maxa.

znam to, najgorsze to siedzieć w miejscu i gdy nic się nie dzieje. Ja w tym roku miałam już 2 transfery i czekam na 3 a to czekanie trwa w nieskończoność. Dobrze że mi teraz już nie robią cyklów pauzy bo czekanie na mój okres to wieczność zanim mi wywołają.
A dobrze widzę po zdjęciu, że jedno już masz i walczysz o drugie dziecko? Też miałam ten problem z okresem choć przyznam że pól roku ponad brania metforminy i ostatnio mialam nawet niestymulowaną owulację i własny okres ^^ choć ciąży oczywiście brak

Embriolog mówiła że przyczyną może być zarówno komórka jak i plemnik. Nie zrobili selekcji plemników bo było ich za mało (wymagane do Zymot to 8 milionów/ml). A było ich mało bo tylko 1,5 dnia abstynencji - zasugerowałam się badaniami że im krócej tym lepsza jakość...to był błąd. Nie wiem, na razie umówiłam badanie fragmentacji nasienia. Nie wiem co jeszcze można zbadać.
Wiesz czy za Zymot można zapłacić dodatkowo w programie? Ja jestem załamana u nas 1% morfo, 21% defragmentacji jeszcze mąż miał wycinany nowotwór jądra i operacje a doktor mi mówi, że on wskazań do specjalnej selekcji plemników nie widzi nawet jeśli bysmy chcieli dopłacać. Totalnie tego nie czuje i sie z nim nie zgadzam 🙄. A decyzje o tym jakim sposobem jest selekcja plemnika podejmuje lekarz czy embriolog?

Wiesz czy za Zymot można zapłacić dodatkowo w programie? Ja jestem załamana u nas 1% morfo, 21% defragmentacji jeszcze mąż miał wycinany nowotwór jądra i operacje a doktor mi mówi, że on wskazań do specjalnej selekcji plemników nie widzi nawet jeśli bysmy chcieli dopłacać. Totalnie tego nie czuje i sie z nim nie zgadzam 🙄. A decyzje o tym jakim sposobem jest selekcja plemnika podejmuje lekarz czy embriolog?
Nie do mnie ale odpowiem, że u nas decyzję o Zymot podejmował lekarz i było to objęte refundacją

reklama
Do góry