reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Ej, jestem prawie przekonana, że miałam imsi w ramach refundacji.
Z tego co wiem to nie ma. Tutaj wklejam jakie procedury są finansowane.

W uzasadnionych przypadkach medycznych finansowane będą również:
  • aktywacja oocytów,
  • dojrzewanie oocytów (IVM–invitromaturation,
  • aktywacja plemników (podłoże z inhibitorem cMP,
  • zapłodnienie metodą HBA – PICSI,
  • selekcja plemników metodą mikroprzepływów u wybranych pacjentów,
  • podłoże do transferu zarodków z hialuronianem.

A dobrze widzę po zdjęciu, że jedno już masz i walczysz o drugie dziecko? Też miałam ten problem z okresem choć przyznam że pól roku ponad brania metforminy i ostatnio mialam nawet niestymulowaną owulację i własny okres ^^ choć ciąży oczywiście brak
tak pierwszy crio 5 lat temu udany - wystarany 5 latami ciągłej stymulacji owulacji i 6 inseminacji w końcu się udało po in vitro zajść a ciążę. Teraz jest ciężej, starsza o 5 lat więc nie idzie tak łatwo.

O matko, ja byłam przekonana, że macie jeszcze coś... 😭 Strasznie mi przykro. Strasznie... Ja się boje, że podzielę Twój los. I mam duże przeczucie, że może tak być.
Ochloń teraz na spokojnie i zrób dla siebie coś dobrego. Mocno przytulam :(
Przepraszam, że tak z buta wpadam z pytaniem, ale kiedy będziesz wiedziała jak to wygląda u Ciebie? Bo dalej ambitnie Ciebie podglądam i trzymam kciuki.

tak pierwszy crio 5 lat temu udany - wystarany 5 latami ciągłej stymulacji owulacji i 6 inseminacji w końcu się udało po in vitro zajść a ciążę. Teraz jest ciężej, starsza o 5 lat więc nie idzie tak łatwo.
To super, gratulacje. Podziwiam, że decydujesz się na te droge jeszcze raz. Trzymam kciuki, żeby i tym razem się udało <3 my walczymy o pierwsze dzieciątko. Też mam nadzieje, że w końcu będzie nam dane zostać rodzicami chociaż tych momentów gdzie człowiek chce sie poddać jest dużooo.

Hej
Dziewczyny, u mnie po punkcji, po raz kolejny wybudziłam się 😆zawsze mam stracha.
8 cumulusow, jutro zadzwonią i powiedza ile jest dojrzałych i ile się zaplodnilo.
Ahh myślałam, że jednak więcej uda się pobrać:( no ale cieszę się i z tego, wynik podobny do poprzednich dwóch.

Antybiotyku nie dostałam🙄oszołomiona po narkozie nawet zapomniałam o to zapytać.
Trzymam kciuki!!

reklama
Hej
Dziewczyny, u mnie po punkcji, po raz kolejny wybudziłam się 😆zawsze mam stracha.
8 cumulusow, jutro zadzwonią i powiedza ile jest dojrzałych i ile się zaplodnilo.
Ahh myślałam, że jednak więcej uda się pobrać:( no ale cieszę się i z tego, wynik podobny do poprzednich dwóch.

Antybiotyku nie dostałam🙄oszołomiona po narkozie nawet zapomniałam o to zapytać.
Czyli pewnie idziesz na świeży transfer? Powodzenia 🤞

Do góry